PLUS face plangere penala la DNA impotriva primarului Sectorului 5. Il acuza ca ar fi falsificat hotararea de aprobare a bugetului

Joi, 16 Aprilie 2020, ora 15:45
4560 citiri
PLUS face plangere penala la DNA impotriva primarului Sectorului 5. Il acuza ca ar fi falsificat hotararea de aprobare a bugetului
Foto: Facebook/ Daniel Florea

Partidul Libertate, Unitate si Solidaritate (PLUS) anunta ca a depus un denunt la DNA impotriva primarului Sectorului 5, Daniel Florea, pe care-l acuza de fals si uz de fals, legat de modul in care ar fi fost schimbata hotararea de aprobare a bugetului, introducand fonduri pentru doua societati, care insa nu au fost votate.

Totul incepe pe 30 ianuarie 2020, atunci cand primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a convocat o sedinta de consiliu (de indata) pentru data de 31 ianuarie 2020 pentru a fi votat Bugetul UAT Sector 5. Tot atunci a fost postat pe site-ul Primariei si proiectul de Hotarare.

Din textul acestei convocari si din textul proiectului de Hotarare, ambele extrase de pe site-ul oficial al Primariei Sector 5, rezulta ca pe ordinea de zi nu a fost cuprinsa si votarea bugetelor societatilor Salubrizare Fapte S5 si Infrastructura DF5.

De altfel, o prima varianta a Hotararii nr. 11/31.01.2020 a fost publicata pe site-ul oficial al Primariei Sectorului 5, iar din cuprinsul acesteia rezulta ca nu s-a supus la vot si, implicit, nu au fost aprobate bugetele pentru societatile Salubrizare Fapte S5 si Infrastructura DF5.

"Ulterior, pentru circa trei saptamani (perioada martie-aprilie), HCL Sector 5 nr. 11/31.01.2020 a fost stearsa de pe site-ul Primariei.

PLUS Sector 5, prin intermediul presedintelui Iustinian Rosca, a sesizat Prefectura cu privire la acest aspect, insa, din nefericire, nu a primit niciun raspuns," prezinta faptele PLUS.

In data de 15 aprilie, Hotararea nr. 11/31 ianuarie 2020 ar fi reaparut pe site-ul Primariei. De aceasta data, insa, intr-o forma diferita de cea postata anterior, fiind adaugate alte doua puncte pretins a fi fost aprobate, si anume:

- Aprobarea bugetului pentru SC Salubrizare Fapte 5 SA;

- Aprobarea bugetului pentru SC Infrastructura DF 5 SA.

"Subliniem faptul ca nu suntem in fata unei modificari a HCL urmare a adoptarii unei alte Hotarari subsecvente celei din 31 ianuarie 2020, dupa cum nu suntem in fata unei rectificari sau a unei indreptari de eroare. Suntem in fata unui fals grosolan," acuza PLUS.

Formatiunea politica arata ca toate aceste documente ce probeaza un posibil fals si uz de fals fac parte dintr-un denunt transmis Directiei Nationale Anticoruptie.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#DNA Daniel Florea, #Daniel Florea denunt PLUS, #Daniel Florea ancheta , #primar Sector 5