Studentii vor sa participe la elaborarea noii Legi a Educatiei

Luni, 01 Martie 2010, ora 16:26
1193 citiri
Studentii vor sa participe la elaborarea noii Legi a Educatiei

Reprezentantii Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) vor sa participe la elaborarea proiectului Legii Educatiei, iar ca raspuns ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, ii invita la dezbaterea care va avea loc dupa finalizarea documentului.

In cadrul intalnirii dintre ANOSR si Daniel Funeriu organizata luni, in cadrul Forumului Organizatiilor Studentesti din Romania, reprezentantii studentilor si-au aratat disponibilitatea si dorinta de a participa la elaborarea proiectului de lege, mentionand ca au experienta in domeniu, deoarece au luat parte la realizarea a cinci astfel de proiecte.

Ca raspuns, Daniel Funeriu i-a invitat pe reprezentantii ANOSR la dezbaterea care va fi organizata la finalizarea proiectului.

Ministrul Educatiei a atras atentia studentilor ca ei au un mesaj foarte important de transmis, fiind tineri, si le-a cerut sa reactioneze mai activ si vehement in situatii care ii vizeaza, de genul celor in care se vanda locuri in camine sau licente.

Reprezentantii ANOSR au declarat ca doresc ca statutul studentului sa fie inclus in Legea Educatiei, pentru a fi un gir al drepturilor si obligatiilor studentilor.

De asemenea, reprezentantii studentilor cer clarificarea situatiei burselor si sa fie consultati la luarea deciziilor importante. Studentii au mai spus ca vor sa se investeasca mai mult in invatamant, mai ales in cel superior, si ca finantarea locurilor e la buget sa fie facuta per student, nu per universitate.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a precizat ca se asteapta ca la dezbaterea publica pe marginea proiectului Legii Educatiei sa participe si angajatorii Romaniei, deoarece ei stiu cel mai bine ce asteapta de la studenti.

Quarterly Report - Editia 4

Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a fost primit luni, 20 mai, pe Aeroportul Internaţional Esenboga, de reprezentanţi ai autorităţilor din Ankara. El face o vizită oficială în Turcia, la invitaţia...
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, a fost invitata ultimei ediții a rubricii „Cu fața la alegători”, unde a vorbit despre proiectele realizate în mandatul său, despre...
#studenti legea educatiei Funeriu , #Legea Educatiei