Despre Daniel Daianu

Daniel Daianu s-a nascut la 30 august 1952, in Bucuresti.

Este economist, in prezent membru in consiliul de administratie al BNR. Daniel Daianu a fost prim-vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) si ministru al Finantelor in perioada 1997-1998.

Este profesor universitar la Departamentul de Relatii Internationale si Integrare Europeana din cadrul scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) din Bucuresti, membru corespondent al Academiei Romane, din 2001, presedinte al Societatii Romane de Economie (SOREC), membru al American Economic Association, membru in Societatea Academica Romana.

Studii

In 1975, si-a luat licenta ȋn stiinte Economice la Academia de Studii Economice (ASE) – Bucuresti, apoi, in 1988, a obtinut titlul de doctor in Economie, la aceeasi Academie.

Activitate profesionala

A indeplinit functia de ministru al Finantelor intre anii 1997-1998 si de ministru adjunct al Finantelor in 1992. A fost economist-sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) in intervalul 1992-1997.

Daniel Daianu a fost cercetator invitat la Russian Research Center (Harvard University), Woodrow Wilson Center (Washington, D.C.), NATO Defense College (Roma), Fondul Monetar International (FMI), Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare in Europa (OCDE).

Intre 1999 si 2004, a fost profesor la Academia de Studii Economice (ASE) - Bucuresti, la Universitatile Berkeley si UCLA din SUA, precum si la Universitatea din Bologna.

In intervalul 2002 – 2004, a detinut functia de presedinte al European Association for Comparative Economic Studies (EACES).

Daniel Daianu
Daniel Daianu

Data nasterii: 30 august 1952

Cariera:  Membru in consiliul de administratie al BNR

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Daniel Daianu, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.