Dupa sedinta cu scandal din ALDE, Tariceanu sustine ca a fost santajat de Constantin

Duminica, 19 Martie 2017, ora 16:52
8669 citiri
Dupa sedinta cu scandal din ALDE, Tariceanu sustine ca a fost santajat de Constantin
Foto: Arhiva Ziare.com

Co-presedintele Calin Popescu Tariceanu a sustinut, duminica, dupa Delegatia Permanenta, ca Daniel Constantin l-ar fi santajat in legatura cu depunerea listelor ALDE la alegerile parlamentare, aceasta fiind prima sincopa a relatiei dintre cei doi.

"Am si eu o serie de nemultumiri legate de functionarea ALDE - hai sa spunem nu numai in ultima perioada, ci de o buna bucata de vreme. Relatia care a functionat o buna perioada colegial a inregistrat o prima sincopa in momentul in care au fost alegerile parlamentare si am am fost pur si simplu santajat de domnul Daniel Constantin in legatura cu anumiti colegi care urmau sa candideze pe listele de la parlamentare, cu care nu eram de acord in privinta - nu a participarii lor, ci pozitiile respective", a spus Tariceanu.

"Discutia a fost una foarte transanta si i-am spus ca, daca eu nu accept, atunci ajungem intr-un impas si nu putem sa depunem listele la alegerile parlamentare, deci ALDE sa nu functioneze.

Si el mi-a spus ca nu are nicio problema in acest sens. Si atunci, cum de multe ori cineva trebuie sa faca o concesie, am facut eu concesia, dar aceasta a fost costisitoare, pentru ca eu a trebuit sa sacrific unii dintre oamenii care muncisera, ca sa putem sa participam la alegeri, pentru ca evident ALDE nu ar fi fost in Parlament", a adaugat Tariceanu.

El a aratat ca nu poate accepta aceasta maniera de a "colabora" si a sustinut ca, in ultima perioada, au existat numeroase situatii in care Daniel Constantin a refuzat sa-si dea acordul pe o serie de chestiuni care vizau buna functionare a partidului.

"In atari conditii, era clar ca trebuie sa organizam un Congres pentru a renunta la aceasta formula duala de conducere, bicefala, pentru ca deciziile sa se poata lua si, sigur, sa putem merge inainte.

Suntem un partid aflat la guvernare, asteptarile cetatenilor cred ca sunt foarte mari si noi nu putem sa ramanem blocati in decizii interne din motive care pana la urma nu ne privesc decat pe noi. Trebuie sa existe o modalitate eficienta si de luare a deciziilor democratica, la care sa participe structurile partidului. Nu pot sa fie blocate deciziile partidului chiar si de un presedinte", a mai spus Tariceanu.

Daniel Constantin a parasit vijelios sala in care s-a desfasurat Delegatia Permanenta a partidului, impreuna cu un grup de membri ai conducerii, acestia sustinand ca sedinta este nestatutara.

Daniel Constantin si-a motivat gestul prin faptul nu au fost convocati toti membrii de drept ai Delegatiei Permanente.

"Componenta Delegatiei Permanente care s-a convocat nu este cea statutara. Am agreat miercuri convocarea Delegatiei insa secretariatul dintr-o anumita parte a convocat alti colegi si nu sunt toti cei care trebuie sa fie in Delegatia Permanenta, in conformitate cu Statutul", a declarat Daniel Constantin.

Dupa sedinta ALDE cu scandal, Constantin va vorbi maine cu Grindeanu daca ramane in Guvern, iar Tariceanu a anuntat ca va candida la Congresul din 21 aprilie.

Citește și:
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins sâmbătă, 1 octombrie, în mai multe ipostaze intime alături de un băiat, motiv pentru care conducerea partidului a decis să-l excludă. Bălășoiu...