Colega Funeriu, sa nu va dati demisia! (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 18:28
7630 citiri
Colega Funeriu, sa nu va dati demisia! (Opinii)

O coleg, doi colege - e limpede, e de gen neutru. Sa repetam - un colega, doua colegi. E si mai clar. Deci, potrivit Academiei Romane, DEX-ului si opiniei mele, care transcende toate celelalte institutii, va spun voua, dragi colega, ca voi sunteti de gen neutru. Chiar si in fata studentilor fiind, nu reusiti sa ma faceti sa gresesc.

Sunt om de stiinta si am diplome si doctorate in biochimie, fizica atomica, neurospihologie si astronomie, desi am doar 11 clase in Romania. Si, mai presus de toate, sunt ministrul Educatiei, deci nu am sa ma impiedic in vreo greseala gramaticala in lupta mea cu sistemul mafiot universitar, scolar si prescolar!

Oricat de greu v-ar veni sa credeti, da, este adevarat, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a reusit performanta de a deveni cel mai amuzant reprezentant al Executivului Boc.

Cu greu poate fi gasit ceva mai amuzant si mai sinistru, in acelasi timp, decat prestatia acestui politician. Daca nu l-ati localizat in memorie, sa ne aducem aminte ca este vorba despre acelasi individ caruia, intr-o conferinta de presa, secretarul de stat Oana Badea ii soptea cuvant cu cuvant ce trebuie sa spuna.

Este aceeasi fiinta extraordinara care, in campania electorala din 2009, explica, la OTV, cinetica mainii, viteza pumnului la animalele patrupede si forta de impact in kilograme pe milimetru patrat in urma ricosarii pixelului mov din cravata presedintelui in plina figura a unui telespectator aflat la ani lumina distanta.

Sa ne mai incurcam in nimicuri precum dezacorduri gramaticale, virgule intre subiect si predicat sau alte asemenea fleacuri, pe care ministrul Educatiei le comite cu aceeasi frecventa cu care cadrele frame-urilor imaginilor se succed intr-un film trunchiat?

Ei bine, sa nu il judecati cu supra de masura. Nu este vina lui. S-ar putea sa fie mai inocent decat un porumbel, iar in sinea lui sa isi imagineze ca lupta sincer impotriva mafiei de oriunde ar fi ea in Educatie, fie si la gradinite. Sa nu fiti aspri in ganduri cu aceste genuri neutre de politicieni, caci fara ei viata voastra ar fi infinit mai trista si mai dureroasa.

Si nici sa nu va ganditi ca ar fi posibil ca, din cauza dezastrului care-i urmareste la tot pasul, astfel de ministri ar putea sa va faca, sau chiar va vor face, viata un iad. Ganditi-va ca o persoana inteligenta ar putea sa isi ascunda intentiile malefice infinit mai bine, iar voi nu ati putea sa aveti niciun indiciu asupra prapadului ce va paste.

In concluzie, domnule colega, ministru al Educatiei, nici prin gand sa nu va vina sa va dati demisia. Ne este sincer frica de posibilitatea ca domnul presedinte sau premierul sa va gaseasca un inlocuitor si mai sinistru si fara pic de umor. Sau, si mai rau, un neutru care sa treaca total neobservat, dar care sa produca pagube si mai mari.

Citeste si:
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...