Funeriu: Modificarea Legii educatiei, un viol la adresa invatamantului

Joi, 10 Iulie 2014, ora 11:24
2714 citiri
Funeriu: Modificarea Legii educatiei, un viol la adresa invatamantului

Modificarile aduse Legii educatiei sunt "un viol la adresa invatamantului din Romania", spune fostul ministru Daniel Funeriu. El se teme ca, in urma acestor modificari, "sistemul de educatie din Romania devine o amenintare la adresa copiilor si studentilor".

"As vrea sa pot sa spun altceva, dar nu pot: este un viol la adresa educatiei din Romania. In urma acestor modificari, sistemul de educatie din Romania devine o amenintare la adresa copiilor si nicidecum un sprijin la adresa lor. Copiilor si studentilor, evident", spune Funeriu, la RFI Romania.

Ponta: Modificarile la Legea educatiei sunt bune, scoala nu este o jungla

Acesta considera ca s-ar impune sesizarea Curtii Constitutionale.

"Obligatoriu, pentru ca o serie de masuri din aceasta ordonanta de urgenta au fost deja declarate neconstitutionale de Curte. Deci practic Curtea Constitutionala de-a lungul timpului a declarat neconstitutionale o serie de lucruri in educatie. Ei bine, exact aceste lucruri declarate in trecut neconstitutionale au fost acum introduse prin ordonanta de urgenta in corpul legii", considera fostul ministru al Educatiei.

Avocatul Poporului, sesizat de Basescu cu privire la modificarea Legii Educatiei

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri ca face apel la Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, pentru ca acesta sa faca intampinare la Curtea Constitutionala cat mai curand, privind modificarea Legii educatiei.

Modificarile la Legea educatiei sunt bune si pot fi corectate in Parlament, daca "este ceva care a scapat", a declarat recent premierul Victor Ponta.

OUG prevede, printre altele, organizarea unei a treia sesiuni de Bacalaureat, posibilitatea ca rectorii de la stat sa fie in functie pe viata si reintroducerea doctoratului la frecventa redusa.

Citeste mai multe despre Funeriu: Obligatoriu, trebuie sesizata CC privind modificarile din educatie; este un viol la adresa invatamantului, pe RFI Romania.

Quarterly Report - Editia 4

Guvernul se pregătește să aprobe "Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale"
Guvernul se pregătește să aprobe "Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale"
Guvernul va aproba joi, prin ordonanţă de urgenţă, Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale. "Beneficiarii programului sunt unităţile...
Cine ar câștiga alegerile pentru funcția de președinte în România, conform celui mai recent sondaj de opinie
Cine ar câștiga alegerile pentru funcția de președinte în România, conform celui mai recent sondaj de opinie
Aproape un sfert dintre alegători ar opta pentru Mircea Geoană în primul tur al alegerilor prezidenţiale, 18.2% pentru Marcel Ciolacu (PSD), 13.5% pentru George Simion (AUR), 12.5% pentru Diana...
#Funeriu modificare Lege educatie, #OUG modificare Lege educatie, #Funeriu CCR Lege educatie , #Legea Educatiei