Funeriu da piept cu parintii si sindicalistii

Luni, 29 Martie 2010, ora 09:12
1751 citiri
Funeriu da piept cu parintii si sindicalistii

Noua Lege a Educatiei, marca Daniel Funeriu, a starnit protestele sindicatelor, parintilor si rectorilor. Astfel, criticat din toate partile, ministrul Funeriu i-a invitat pe toti reprezentantii sistemului la o dezbatere, luni, cu presedintele Traian Basescu.

In timp ce sindicatele cer renuntarea la ideea unui gimnaziu de cinci clase, iar parintii sunt satui de schimbarile prea dese ale evaluarii, rectorii resping in bloc impunerea sistemului corporatist si acuza ministerul ca anuleaza autonomia universitara, relateaza Gandul.

Proiectul Legii Educatiei Nationale prevede un invatamant cu cinci clase de gimnaziu si trei clase de liceu, bacalaureat bazat de probe transdisciplinare, maximum 20 de ore de scoala pentru clasele I-IV si cel mult 25 de ore pentru clasele V-VIII.

Pe langa beneficii precum tarife reduse cu 75% pentru elevi la filme si concerte, legea prevede si sanctiuni usturatoare pentru parintii care uita sa-si monitorizeze copiii.

Mai exact, proiectul intocmit de Ministerul Educatiei prevede amenzi cuprinse intre 500 si 5.000 de lei pentru parintii ai caror copii chiulesc de la scoala, sanctiune ce va fi data de primarie, la propunerea directorului unitatii de invatamant.

Pe langa impartirea de amenzi, primarii vor putea desfiinta scolile si aronda elevii la alte unitati de invatamant, iar profesorii vor folosi dupa cum considera de cuviinta un sfert din timpul alocat predarii.

Cat priveste invatamantul superior, punctele cheie ale legii prevad comasarea universitatilor pe o raza de 200 de kilometri, inlocuirea alegerii rectorului cu desemnarea acestuia pe baza unui concurs, posibilitatea ca Guvernul sa desfiinteze facultati, eliminarea catedrelor si a doctoratelor organizate in forma de frecventa redusa.

Atat PSD, cat si PNL au anuntat ca nu vor participa la dezbaterea ce va avea loc, la Palatul Parlamentului, considerand ca Legea Educatiei trebuie discutata, mai intai in cadrul fiecarui grup parlamentar.

Eveniment Quarterly Report

Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Curtea de Apel Iaşi a amânat pentru vineri, 29 septembrie, pronunţarea deciziei în cazul lui Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru luare de mită. Este a doua oară când magistrații...
PSD a adus șef nou la filiala Vaslui, din alt județ: „După acest pumn în plex trebuie să fim primii la grila de start și la finish”
PSD a adus șef nou la filiala Vaslui, din alt județ: „După acest pumn în plex trebuie să fim primii la grila de start și la finish”
Europarlamentarul şi preşedintele PSD Bacău Dragoş Benea noul coordonator al organizaţiei judeţene a PSD Vaslui, a declarat joi, 28 septembrie, că există lucruri de schimbat în interiorul...
#legea Educatiei Funeriu, #amenzi chiul Legea Educatiei, #Funeriu Legea Educatiei doctorat , #Legea Educatiei
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Dati 100 lei la parinti ptr fiecare zi de scolarizare, 3 excursii pe an in tari exotice la ficare universitar si premii de peste 5000 lei/an pentru toti profesorii care fac meditatii.