Constantin ii raspunde lui Voiculescu: Ca om, regret necazurile prin care trece (Video)

Duminica, 04 Ianuarie 2015, ora 21:25
7335 citiri
Constantin ii raspunde lui Voiculescu: Ca om, regret necazurile prin care trece (Video)

Presedintele PC, Daniel Constantin, i-a transmis un mesaj lui Dan Voiculescu, care a scris recent de dupa gratii ca liderul conservator va fi judecat, in 2015, de Dumnezeu si justitie.

Desi a aratat ca si-a dorit intotdeauna sa fie "cat mai discret in polemica si cat mai prezent in dezbateri constructive", Constantin a reactionat la afirmatia facuta de fondatorul PC din inchisoare.

"Nu o sa comentez/interpretez niciodata remarcile subiective ale unui om aflat intr-o situatie dificila. Ca om, regret necazurile prin care trece Dan Voiculescu. Ii multumesc pentru sprijinul si increderea acordate unui tanar la intrarea in politica mare.

Ca ministru in Guvernul tarii, dar si ca simplu cetatean responsabil, trebuie sa respect legile si deciziile justitiei, chiar daca ele afecteaza un om fata de care am fost apropiat", a scris pe blog Daniel Constantin.

Acesta a mai explicat ca "Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civila (in dosarul ICA - n.red.) in anul 2008, prin ministrul Agriculturii de la acea vreme, pozitie mentinuta in anul 2010, prin directorul Directiei Juridice", adaugand ca, in momentul in care a preluat mandatul, a asigurat ca nu va interveni in niciun dosar.

"Dupa cum este cunoscut, am semnat imediat ordinul prin care directorul Directiei Juridice primea competenta reprezentarii intereselor institutiei in fata instantelor de judecata (o cutuma mai veche si corecta nu numai in Ministerul Agriculturii).

Intr-o discutie avuta in 2012, i-am comunicat si domnului Voiculescu aceasta decizie corecta si consecventa cu modul de lucru institutional. Am cerut Directiei Juridice intotdeauna sa aplice legea, sa apere interesele ministerului si sa coopereze intotdeauna (cu documentele si raspunsurile solicitate de toate partile), astfel incat adevarul sa iasa la suprafata", a mai notat liderul conservator.

Voiculescu, amenintari din inchisoare

Observatiile acestuia vin in contextul in care Dan Voiculescu, care executa o pedeapsa de zece ani de inchisoare in dosarul privatizarii frauduloase a ICA, a sustinut ca "anul 2015 va fi anul in care Basescu, Udrea, Macovei, Emilian Eva, Camelia Bogdan, Daniel Constantin vor fi judecati de Dumnezeu, dar si de justitie. Acelasi lucru se va intampla si cu acolitii lor (Sorin Oancea, Mihai Craiu, Dan Andronic) ".

Voiculescu, amenintari din inchisoare pentru Daniel Constantin si judecatoarea care l-a condamnat

Voiculescu a precizat ca 2014 a fost un an greu, in care a trait "apogeul luptei politice cu Basescu Traian", "atacurile perfide venite din partea E Udrea si M Macovei" si "lipsa de constiinta a lui Emilian Eva, Daniel Constantin si Camelia Bogdan".

D.T.

Citeste si:
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
Fostul premier și fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit public despre actuala criză politică din România precum și despre situația pandemică. Acesta e de părere că...
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat vineri, 15 octombrie, că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a prezentat cum au decurs discuţiile pentru alcătuirea noului guvern. "Am...
Sursa: Ziare.com