PSD si PC se contrazic pe subiectul "Crin" - USL cu sau fara Antonescu?

Luni, 26 Mai 2014, ora 15:02
2520 citiri
PSD si PC se contrazic pe subiectul "Crin" - USL cu sau fara Antonescu?

Liderul PC, Daniel Constantin, a comentat luni demisiile de la varful conducerii PNL in urma rezultatului slab de la alegerile europarlamentare, apreciind ca de vina pentru tot ce se intampla in PNL este Klaus Iohannis.

Totodata, liderul PC a vorbit despre o reunificare a USL, insa a avut un punct de vedere diferit de cel exprimat de social-democrati, prin vocea purtatorului de cuvant Catalin Ivan.

Social-democratul declarase, anterior, ca liberalii sunt invitati inapoi la guvernare, insa doar daca in fruntea partidului nu se mai afla Crin Antonescu.

"Asteptam sa vedem daca reunificarea USL va fi acceptata sau nu de noua conducere a PNL. Noi suntem interesati doar in masura in care va fi o noua conducere PNL si vom putea initia un dialog cu aceasta", a declarat Calatalin Ivan, intr-o interventie telefonica la Digi 24.

"Suntem gata sa refacem USL si cu actuala conducere, este important sa trecem peste orice fel de orgolii si sa continuam tot ceea ce ne-am angajat in fata cetatenilor. Dincolo de functii, guvernare, opozitie, e important sa construim in continuare", a spus la scurt timp Constantin, raspunzand astfel jurnalistilor de la Palatul Parlamentului.

In ceea ce proveste candidatura lui Victor Ponta la prezidentiale, liderul PC a spus ca "nu-l obliga", dar spera ca premierul sa ia decizia de a intra in cursa electorala pentru Cotroceni.

"Daca am obtinut acest scor foarte bun se datoreaza in primul rand guvernarii. Nu neaparat ca il obliga rezultatul, este decizia domniei sale, dar eu sper sa ia o astfel de decizie, pentru ca eu cred ca este acel presedinte de care Romania are nevoie", a completat seful conservator.

"Iohannis, de vina pentru tot ce se intampla in PNL"

Pe de alta parte, Constantin a comentat si demisiile din varful PNL si rezultatele mult sub tinta propusa pe care le-au obtinut liberalii la europarlamentare.

"Cred ca este normal ca a demisionat (Iohannis - n. red), pentru ca a fost o decizie asumata de toata conducerea de a obtine 20%. Domnul Iohannis a sustinut foarte mult aceasta decizie, si ruperea USL si sa mearga separat la europarlamentare. Deci tot ce se intampla in PNL se intampla din cauza domnului Iohannis", a mentionat ministrul Agriculturii.

Declaratiile sale vin in contextul in care liderul liberal, Crin Antonescu, a anuntat luni ca se va tine de cuvant si isi va anunta demisia de la sefia partidului, din cauza rezultatului slab obtinut de liberali la europarlamentare.

Rezultate europarlamentare Blaga: Nu s-a pus niciodata problema sa fuzionam, azi, maine, cu PNL

Antonescu a vorbit si despre o intrare a eurodeputatilor liberali in PPE, familia europeana a PDL, iar pe surse s-a vehiculat o fuziune PDL-PNL, lucru insa negat de liderul democrat-liberal, Vasile Blaga.

La scurt timp dupa declaratia lui Antonescu, prim-vicepresedintele PDL Klaus Iohannis si-a anuntat demisia de la conducerea partidului.

Alegeri europarlamentare: Noi rezultate oficiale - USD, sub 40%, Diaconu se apropie de 7%

Alegeri europarlamentare: Noi rezultate oficiale - USD, sub 40%, Diaconu se apropie de 7%

Reprezentantii Biroului Central Electoral au anuntat, luni, noi rezultate ale alegerilor europarlamentare care s-au desfasurat duminica.

Astfel, dupa numararea a 96,18% din voturi, alianta PSD-UNPR-PC se afla pe primul loc, fiind urmata de liberali si democrat-liberali.

Mircea Diaconu - singurul candidat independent care a obtinut un mandat de parlamentar european - se apropie de 7% si a depasit partide precum PMP si UDMR.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Constantin contrazice Ivan USL, #USL Antonescu demisie PNL, #reunificare USL alegeri europarlamentare , #stiri Daniel Constantin