Delegatiile faraonice in strainatate ale fostului primar al Sectorului 5, Daniel Florea. Cati bani au fost tocati din fonduri publice

Duminica, 22 Noiembrie 2020, ora 10:27
26890 citiri
Delegatiile faraonice in strainatate ale fostului primar al Sectorului 5, Daniel Florea. Cati bani au fost tocati din fonduri publice

Fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea, a organizat, in 2019, patru deplasari externe la care au participat mai multi angajati ai primariei sau ai institutiilor subordonate. Conform Curtii de Conturi, este vorba de cheltuieli nejustificate de 251.809 lei, aproximativ 50.000 de euro, reprezentand transport, cazare si diurna.

Destinatiile deplasarilor: Ierusalim (Israel)- noua persoane, Cannes (Franta)- cinci persoane, Munchen (Germania)- sapte persoane si Bruxelles (Belgia)- cinci persoane. Daniel Florea a fost in trei din aceste deplasari, iar administratorul public, Rares Hopinca, in toate patru. Fostul primar candideaza pe lista PSD pentru un loc in Camera Deputatilor.

OUG: Doar doua persoane

Conform inspectorilor Curtii de Conturi, referitor la numarul membrilor delegatiilor, este necesara precizarea faptului ca acesta face obiectul, de mai bine de opt ani, unei restrangeri menite a reduce cheltuielile bugetare, in cadrul institutiilor si autoritatilor publice locale fiind de maxim doua persoane, iar numai in cazuri temeinic justificate, la propunerea ordonatorului principal de credite, putandu-se aproba o majorare in acest sens.

Totul este prevazut in articolul IV al OUG 26/2012 privind unele masuri de reducere a cheltuielilor publice si intarirea disciplinei financiare si de modificare si completare a unor acte normative. Practic, Curtea de Conturi a constatat ca desi in deplasari trebuiau sa se duca doar doua persoane, in realitate au fost mai multe.

"Concluzionand, echipa de audit constata plata nejustificata a sumei de 251.809 de lei reprezentand cheltuieli (transport, cazare si diurnal) efectuate cu prilejul a patru deplasari externe, in conditiile in care delegatiile au fost formate dintr-un numar mai mare de personae decat cel stipulate de norma juridica incidenta materiei, ordonatorul principal de credite nesolicitand o astfel de aprobare de la consiliul local," conchide Curtea de Conturi.

Deplasarile

10-17 februarie 2019-Ierusalim (Israel), noua persoane, costul total s-a ridicat la suma de 98.765 de lei;

9 -15 martie 2019- Cannes (Franta), cinci persoane, costul total s-a ridicat la suma de 70.464 de lei;

6-10 octombrie 2019- Munchen (Germania), sapte persoane, costul total s-a ridicat la 103.756 de lei;

2-7 decembrie 2019- Bruxelles (Belgia), cinci persoane, costul total s-a ridicat la 91.948 de lei.

"Corespunzator sumei de 251.809 lei se datoreaza si dobanzi resepctiv penalitati de intarziere in valoare totala de 40.833 lei, calculate conform art. 73-1 din legea nr. 500/11 iulie 2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare," se mai arata in raportul Curtii de Conturi.

Cine a participat la aceste deplasari:

Sursa: Curtea de Conturi

Primaria Sectorului 5 anunta ca pe site-ul sau au fost publicate rapoartele Curtii de Conturi privind activitatea institutiei din anii 2018, 2019 si partial din 2020, printre aspectele semnalate numarandu-se o deplasare la Cannes (Franta), desi evenimentul anuntat fusese anulat din cauza pandemiei.

Procesul verbal de constatare din noiembrie 2020, realizat de Curtea de Conturi, poate fi accesat pe site-ul Primariei.

Citeste si:
Dacian Cioloș atacă PSD și PNL din cauza AUR: ”Sunt direct vinovate de comportamentul acestui partid fascist”
Dacian Cioloș atacă PSD și PNL din cauza AUR: ”Sunt direct vinovate de comportamentul acestui partid fascist”
Liderul USR, Dacian Cioloș, susține că PSD și PNL sunt direct vinovate de comportamentul și dezvoltarea partidului AUR, despre care spune că este un partid ”fascist”. ”AUR confirmă...
Ministrul Energiei a intrat din nou în izolare. Virgil Popescu, testat pozitiv a doua oară pentru Covid
Ministrul Energiei a intrat din nou în izolare. Virgil Popescu, testat pozitiv a doua oară pentru Covid
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat miercuri, 26 ianuarie, că a intrat în izolare după ce a primit rezultatul pozitiv al testului pentru Covid-19. Ministrul a precizat că are o...