Funeriu: Faptul ca eu as dori ingradirea autonomiei universitare e fals

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 19:35
1112 citiri
Funeriu: Faptul ca eu as dori ingradirea autonomiei universitare e fals

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat miercuri, prezent la dezbaterile Comisiei de invatamant din Camera Deputatilor, ca orice interpretare care sugereaza ca prin Legea invatamantului s-ar dori ingradirea autonomiei universitare este "nu doar falsa, ci si jignitoare".

"Doresc sa spun ca orice interpretare care sugereaza ca aceasta lege, sau eu personal am dori sa ingradim autonomia universitara este nu doar falsa, ci este jignitoare la adresa echipei si a mea personal, care atat prin formarea noastra profesionala si atasament nu dorim altceva decat sa dam universitatilor spatiul de care au nevoie pentru a se putea dezvolta", a spus Funeriu, prezent la sedinta Comisiei de invatamant a Camerei Deputatilor, unde au fost prezentate trei proiecte de Legi a invatamantului, din partea Guvernului, a PSD si a PNL.

Ministrul a tinut sa ureze succes tuturor in elaborarea Legii si si-a exprimat deschiderea fata de dialog si o "dezbatere cat mai consistenta, pe optiuni, si cat mai putin pasionala". "Sa depasim clivajele trecutului care uneori au tendinta sa vina si in prezent si sa facem impreuna acel pas inainte de care avem cu totii nevoie si sa ne identificam cu el", le-a transmis Funeriu celor prezenti.

"Voi fi prezent la dezbateri, de acum inainte pana la adoptarea legii aceste dezbateri impreuna cu modernizarea curricumului. (...) Oricind este nevoie ma puteti consulta, voi fi aici, daca este cazul si daca nu sunt, putem sa discutam si pe telefon", a incheiat ministrul, multumind de asemenea precedesorilor sai, Ecaterina Andronescu si Cristian Adomnitei, ambii prezenti la lucrarile comisiei.

Comisia pentru invatamant din Camera Deputatilor va lucra pana pe 7 mai pe proiectele Legii educatiei, stabilindu-si un program care, in urmatoarele saptamani, se va intinde, de marti pana vineri, de la ora 10.00 la 19.00, zilnic.

Potrivit notei transmise Biroului Permanent de presedintele Comisiei pentru invatamant, social-democratul Cristian Dumitrescu, in aceasta saptamana Comisia va dezbate proiectele de lege vizand educatia - cel al Guvernului, cel al PSD si cel al PNL, miercuri de la ora 14.00, iar joi si vineri de la 10.00 la 19.00.

Quarterly Report - Editia 4

Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Guvernul a aprobat joi, 30 mai, o ordonanță de urgență care prevede că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului poate iniţia şi desfăşura proceduri de expropriere pentru...
Sute de candidaţi la alegerile europarlamentare din iunie, verificați dacă au colaborat cu Securitatea. Concluziile CNAS
Sute de candidaţi la alegerile europarlamentare din iunie, verificați dacă au colaborat cu Securitatea. Concluziile CNAS
214 candidaţi la alegerile europarlamentare au fost verificați de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii și în cazul lor au fost emise adeverinţe că nu au colaborat cu...
#Daniel Funeriu legea Educatiei, #ingradire autonomie universitara , #Legea Educatiei
Comentarii
Poza Nedumeritu
Nedumeritu
rank 5
Nu aveti impresia ca brusca schimbare a atitudinii ministrului Funeriu si apetenta subita pentru colaborare si dialog are ceva legatura cu ideia, vehiculata, a debarcarii domniei sale?