Vicepremier: Orice fel de schimbare in justitie va fi facuta in Parlament si numai dupa ce exista consens

Vineri, 03 Martie 2017, ora 22:40
2673 citiri
Vicepremier: Orice fel de schimbare in justitie va fi facuta in Parlament si numai dupa ce exista consens
Foto: site ALDE

Orice schimbare in zona justitiei va fi facuta la nivelul Parlamentului si "numai dupa ce exista consens", a declarat, vineri, vicepremierul Daniel Constantin, copresedinte al ALDE.

Declaratiile au fost facute in contextul in care in presa au aparut informatii potrivit carora presedintele Klaus Iohannis ar tine referendumul in stand-by pentru a putea actiona daca ar mai aparea vreo situatie la nivelul Guvernului similara cu adoptarea Ordonantei 13.

"Nu vreau sa comentez surse, n-am vazut o pozitie oficiala, dar fac o observatie pe care am mai facut-o. Cred ca dupa momentul pe care l-am traversat in ianuarie si inceputul lunii februarie, lucrurile au fost foarte clare. Orice fel de schimbare pe zona de justitie va fi facuta la nivelul Parlamentului.

Comisiile de specialitate - si de la Camera, si de la Senat - am vazut ca deja lucreaza, sunt foarte multi invitati care participa de fiecare data la dezbaterile pe care le organizeaza si sunt convins ca prin acest consens care se poate gasi intre membrii comisiei de specialitate, Comisia juridica, cei care sunt in acest sector, ma refer la CSM si toate celelalte institutii, sunt convins ca pot lucra foarte bine impreuna si orice modificare, fie ca este solicitata de CCR, fie ca este la propunerea unui membru al Parlamentului, va fi promovata numai dupa ce exista consens", a comentat Daniel Constantin.

Citeste mai multe despre: Iohannis amana referendumul pe Justitie: Ar reprezenta un glont tras in aer (Surse).

In ceea ce priveste referendumul, copresedintele ALDE a spus ca decizia ii apartine doar presedintelui Iohannis.

"E optiunea domniei sale, optiunea constitutionala, noi ne-am facut datoria la nivelul Parlamentului, dansul decide cand vrea sa mearga mai departe", a spus Daniel Constantin, raspunzand la intrebarile jurnalistilor pe tema amanarii referendumului anuntat de seful statului.

Viceprim-ministrul a precizat, la finalul sedintei Coalitiei de guvernare, care a avut loc la Palatul Parlamentului, ca niciunul dintre membrii Coalitiei nu mai are nicio veste despre referendum, dupa ce Parlamentul si-a dat avizul consultativ.

PNL a salutat decizia de punere a referendumului in stand-by.

Presedintele Klaus Iohannis a declansat procedura pentru organizarea referendumului in data de 24 ianuarie, iar Parlamentul si-a dat avizul pe 13 februarie.

Citeste mai multe despre:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Daniel Constantin referendum, #Daniel Constantin schimbari justitie consens , #vicepremier