Daniel Constantin: Suspendarea depinde de ce va face Basescu la Bruxelles

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 18:42
3439 citiri
Daniel Constantin: Suspendarea depinde de ce va face Basescu la Bruxelles

Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat miercuri ca USL va lua in urmatoarele zile o decizie politica in sensul suspendarii presedintelui din cauza ca este "foarte greu sa mai continuam asa".

"Decizia CCR adanceste conflictul politic intre presedinte si institutiile statului. A sosit un moment in care in USL trebuie sa incercam sa depolitizam toate institutiile. CCR, la componenta pe care o are astazi, nu este cea mai depolitizata institutie.

Avand in vedere situatia creata, trebuie sa luam niste decizii politice, pentru ca este foarte greu sa mai continuam asa, este foarte greu pentru noi sa guvernam asa si cred ca este foarte greu si pentru presedintele Traian Basescu", a declarat Constantin.

"USL va lua o decizie politica in urmatoarele zile", a adaugat acesta.

CCR a decis - Basescu merge la Bruxelles. Ponta: Ba merg eu!

Intrebat daca decizia se refera la suspendarea presedintelui, Constantin a precizat ca acest lucru depinde de "intelepciunea" lui Basescu.

"Nu vreau sa ma antepronunt, poate Basescu da dovada de intelepciune la Consiliul European. Decizia in USL se va lua in functie de ce va face Traian Basescu la Bruxelles, asta daca se va duce acolo", a declarat liderul PC.

Alina Gorghiu: "Decizia suspendarii, in cateva zile"

Si deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat ca decizia suspendarii presedintelui se va lua in urmatoarele zile.

Aceasta a precizat ca nu este inca finalizat un document care sa arate incalcarile constitutionale grave ale sefului statului care sa justifice suspendarea sa.

Premierul Victor Ponta a declarat ca cei care trebuie sa transeze conflictul care devine un blocaj intre institutiile statului sunt romanii, care vor trebui sa decida daca vor sa mearga in continuare cu noi lideri politici sau cu presedintele, sugerand inceperea suspendarii lui Traian Basescu.

"Singurii care pot decide sunt cetatenii Romaniei daca vor sa mearga in continuare cu un Parlament, un Guvern si niste noi lideri politici care gandesc spre viitor sau daca vor sa dea din nou legitimitatea pe care i-au retras-o unui presedinte si celor cinci judecatori de la CCR, care ii indeplinesc ordinele politice", a spus Ponta.

El a refuzat sa anunte explicit demararea procedurilor de suspendare, dar a indicat repetat ca aceasta se contureaza a fi solutia.

Basescu si Ponta, umar la umar la Bruxelles, in ciuda CCR - vezi reactii

"Cred ca presedintele va intelege abuzul", a completat social-democratul, aratandu-se convins ca Traian Basescu nu va merge la Bruxelles, pana la urma.

El a adaugat ca blocajul permanent al sefului statului si al celor cativa oameni care ii raman credinciosi "nu poate fi acceptat si nu poate fi considerat normal in niciun fel de tara democratica".

Ponta, pe lista oficiala a invitatiilor la Consiliul European

Curtea Constitutionala a decis miercuri ca presedintele Romaniei reprezinta tara la Consiliul European, el fiind singurul indreptatit sa il delege pe premier sa mearga in locul sau.

Citeste si:
Cine este Andrei Muraru, istoricul acreditat oficial ca ambasador al României în SUA
Cine este Andrei Muraru, istoricul acreditat oficial ca ambasador al României în SUA
Istoricul Andrei Muraru a fost acreditat oficial de Casa Albă ca ambasador al României în SUA, conform unui mesaj publicat sâmbătă de diplomatul român pe pagina sa de Facebook. Atașând...
Orban: PNL a pierdut masiv din încredere. Criza politică pune sub semnul întrebării guvernarea
Orban: PNL a pierdut masiv din încredere. Criza politică pune sub semnul întrebării guvernarea
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că partidul "a pierdut masiv din încredere" şi după 30 mai, în interiorul formaţiunii, s-a declanşat o luptă "foarte dură", cu...
Sursa: rNews