De ce sunt importante europarlamentarele din 2014 pentru viitorul PC si USL

Marti, 14 Mai 2013, ora 18:28
1920 citiri
De ce sunt importante europarlamentarele din 2014 pentru viitorul PC si USL

Alegerile europarlamentare de anul viitor sunt foarte importante pentru Partidul Conservator si Uniunea Social Liberala, avand in vedere ca acestea probabil vor da o pozitionare vizavi de alegerile locale si generale din 2016, a afirmat marti presedintele PC, Daniel Constantin.

"Sigur ca intram deja in zona de organizare a alegerilor europarlamentare, mai avem fix un an pana la alegerile europarlamentare din 2014 foarte importante si pentru PC si pentru USL, avand in vedere ca aceste alegeri probabil dau o pozitionare vizavi de alegerile locale si generale din 2016 pe de o parte, pe de alta parte cred ca e momentul sa discutam, pentru ca intram in linie dreapta, de cateva teme importante, mai ales pe zona de guvernare, de administrare a tarii si ma refer aici la procesul de regionalizare, de modificare a Constitutiei", a declarat Daniel Constantin, la sedinta Biroului Politic al PC.

In opinia sa, este momentul pentru a trage cateva concluzii legate de activitatea PC in formula de guvernare, privind masurile pe care le-a propus in programul de guvernare si stadiul in care acestea se afla.

Senatorul a mentionat ca PC este un partid al clasei de mijloc, unul de centru-dreapta, care lupta pentru oamenii de afaceri, pentru formarea unei clase de mijloc in Romania.

"Perioada de dupa 1989 a facut ca aceasta clasa de mijloc sa fie din ce in ce mai mica, a existat o polarizare excesiva din punctul nostru de vedere si aici Maria Grapini are un rol extrem de important gestionand un minister care poate sa contribuie la formarea unei clase de mijloc in Romania, e importanta si la Ministerul Agriculturii masura pe care am luat-o - aceea de a infiinta ferme de familie. Imi place sa cred ca si ea contribuie la formarea clasei de mijloc in mediul rural", a mai spus liderul conservator.

Potrivit acestuia, conservatorii trebuie sa se preocupe si de celelalte valori pe care PC le sustine - familia, religia, pastrarea traditiilor.

Citește și:
Încă un pas pentru reducerea dependenței României de Rusia. Ce a obținut Klaus Iohannis în timpul vizitei în Azerbaidjan VIDEO
Încă un pas pentru reducerea dependenței României de Rusia. Ce a obținut Klaus Iohannis în timpul vizitei în Azerbaidjan VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat joi, 2 februarie, că a agreat cu omologul azer, Ilham Aliyev, dezvoltarea cooperării bilaterale în domenii precum energie, comerţ, transporturi,...
Primarul care stă pe funcție de 33 de ani. Și-a petrecut jumătate din viață la primărie
Primarul care stă pe funcție de 33 de ani. Și-a petrecut jumătate din viață la primărie
Primarul unei comune din județul Alba a împlinit 33 de ani în funcție. A fost desemnat primar la 1 februarie 1990, apoi, din 1992, a câștigat toate alegerile locale. Ioan Iancu Popa...