Ziare.com

Fostii ministri Funeriu si Vreme, acuzati la DNA de fals si abuz in serviciu (Video)

de Bogdana Boga
Joi, 16 Mai 2013, ora 11:18

   

Fostii ministri Funeriu si Vreme, acuzati la DNA de fals si abuz in serviciu (Video)
Corpul de Control al premierului Victor Ponta va sesiza DNA, acuzandu-i pe fostii ministri PDL Daniel Funeriu si Valerian Vreme de fals intelectual si abuz in serviciu.

Acuzatiile se regasesc intr-o sinteza remisa Ziare.com a raportului intocmit de Corpul de Control privind verificarile efectuate la Ministerul pentru Societatea Informationala si la Ministerul Educatiei, in legatura cu inchirierea de licente educationale pentru scoli de la Microsoft.

Astfel, cei doi ministri sunt acuzati de fals intelectual, pentru ca au semnat si au promovat spre aprobare o nota privind licentele pentru produsele Microsoft utilizate de catre Ministerul Educatiei in scoli, in care s-a consemnat un neadevar.

Mai exact, in acea nota scria ca un acord incheiat in 2009 in baza HG 460/2009 cu Microsoft permite incheierea unui contract subsecvent referitor la suplimentarea numarului de licente ale ministerului pentru scoli, in conditiile in care in hotararea de guvern respectiva nu a fost reglementata situatia licentelor destinate unitatilor de invatamant.


In baza acestui nou contract ilegal, Ministerul Comunicatiilor a platit Microsoft peste 8,8 milioane de euro.

In plus, Daniel Funeriu mai este acuzat ca si-a exercitat in mod defectuos atributiile de serviciu, prin faptul ca "a comandat, in mod ferm si imperativ", Ministerului Comunicatiilor inchirierea a peste 185.000 de licente de la Microsoft destinate scolilor, fara a tine cont ca unele dintre respectivele computere din scoli nu suportau aceste noi produse software.

Asa se face ca s-au luat mai multe licente decat erau necesare si s-a platit cu aproximativ 5,4 milioane de euro mai mult, valoare care a constituit paguba la bugetul statului.

Corpul de Control al prim-ministrului va sesiza organele de urmarire penala, respectiv DNA, in legatura cu operatiunile sau actele ilicite constatate, se mai arata in documentul citat.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4660 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
25 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sa asteptam sa se exprime justitia. Asa-i corect,

... nu?

 

 

...

.. esti tare frate :))) ..

 

 

Daca

faptele sunt reale,sa plateasca faptuitorii.Ce a plagiat corpul de control?

 

 

Si Funeriu asta !!!! Ce greshala!

Strategica! Auzi tu! Sa arunci banii pensionarilor pe ... Licentze ..iedu .. iedo-ca-tziiiiiooo-naaa-lee .. de la Microaia! Pentru copilasi. Sa se integreze in ..knowledge ieconomy. Io le’ash fi luat 50 de sape si 50 de cazmale la fiecare scoala din Romania. Sa’si obishnuiasca copilashii Romaniei Suverane si in plus Democrate, minutzele fine si cu ...... coada sapei. Knowledge minca'v'ash .. ca pe mina! Ca Ipodu / smartphone'ul nu scoate cirnatzi si dolari prin screen.

 

 

usl crede

fara a tine cont ca unele dintre respectivele computere din scoli nu suportau aceste noi produse software.

Că. IT stă pe loc ca ei. Si omite să spună că s-a u dat bani si praf calcmoderne

 

 

Funeriu si Vreme trebuie judecatim,dar peste mare e Udrea Eleana,

Sunt miliarde de euro jefuite de Udrea Elena bugetului de stat al Romaniei ,dar si din banii europeni.Aceasta infractopare-prostitiuata lui Basescu trebuie judecata si condamnata cu celeritate.Dosarul de spionaj economic ALRO a fost musamalizat de kopvesi si morar,iar Romania apierdut miliarde de eurodin vina acestei musamalizari, musamalizare facuta pebntru ca dovedit de complitate la spionaj economic.

 

 

Nici in Africa nu se mai adopta solutii Microsoft!

Nici in Africa nu se mai adopta solutii Microsoft!
Siu ca suntenti fun MS!
Consider ca "specialistii IT" care promoveaza MS o fac din LENE deoarece nu vor sa invete sa utilizeze produse OpenSource! Lenea acestora costa un popor intreg.

 

 

Totuși Funeriu are bac-ul luat?!?

Mai țineți minte cum a fost numit Funeriu ministru: demonstrație la OTV cum că băselu nu ar fi lovit acel nefericit copil! Acum toți portocalii țipă:,,totul este politic", dar vă mai amintiți ce a pățit Năstase, dacă se dă și cu Funeriu un ,,exemplu"?

 

 

Nici in Africa nu se mai adopta solutii Microsoft!

Nici in Africa nu se mai adopta solutii Microsoft! Siu ca suntenti fun MS! Consider ca "specialistii IT" care promoveaza MS o fac din LENE deoarece nu vor sa invete sa utilizeze produse OpenSource! Lenea acestora costa un popor intreg.

 

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor