Daniel Constantin a publicat acordul USL din 2012: Sefia Senatului revine PC - Documentul integral

Joi, 13 Februarie 2014, ora 18:17
6121 citiri
Daniel Constantin a publicat acordul USL din 2012: Sefia Senatului revine PC - Documentul integral

Presedintele PC, Daniel Constantin, a facut public acordul din luna martie 2012, semnat impreuna cu Victor Ponta si Crin Antonescu, potrivit caruia presedintia Senatului urma sa revina partidului sau, dupa alegerile parlamentare din decembrie 2012.

Astfel, potrivit unor documente remise Ziare.com, Partidul Conservator urma sa faca nominalizarea, in cadrul USL, pentru functia de presedinte al Senatului.

Constantin vrea sa dea publicitatii un document: Sa vada lumea cata dreptate are Antonescu

"Pentru a inlatura orice dubiu, am luat decizia prezentarii publice a documentului semnat impreuna cu domnul Crin Antonescu, in martie 2012, care arata negru pe alb ca functia de presedinte al Senatului revenea Partidului Conservator, nu 'in anumite conditii', asa cum sustinea domnia sa.

In ciuda acestui angajament politic, am acceptat cedarea functiei catre domnul Antonescu pentru a potenta candidatura acestuia la functia suprema in stat, in spiritul parteneriatului din USL.

Am luat decizia prezentarii publice a acestui document ca urmare a dezinformarii propagate in plan public in legatura cu ponderea Partidului Conservator in guvernare. Accentuez ca nu exista intentia ca Partidul Conservator sa preia functia detinuta de domnul Antonescu si ca am facut aceasta precizare strict in ideea unei corecte informari", noteaza Daniel Constantin, intr-o declaratie remisa Ziare.com.

Ludovic Orban: Mare scofala daca pierdem presedintia Senatului

Astfel, potrivit acordului politic dintre PSD, PNL si PC, la punctul 3 se precizeaza ca "Dupa urmatoarele alegeri parlamentare, anticipate, la termen sau amanate, nominalizarea USL pentru functia de Presedinte al Senatului revine Partidului Conservator".

De asemenea, la punctul 4 se arata ca "Dupa urmatoarele alegeri parlamentare, anticipate, la termen sau amanate, nominalizarea USL pentru functia de Presedinte al Camerei Deputatilor revine Partidului Social Democrat".

Totodata, la punctul 6 al acordului se precizeaza ca "Pentru repartizarea tuturor functiilor numite la nivelul administratiei centrale si guvernamentale care vor reveni USL dupa urmatoarele alegeri parlamentare, anticipate sau la termen, se va respecta urmatoarea proportie: PSD 50%, PNL 40% si PC 10%".

Tensiuni in USL: Ilie Sarbu avertizeaza PNL ca Antonescu poate pierde sefia Senatului

Presedintele PC declarase anterior ca ii va cere permisiunea presedintelui liberal sa publice "documentul semnat in martie 2012": "Ca toti oamenii de buna credinta sa vada cata dreptate este in atitudinea domnului Antonescu fata de noi, ii cer public permisiunea sa dam publicitatii documentul semnat impreuna in martie 2012".

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a avertizat miercuri seara ca PNL ar putea ramane fara functia de presedintele al Senatului, detinuta in prezent de Crin Antonescu, iar postul ar putea reveni PC.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...