Daniel Constantin, despre excluderea din ALDE: Imi voi sustine in continuare procedurile in instanta. Nu accept politica pumnului in gura

Joi, 27 Aprilie 2017, ora 17:28
3464 citiri
Daniel Constantin, despre excluderea din ALDE: Imi voi sustine in continuare procedurile in instanta. Nu accept politica pumnului in gura
Foto: Ziare.com

Daniel Constantin, fost copresedinte ALDE, a scris joi, pe Facebook, ca, prin actiunea de excludere a sa din partid, Calin Popescu Tariceanu isi santajeaza colegii pe care ii indeamna sa renunte la actiunile din justitie, abuzul comis fiind astfel certificat, dar el isi va sustine in continuare procedurile in instanta impreuna cu cei care sunt alaturi de el.

"Intre mine si domnul Tariceanu, intre mine si o parte dintre cei care au fost NUMITI sambata in conducerea ALDE, este o diferenta fundamentala de gandire si de abordare politica. Ma delimitez in mod categoric de actiunile initiate de Tariceanu, de felul in care acesta intelege politica in anul 2017.

Din pacate, Tariceanu a ramas captiv unui stil arhaic de a face politica. Crede ca la 27 de ani dupa revolutie poate sa se comporte asa cum o facea in anii 1990. Inclusiv prin actiunea de excludere a mea, Tariceanu isi santajeaza colegii de partid pe care ii indeamna sa renunte la actiunile din justitie, iar abuzul comis sa fie certificat", a precizat Daniel Constantin.

El a mai spus ca pozitia sa si cea a lui Calin Popescu Tariceanu sunt "ireconciliabile din cauza principiilor".

"Nu pot si nici nu vreau sa fac echipa cu un om care zdrobeste onoarea si nu are respect pentru parteneriatele pe care le face. Trecutul lui este marturia spuselor mele", a completat fostul vicepremier.

In ceea ce priveste Congresul ALDE, Daniel Constantin a reiterat faptul ca a fost nestatutar si imoral, Tariceanu luand decizii care pericliteaza viitorul partidului.

"Actioneaza in continuare in ilegalitate, asa cum probabil ca s-a obisnuit. Astazi, la data la care ia masuri impotriva mea, conducerea partidului pe care a dorit sa il conduca singur, nu este validata in mod oficial la tribunal.

Cred, tot mai mult, ca actiunile lui Tariceanu impotriva mea au fost premeditate. A ales sa ingroape liberalismul sub un maldar de functii in care si-a numit camarila de servili. Acesta este Tariceanu si noul ALDE, subordonat total si obedient, asa cum doreste sa il conduca", a subliniat fostul copresedinte ALDE.

Daniel Constantin a tinut sa precizeze ca nu accepta "politica pumnului in gura".

"Spre deosebire de el, eu nu mint si nu comit abuzuri. Intotdeauna cand am intrat in casa cuiva mi-am aratat respectul fata de cei pe care i-am gasit acolo. Spre deosebire de mine, Tariceanu intelege respectul prin prisma abuzului pe care este obisnuit sa il comita", a mai afirmat el.

Fostul copresedinte ALDE a sustinut ca se va lupta in continuare pentru "dreptate si pentru a arata derapajele care au condus la aceste evenimente".

"Sunt proceduri in instanta pe care le voi sustine in continuare alaturi de cei care sunt alaturi de mine. In perioada urmatoare voi decide impreuna cu ei calea pe care vom merge. Eu nu voi accepta niciodata sa fac o politica prafuita de trecutul si de prezentul lui Tariceanu sau al altor lideri care inteleg ca in 2017 partidele mai pot fi conduse prin cenzura!", a conchis Daniel Constantin.

Biroul Politic Executiv al ALDE a decis joi sa propuna Delegatiei Permanente excluderea din partid a lui Daniel Constantin, Calin Popescu Tariceanu avertizandu-i pe cei care au semnat contestatiile in instanta sa si le retraga, altfel vor fi si ei exclusi.

Eveniment Quarterly Report

Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va analiza comportamentul primarului din judeţul Bacău filmat când îi spunea unei persoane seropozitive: ”Aveţi o boală...
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, vineri la Buzău, că partea ucraineană s-a ţinut de cuvânt cu privire la exportul cerealelor din Ucraina. Ciolacu a anunţat o deplasare la Kiev, unde...
#Daniel Constantin excludere ALDE, #Daniel Constantin critica Congres ALDE , #Tariceanu