Funeriu: Modificarea Legii educatiei, un viol la adresa invatamantului

Joi, 10 Iulie 2014, ora 11:24

   

Funeriu: Modificarea Legii educatiei, un viol la adresa invatamantului
Modificarile aduse Legii educatiei sunt "un viol la adresa invatamantului din Romania", spune fostul ministru Daniel Funeriu. El se teme ca, in urma acestor modificari, "sistemul de educatie din Romania devine o amenintare la adresa copiilor si studentilor".

"As vrea sa pot sa spun altceva, dar nu pot: este un viol la adresa educatiei din Romania. In urma acestor modificari, sistemul de educatie din Romania devine o amenintare la adresa copiilor si nicidecum un sprijin la adresa lor. Copiilor si studentilor, evident", spune Funeriu, la RFI Romania.

Ponta: Modificarile la Legea educatiei sunt bune, scoala nu este o jungla

Acesta considera ca s-ar impune sesizarea Curtii Constitutionale.

"Obligatoriu, pentru ca o serie de masuri din aceasta ordonanta de urgenta au fost deja declarate neconstitutionale de Curte. Deci practic Curtea Constitutionala de-a lungul timpului a declarat neconstitutionale o serie de lucruri in educatie. Ei bine, exact aceste lucruri declarate in trecut neconstitutionale au fost acum introduse prin ordonanta de urgenta in corpul legii", considera fostul ministru al Educatiei.Avocatul Poporului, sesizat de Basescu cu privire la modificarea Legii Educatiei

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri ca face apel la Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, pentru ca acesta sa faca intampinare la Curtea Constitutionala cat mai curand, privind modificarea Legii educatiei.

Modificarile la Legea educatiei sunt bune si pot fi corectate in Parlament, daca "este ceva care a scapat", a declarat recent premierul Victor Ponta.

OUG prevede, printre altele, organizarea unei a treia sesiuni de Bacalaureat, posibilitatea ca rectorii de la stat sa fie in functie pe viata si reintroducerea doctoratului la frecventa redusa.

Citeste mai multe despre Funeriu: Obligatoriu, trebuie sesizata CC privind modificarile din educatie; este un viol la adresa invatamantului, pe RFI Romania.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2412 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
A aparut al cu funia.....
...numit si groparul invatamintului romanesc! Cred ca era cazul sa taca! In invatamint trebuie revenit la anul 1989....cu exceptia curiculei privind Istoria...in rest totul era destul de bun. Aud?
Utilizator sters
Mizerabilul! Vorbeste de viol unul care l-a practicat in grup.
Sa va fie rusine ca mai aduceti in atentia noastra scirbe ca alde acest Funeriu!
D ILIU
rank 4
Pana la urma cum a ramas?!
Individul acesta are, sau n-are luat Bacalaureatul?!
Si-o fi echivalat asa-zisele "studii facute in strainatate"?!
Kalle
rank 1
Studiile acestui Funeriu
sunt unul dintre cele mai mari mistere ale perioadei de dupa decembrie '89. Comparabil cu misterul teroristilor din timpul Revolutiei sau cu misterul salariului Andreei Esca. Dupa legea pe care a dat-o ma indoiesc insa ca ar avea prea multa carte. In plus, mai e si basist.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor