USL se rupe in Capitala - Constantin: Sper sa nu se generalizeze situatia la nivel national

Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 15:53
3624 citiri
USL se rupe in Capitala - Constantin: Sper sa nu se generalizeze situatia la nivel national

Presedintele PC Daniel Constantin il sustine pe primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, care a denuntat, joi, protocolul cu USL la nivelul Consiliului Local, sustinand ca liberarlii sunt impotriva tuturor proiectelor.

Liderul conservatorilor a precizat ca afirmatia edilului este indreptatita, pentru ca, intr-adevar, exista o lipsa de sustinere din partea PNL, potrivit Mediafax.

"Am avut o discutie aseara (joi seara - n.red.) cu domnul primar si, din argumentele pe care le-a prezentat, cred ca este indreptatit sa faca acea afirmatie, pentru ca inteleg ca exista o lipsa de sustinere din partea colegilor liberali in Consiliul Local al Sectorului 4", a mentioant Constantin.

El a adaugat ca stie de aceasta situatie de mai multe luni si ca, din informatiile lui, Piedone a avut o discutie in acest sens cu presedintele PNL Crin Antonescu, in urma cu 6-7 luni.

"Speram ca aceasta situatie sa se fi rezolvat, uite ca nu s-a rezolvat, eu sper sa nu se generalizeze toata aceasta situatie la nivel national si sper sa fie un caz izolat, pe care sa-l depasim si sa functioneze in continuare USL. Cred ca e nevoie si de putina implicare de la centru in toata aceasta situatie", a subliniat liderul PC, clarificand ca nu se refera neaparat la Antonescu, ci la conducerea PNL.

PSD, de partea lui Piedone

Premierul si presedintele PSD Victor Ponta a afirmat ca social-democratii il sustin in continuare pe primarul sectorului 4 si ca nu exista nicio problema intre acestia si Piedone.

"Nu am apucat sa discutam. Noi l-am sustinut in candidatura sa pe domnul Cristian Popescu Piedone, il sustinem si azi, consideram ca e cel mai bun primar pe care sectorul 4 il poate avea si are sprijinul total al consilierilor PSD pentru politicile pe care le promoveaza in sectorul 4. Din cate stiu, nu e nicio problema intre domnul primar si consilierii PSD", a spus Ponta.

USL se rupe in Capitala - Piedone dezvaluie ce se intampla in Consiliul Local

Cristian Popescu-Piedone a denuntat, joi, protocolul incheiat cu Uniunea Social Liberala, sustinand ca nu va mai reprezenta alianta. El a adaugat ca saptamana viitoare va incepe formarea unei noi majoritati in Consiliul Local al Sectorului 4 si ca ii asteapta pe toti liderii politici la discutii.

"Cine vrea sa vina cu mine, sa vina! Cine nu, nu! Incepand de azi (joi - n.red), nu mai pot garanta in numele intregului USL si denunt protocolul cu Uniunea Social Liberala la nivelul Sectorului 4. Astept ca liderii politici care formeaza Consiliul Local Sector 4 (PSD, PC, PNL, PP-DD si PDL) sa vina la discutii saptamana viitoare, pentru a forma impreuna o majoritate in interesul cetatenilor Sectorului 4.

Azi (joi - n.red.) am constatat ca o parte dintre cei pe care i-am girat in timpul campaniei electorale, membri ai USL, nu-si respecta cuvantul dat cetatenilor. Si nu e vorba de proiecte financiare costisitoare, ci doar proiecte care asigura buna functionalitate a aparatului propriu, dar si in interesul cetateanului", a explicat Piedone intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 4.

Acesta a mai spus ca liderul PNL nu este informat asupra a ceea ce se intampla in realitate in consiliile locale. Din Consiliul Local al Sectorului 4 fac parte 19 consilieri USL, dintre care sapte PSD, sase PNL si sase PC.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...