Daniel Funeriu nu se gandeste la demisie

Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 13:54
1454 citiri
Daniel Funeriu nu se gandeste la demisie
Foto: romanialibera.ro

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu a declarat, joi, ca nu ia in calcul sa demisioneze dupa esecul Legii Educatiei la Curtea Costitutionala.

"Am o reforma de facut si o voi duce pana la capat", a declarat Funeriu pentru

Evenimentul Zilei.

Ministrul spune ca presiunea pusa de UDMR nu ar trebui sa influenteze Legea Educatiei pe care guvernul o vrea cat mai apropiata de varianta cu care a mers in Parlament sa-si asume raspunderea, considerand-o buna atat pentru copii, cat si pentru sistem.

"Orice negociere politica trebuie sa se subsumeze acestui desiderat", a mai spus Funeriu.

Senatorii Opozitiei cer demisia ministrului Daniel Funeriu

Senatorii Opozitiei au cerut, miercuri, demisia ministrului Educatiei, Daniel Funeriu. Senatorul PSD Ioan Mang a spus ca trebuie ca cel putin ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, sa demisioneze, pentru sustinerea demersului de angajare a raspunderii si lipsa de comunicare cu Parlamentul.

Boc a vrut sa-si dea demisia dupa decizia CCR?

In presa au aparut informatii potrivit carora se pare ca premierul Emil Boc ar fi vrut sa-si dea demisia dupa decizia Curtii Constitutionale, care a oprit asumarea raspunderii pe Legea Educatiei, insa colegii din PD-L l-au convins sa nu o faca.

UDMR s-a aratat nemultumita de decizia Curtii Constitutionale, precizand ca poate lua in calcul iesirea de la guvernare, daca se constata ca actuala coalitie nu mai functioneaza.

Situatia tensionata din Coalitie a fost discutata miercuri aseara de seful statului cu premierul, Traian Basescu avand joi din nou o intrevedere la guvern cu Emil Boc si cu liderul UDMR Marko Bela. La intalnirea care a durat aproximativ doua ore, au mai participat Kelemen Hunor si Verestoy Attila.

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis, miercuri, ca exista un conflict de constitutionalitate intre Parlament si Guvern, ca urmare a deciziei Guvernului de asumare a raspunderii pe Legea Educatiei, astfel ca Parlamentul trebuie sa continue dezbaterile pe acest proiect.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Ministrul Educatiei Daniel Funeriu, #demisie verdict CCR , #ministrul Educatiei