Funeriu da piept cu parintii si sindicalistii

Luni, 29 Martie 2010, ora 09:12
1751 citiri
Funeriu da piept cu parintii si sindicalistii

Noua Lege a Educatiei, marca Daniel Funeriu, a starnit protestele sindicatelor, parintilor si rectorilor. Astfel, criticat din toate partile, ministrul Funeriu i-a invitat pe toti reprezentantii sistemului la o dezbatere, luni, cu presedintele Traian Basescu.

In timp ce sindicatele cer renuntarea la ideea unui gimnaziu de cinci clase, iar parintii sunt satui de schimbarile prea dese ale evaluarii, rectorii resping in bloc impunerea sistemului corporatist si acuza ministerul ca anuleaza autonomia universitara, relateaza Gandul.

Proiectul Legii Educatiei Nationale prevede un invatamant cu cinci clase de gimnaziu si trei clase de liceu, bacalaureat bazat de probe transdisciplinare, maximum 20 de ore de scoala pentru clasele I-IV si cel mult 25 de ore pentru clasele V-VIII.

Pe langa beneficii precum tarife reduse cu 75% pentru elevi la filme si concerte, legea prevede si sanctiuni usturatoare pentru parintii care uita sa-si monitorizeze copiii.

Mai exact, proiectul intocmit de Ministerul Educatiei prevede amenzi cuprinse intre 500 si 5.000 de lei pentru parintii ai caror copii chiulesc de la scoala, sanctiune ce va fi data de primarie, la propunerea directorului unitatii de invatamant.

Pe langa impartirea de amenzi, primarii vor putea desfiinta scolile si aronda elevii la alte unitati de invatamant, iar profesorii vor folosi dupa cum considera de cuviinta un sfert din timpul alocat predarii.

Cat priveste invatamantul superior, punctele cheie ale legii prevad comasarea universitatilor pe o raza de 200 de kilometri, inlocuirea alegerii rectorului cu desemnarea acestuia pe baza unui concurs, posibilitatea ca Guvernul sa desfiinteze facultati, eliminarea catedrelor si a doctoratelor organizate in forma de frecventa redusa.

Atat PSD, cat si PNL au anuntat ca nu vor participa la dezbaterea ce va avea loc, la Palatul Parlamentului, considerand ca Legea Educatiei trebuie discutata, mai intai in cadrul fiecarui grup parlamentar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#legea Educatiei Funeriu, #amenzi chiul Legea Educatiei, #Funeriu Legea Educatiei doctorat , #Legea Educatiei
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Dati 100 lei la parinti ptr fiecare zi de scolarizare, 3 excursii pe an in tari exotice la ficare universitar si premii de peste 5000 lei/an pentru toti profesorii care fac meditatii.