Funeriu: Descentralizarea ar creste calitatea invatamantului

Sambata, 02 Octombrie 2010, ora 18:30
1509 citiri
Funeriu: Descentralizarea ar creste calitatea invatamantului
Foto: Arhiva

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a afirmat ca isi doreste o descentralizare bine facuta deoarece acest lucru constituie un mijloc de crestere a calitatii invatamantului romanesc.

El a precizat ca un aspect al descentralizarii se refera la modul in care sunt conduse scolile si a vrut ca Legea educatiei sa fie adoptata inainte de inceperea noului an scolar pentru ca directorii sa poata fi alesi in consiliul de administratie al fiecarei scoli, potrivit Mediafax.

"Au fost exemple unde existau suspiciuni de politizare in ceea ce priveste numirile de directori. Daca aceasta lege a educatiei ar fi fost in vigoare la inceputul de an scolar, toate scolile din Romania ar fi avut posibilitatea sa isi aleaga directorul in consiliul de administratie, format din reprezentanti ai scolii, ai parintilor si ai colectivitatilor locale, fara o implicare care sa lase suspiciunea unei politizari.

Unul dintre angajamentele noastre este depolitizarea invatamantului si daca veti urmari ce s-a intamplat in mandatul meu veti observa ca nu s-au facut numiri politice de inspectori sau s-a judecat strict pe criterii de performanta in numirile care au fost facute", a spus Funeriu.

El a adaugat ca Legea educatiei "loveste in interesele nelegitime din invatamantul superior", acesta fiind motivul esential pentru care legea este blocata acum in Comisia de Educatie din Senatul Romaniei.

"Desigur, atunci cand ai o lege care modernizeaza invatamantul superior, cand ai o lege care nu mai permite o serie de comportamente pe care chiar dumneavoastra, presa, le-ati aratat - acest lucru deranjeaza, ii deranjeaza pe cei care sunt obisnuiti sa pescuiasca in apele tulburi ale educatiei si pe care scoaterea la lumina a anumitor fenomene i-ar trimite in istoria invatamantului, in istoria neglorioasa a invatamantului superior din Romania", a mai spus ministrul.

Daniel Funeriu a adaugat ca noua lege "va eradica o data pentru totdeauna acele comportamente care au dus la decredibilizarea invatamantului superior in Romania".

Quarterly Report - Editia 4

Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
#Funeriu legea Educatiei, #Funeriu descentralizare, #Funeriu directori scoli , #Legea Educatiei