Funeriu: Nu cred in reforma trimisa prin fax de la minister

Luni, 29 Martie 2010, ora 14:19
1314 citiri
Funeriu: Nu cred in reforma trimisa prin fax de la minister

Nu cred in reforma trimisa prin fax de la minister, a declarat, luni, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, sustinand ca a trimis invitatii parlamentarilor pentru a participa la dezbaterea pe educatie in urma cu o luna si jumatate.

Funeriu a declarat, la Realitatea TV, ca a invitat toate grupurile parlamentare sa participe la dezbaterea privind Legea Educatiei, care este respinsa acum de rectorii universitari si nemultumeste profesorii.

"Am trimis inca de acum o luna si jumatate scrisori feicarui grup parlamentar pentru a discuta, nu am primit niciun raspuns de la grupul PSD. Eu nu cred in reforme trimise prin fax de la Minister, ci cred in reforme pe termen lung care functioneaza", a declarat Daniel Funeriu, adaugand ca legea urmeaza sa corecteze multe lucruri facute pe picior ani de zile.

Intrebat de ce profesorii protesteaza in continuare la Buzau si in alte judete ale tarii, din cauza faptului ca nu si-au primit salariile, ministrul a repetat ca exista fonduri pentru plata salariilor si ca cei care si-au castigat drepturi salariale in instanta vor primi banii esalonat.

"Ministerul Educatiei are toate fond necesare pentru a plati toate salariile dascalilor la timp", a declarat Funeriu, adaugand ca "salarizarea nu se poate face in afara legii".

Funeriu a precizat si ca autonomia universitatilor este garantata de noua Lege a educatiei, in conditiile in care rectorii sustin ca legea ar fi neconstitutionala, pentru ca permite ca rectorii sa fie demisi de ministru fara drept de apel.

"Autonomia universitara este garantata prin lege, dar acest lucru nu se poate face in afara raspunderii publice. Universitatile care nu inteleg ca odata cu acreditarea au o responsabilitate, nu vor avea parte de sprijin din partea Ministerului", a conchis Funeriu.

Rectorii de universitati au semnat, vineri, o rezolutie prin care ii cer ministrului Educatiei sa nu anuleze autonomia universitara reglementata de Constitutia Romaniei si se declara nemultumiti de faptul ca rectorii trebuie sa aiba specializare de manager.

Quarterly Report - Editia 4

Iohannis vrea ceva ”la schimb” pentru bateria Patriot cerută de Kiev. Ce părere are președintele despre trimiterea de militari români în Ucraina VIDEO
Iohannis vrea ceva ”la schimb” pentru bateria Patriot cerută de Kiev. Ce părere are președintele despre trimiterea de militari români în Ucraina VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, chestionat miercuri, 22 mai, la Zărneşti, că nu acceptă nu „sub nicio formă ca România să rămână fără apărare antirachetă şi fără apărare...
Iohannis, despre o posibilă extindere a războiului din Ucraina: „Trebuie să fim pregătiţi pentru evenimente neaşteptate” VIDEO
Iohannis, despre o posibilă extindere a războiului din Ucraina: „Trebuie să fim pregătiţi pentru evenimente neaşteptate” VIDEO
Klaus Iohannis, președintele României, a spus, miercuri, la Zărnești, fiind întrebat dacă există posibilitatea escaladării conflictului din Ucraina și dacă România este amenințată, că...
#Daniel Funeriu, #Funeriu reforma fax, #reforma prin fax, #lege educatie, #dezbatere educatie , #Legea Educatiei
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Ii urez un sincer succes actualului ministru dar mi-e greu sa cred ca va putea pune pe un drum normal tot ceea ce au distrus sistematic 20 de ani cei care cu fala isi spun prof. universitar parlamentar roman!!!