Funeriu: Nu voi lua nicio masura injusta impotriva unui dascal cat voi fi ministru

Vineri, 21 Mai 2010, ora 20:55
1591 citiri
Funeriu: Nu voi lua nicio masura injusta impotriva unui dascal cat voi fi ministru
Foto: Inpolitics

Ministrul Educatiei Daniel Funeriu afirma ca blocarea anului scolar va fi evitata dupa ce va fi definitivat un pachet de masuri in acest sens. In plus, ministrul isi exprima speranta ca profesorii nu ar risca viitorul elevilor prin boicotarea examenului de bacalaureat.

Daniel Funeriu a declarat, intr-un interviu acordat

Mediafax, ca acest pachet de masuri care ar evita blocarea anului scolar va fi gata saptamana viitoare. Legat de lipsa de comunicare cu sindicatele profesorilor, oficialul a promis ca nici un dascal nu va avea de suferit prin masuri incorecte luate de minister.

"Acest Minister, cat timp eu voi fi in fruntea sa, nu va lua nicio masura represiva injusta impotriva unui dascal. Acest Minister este aici pentru a le da cel mai bun cadru elevilor pentru a invata si pentru a-i proteja pe profesori", a spus Funeriu

Ministrul Educatiei a mai explicat situatia drepturilor salariale castigate in instanta a caror plata a fost amanata si vorbeste despre manualele alternative si soarta titularilor odata cu restrangerea activitatii.

Funeriu a mai spus ca, la 15 septembrie, niciun cadru didactic nu va fi in afara sistemului, sustinand ca noua Lege a Educatiei are prevederi care trebuie sa le dea liniste si incredere dascalilor.

"Restrangerea de activitate a fost deja solutionata pe acest an. Aproximativ 3.900 de cadre didactice titulare care au intrat in restrangere de activitate, toate au fost, pana la aceasta ora, solutionate", a spus ministrul. Intrebat daca "pentru 15 septembrie, niciun cadru didactic nu se va regasi in afara sistemului", Funeriu a raspuns: "Sigur ca da".

El afirma, totodata, ca ar fi "atat de usor" din postura de ministru al Educatiei sa ii puna pe studentii dintr-o organizatie studenteasca impotriva altora, pe rectorii de la universitatile private impotriva rectorilor de la universitatile de stat, pe rectorii de la universitatile tinere impotriva rectorilor de la universitatile mari, dar ar fi un lucru iresponsabil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Daniel Funeriu interviu, #drepturi restante profesori, #reforma invatamant , #Legea Educatiei