Funeriu recunoaste ca Proiectul Legii Educatiei poate contine erori

Marti, 30 Martie 2010, ora 21:46
2728 citiri
Funeriu recunoaste ca Proiectul Legii Educatiei poate contine erori

Daniel Funeriu, ministrul Educatiei, a recunoscut, marti, la Timisoara, ca proiectul Legii Educatiei poate contine erori.

In momentul in care profesorul universitar din cadrul Facultatii de Stiinte Economice din Timisoara Nicolae Taran i-a reprosat ca textul proiectului este plin de greseli gramaticale, Funeriu a declarat ca textul are peste o suta de pagini si "pot sa existe erori" sau "neclaritati".

"Asa cum ati recunoscut chiar si dumneavoastra, textul este plin de erori. Este un text facut in graba. (...) Daca aceasta lege trece, eu plec in China", a spus Taran, citat de Mediafax.

"Dezbatem un text de lege major. Daca doriti sa dezbatem virgule, domnule profesor, va invit la minister. (...) Este o propunere de lege care contine peste 100 de pagini. (...) Nu este o lege facuta in graba. Este o lege facuta foarte atent. Pot sa existe erori, sunt convins ca exista si unele neclaritati de exprimare, unele le-am depistat chiar astazi (marti - n.r.), dar aceasta lege este despre optiuni majore, iar acestea sunt foarte clare si mergem inainte", a raspuns Funeriu.

Decanul Facultatii de Drept din Timisoara, Radu Motica, a adaugat ca textul "este facut de amatori", deoarece exista mai multe articole care "se bat cap in cap", dand exemplu faptul ca un articol din proiectul de lege prevede ca educatia sa primeasca, anual, sase la suta din PIB, iar un alt articol prevede ca invatamantul preuniversitar sa primeasca acelasi procent din PIB.

Funeriu sustine insa ca, in ciuda tutoror problemelor, va merge mai departe cu aceasta lege deoarece "este un pas inainte".

"Voi merge mai departe cu aceasta lege, care este un pas inainte pentru Romania. Desigur, lupta politica se prelungeste uneori si in amfiteatrele universitatilor. Acest pas inainte pentru modernizarea educatiei trebuie facut si il voi duce pana la capat", a afirmat Funeriu.

Ministrul a adaugat si ca, pana acum, s-au primit "foarte multe propuneri" privind viitoarea Lege a educatiei, care vor fi analizate de "o comisie de experti" si vor fi acceptate doar daca "nu strica coerenta legii".

"Propuneri am primit foarte multe si nu numai de aici. Este cea mai larga platforma de dezbatere a unei legi realizata in Romania. Este prima lege din Romania care are un site propriu. Am primit foarte multe propuneri si acestea vor fi analizate de o echipa de experti pentru a vedea care dintre acestea sunt mai bune decat ceea ce avem. Vom accepta propuneri in masura in care ele nu strica coerenta legii si in masura in care optiunile majore, care sunt asumate de toate fortele politice prin Pactul national pentru educatie, raman", a conchis Funeriu.

Daniel Funeriu a participat, marti, la Timisoara, la o dezbatere publica privind proiectul Legii educatiei, care s-a desfasurat in Aula Magna a Universitatii de Vest. La dezbatere au participat aproximativ 60 de persoane, profesori universitari, rectori si studenti.

Quarterly Report - Editia 4

Sute de candidaţi la alegerile europarlamentare din iunie, verificați dacă au colaborat cu Securitatea. Concluziile CNAS
Sute de candidaţi la alegerile europarlamentare din iunie, verificați dacă au colaborat cu Securitatea. Concluziile CNAS
214 candidaţi la alegerile europarlamentare au fost verificați de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii și în cazul lor au fost emise adeverinţe că nu au colaborat cu...
Opinie: Merge Klaus Iohannis până la capăt în cursa NATO?
Opinie: Merge Klaus Iohannis până la capăt în cursa NATO?
România i se opune lui Mark Rutte la șefia NATO și ca o formă de răzbunare pentru felul în care premierul olandez s-a opus mai bine de un deceniu aderării țării la Spațiul Schengen....
#legea educatiei, #Daniel Funeriu, #erori Legea Educatiei , #Legea Educatiei