Ziare.com

Consiliul Fiscal si-a ales noua conducere: Presedinte va fi Daniel Daianu, iar Bogdan-Octavian Cozmanca, vice

de Redactia Ziare.com
Miercuri, 17 Iulie 2019, ora 10:44

   

Consiliul Fiscal si-a ales noua conducere: Presedinte va fi Daniel Daianu, iar Bogdan-Octavian Cozmanca, vice
Consiliul Fiscal al Romaniei si-a ales, marti, noua conducere, prin vot secret.

Conform unui comunicat de presa remis miercuri Ziare.com, presedinte al institutiei a fost ales Daniel Daianu, iar functia de vicepresedinte a obtinut-o Bogdan-Octavian Cozmanca.

"In data de 16.07.2019 a avut loc sedinta Consiliului Fiscal in cadrul careia au fost alesi presedintele si vicepresedintele institutiei. In urma votului secret al membrilor exprimat in baza art. 56 din Legea responsabilitatii fiscal-bugetare nr. 69/2010 a fost ales drept Presedinte al Consiliului Fiscal dl. acad. Daniel Daianu, iar pentru functia de vicepresedinte a fost ales dl. Bogdan-Octavian Cozmanca", se arata in document.

La inceputul lunii iulie, Camera Deputatilor si Senatul, reunite in sesiune extraordinara, au votat candidatii inscrisi pentru a ocupa functiile de membri ai Consiliului Fiscal.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Cei cinci candidati, care au primit votul in Parlament sunt:
  • George Georgescu - la propunerea Academiei Romane
  • Bogdan-Octavian Cozmanca - la propunerea BNR
  • Georgiana Camelia Cretan - sustinut de Academia de Studii Economice
  • Daniel Daianu- propus de Institutul Bancar Roman
  • Bogdan Sebastian Capraru - sustinut de Asociatia Romana a Bancilor


Pana acum, Consiliul Fiscal a fost alcatuit din:
  • Ionut Dumitru, presedinte
  • Razvan Victor Stanca, vicepresedinte
  • Tatiana Mosteanu
  • Lucian Liviu Albu
  • Silviu Marius Seitan


Consiliul Fiscal a fost creat in iunie 2010, moment in care au fost alesi si cei cinci membri, iar Ionut Dumitru a fost ales presedinte in 12 iulie 2010.

Mandatul membrilor Consiliului Fiscal este de 9 ani, astfel ca in acest an expira si, potrivit legii, nu poate fi prelungit.

"Membrii Consiliului fiscal sunt numiti prin hotarare de catre Parlament, pentru o perioada de 9 ani. Membrii Consiliului fiscal nu pot fi realesi la finalizarea mandatului. Daca mandatul unui membru al Consiliului fiscal a incetat dupa o perioada de 3 ani, acesta poate fi reales o singura data.

Academia Romana, Banca Nationala a Romaniei, Academia de Studii Economice Bucuresti, Institutul Bancar Roman si Asociatia Romana a Bancilor vor nominaliza fiecare o singura persoana pentru a face parte din Consiliul fiscal.

Persoanele nominalizate pentru a face parte din Consiliul fiscal sunt audiate de catre comisiile de buget-finante ale Parlamentului si vor fi votate de catre Parlament. In situatia in care persoanele nominalizate potrivit alin. (2) nu intrunesc voturile necesare, entitatile mentionate vor face alte nominalizari, in termen de 15 zile", se arata in legea de infiintare a Consiliului Fiscal.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4288 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cozmanca asta este fiul lui cozmanca fost secretar general al

guvernului psd-ist ? Ai drakkne astia stau la putere in familie inca de pe vremea lui ceausescu ...

 

Amapiano Cafe Mix

This is a great inspiring article. therefore get your latest amapiano Music, Free Zulu Mp3 downloads and your latest fakaza songs, free Zulu Mp3 Downloads
latest Nigerian News, Free Zulu Mp3 Downloads

Se mai indoieste cineva ca a fost lovitura de stat in 89 ???

Esalonul II a incalecat Romania si acum urmeaza la domnie beizadelele. Nu-i mai sie nimeni, am stat ascunsi dar si-au facut planul. Nu vedeti, Dragnea nu mai e dar ticalosiile continua. Nu pe fata, mai discret, merg inainte Mitraliera, Ciordache, Codrin Stefanescu si toata gasca de derbedei.

Cum se numeste omul bun la toate?

Daniel Daianu eternul, din sinecura in sinecura.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor