Daniel Constantin: Tariceanu are o relatie patologica cu minciuna. Si eu il puteam suspenda din ALDE

Sambata, 01 Aprilie 2017, ora 14:21
12700 citiri
Daniel Constantin: Tariceanu are o relatie patologica cu minciuna. Si eu il puteam suspenda din ALDE
Foto: Arhiva Ziare.com

Copresedintele ALDE Daniel Constantin a declarat ca omologul sau de la sefia partidului, Calin Popescu Tariceanu, are "o relatie patologica cu minciuna" si ca este un om care "produce abuzuri", sustinand ca si el il putea suspenda pe Tariceanu din ALDE din cauza dosarului penal pe care acesta il are.

"Oamenii si deciziile care s-au luat, acestea au fost principalele argumente care au dus la o rupere, din punctul meu de vedere, ireconciliabila. Sunt viziuni diferite: domnul Tariceanu calca in picioare principii si oameni pentru propriul bine, eu pun mai presus principiile si oamenii decat o functie de viceprim-ministru sau de ministru", a declarat Daniel Constantin intr-un interviu acordat pentru News.ro.

Constantin spune ca acum se asteapta sa fie exclus din ALDE.

"Din pacate, nu este un om de cuvant. Nici prin ceea ce s-a intamplat in aceste zile, nici prin ceea ce a promis in discutiile pe care noi le-am avut, discutiile private", a mai spus Daniel Constantin despre Calin Popescu Tariceanu.

Mai mult, acesta s-a plans de ceea ce se intampla in teritoriu, spunand ca are loc un fel de "preluare ostila" a conducerii.

"Ce se intampla in aceste zile este mai mult decat un abuz, sunt lucruri pe care nu mi le-am imaginat niciodata. Dincolo de votul ilegal, nerespectarea statutului, am ajuns in situatia in care avem colegi care nu mai pot intra in sediu. S-au schimbat incuietorile de la usi, s-au folosit conturile partidului si lucruri care depasesc orice fel de imaginatie. Se iau decizii abuzive de schimbare a unor consilieri din functie. Este un fel de instalare a unei noi puteri in mod abuziv inainte de congres. Si inainte de un congres care oricum nu respecta niciun fel de legalitate (...)

Eu cred ca este un fel de lovitura de stat, daca vreti sa-i spuneti asa. Eu am spus ca este preluare ostila, despre asta e vorba. Colegii care erau in interiorul casei sunt aruncati pe geam, sunt aruncati pe usa sau invitati sa iasa prin diverse forme, in functie de diplomatia fiecarui coleg din teritoriu. Asta e realitatea, sunt scosi usor, usor", a mai declarat Daniel Constantin.

Intrebat daca spera sa rezolve ceva in urma contestarii la Tribunal a deciziei partidului de retragere a sprijinului sau politic, Daniel Constantin a spus ca, indiferent de decizia instantei, Calin Popescu Tariceanu va avea de suferit la capitolul imagine.

"Sunt doua chestiuni: daca vom avea castig de cauza, atunci e foarte clar, va ramane in istorie ca domnul Tariceanu produce abuzuri. Asta e foarte clar. Daca nu vom castiga, va ramane doar o imagine pe care eu o am foarte clara: domnul Tariceanu are o relatie patologica cu minciuna si asta este ideea cu care voi merge mai departe", a declarat Daniel Constantin in interviu.

De asemenea, Constantin a mai spus ca si el putea sa il suspende pe Tariceanu din ALDE, dar nu a facut acest lucru "din buna-credinta".

"Puteam si eu, pe cale de consecinta, sa convoc partea noastra din Partidul Conservator, si sa-l suspendam pe domnul Tariceanu pentru ca asa spune statutul: o persoana care este trimisa in judecata poate fi suspendata din ALDE pe durata procesului respectiv. N-am facut lucrul acesta, am mers pe buna credinta. Nu stiu cum ar fi reactionat domnul Dragnea daca mergeam cu o decizie in acest sens", a mai spus Daniel Constantin.

Copresedintele ALDE a mai sustinut si ca Liviu Dragnea nu este strain de revocarea sa din Guvern, deoarece este consultat de catre Calin Popescu Tariceanu in toate deciziile pe care seful Senatului le ia si, de asemenea, i-a reprosat omologului sau de la conducerea ALDE ca a stabilit formula guvernamentala impreuna cu liderul PSD fara a mai consulta pe nimeni altcineva.

Daniel Constantin a mai declarat in interviul pentru News.ro si ca liderii din teritoriu fac presiuni asupra sa "pentru o noua forta politica", dar ca el vrea sa ramana in ALDE si ca spera sa aiba castig de cauza la Tribunal astfel incat congresul convocat de Delegatia Permanenta a partidului sa fie anulat si convocat pentru o data ulteriora in urma unei decizii "statutare".

Citeste mai multe despre scandalul din ALDE:

Daniel Constantin: In casa noastra a venit Tariceanu cu 1-2 prieteni si acum ne scot pe geam

Daniel Constantin: Ma intalnesc cu Ponta, dar nu avem un proiect politic. Raman in ALDE

Iohannis e de acord cu schimbarile din Guvern. Noii ministri depun juramantul luni

Eveniment Quarterly Report

Ben Oni Ardelean a demisionat oficial din PNL și a lansat un nou proiect politic. Așteptări mari pentru ”Mișcarea Speranței”
Ben Oni Ardelean a demisionat oficial din PNL și a lansat un nou proiect politic. Așteptări mari pentru ”Mișcarea Speranței”
Deputatul Ben-Oni Ardelean a înştiinţat Biroul permanent al Camerei Deputaţilor că demisionează din PNL şi va activa ca neafiliat de marți, 3 octombrie. Recent, parlamentarul a anunțat...
CCR amână pentru a treia oară sesizarea pe legea privind cumulul pensiei cu salariul
CCR amână pentru a treia oară sesizarea pe legea privind cumulul pensiei cu salariul
Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat marţi, 3 octombrie, discuţiile pe sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în legătură cu legea privind cumulul pensiei...
#Daniel Constantin Tariceanu minciuna , #Tariceanu