Dezastru la Bac si in toamna - USL cere demisia lui Daniel Funeriu (Video)

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 13:02
2372 citiri
Dezastru la Bac si in toamna - USL cere demisia lui Daniel Funeriu (Video)

In urma rezultatelor dezastruoase ale bacalaureatului din toamna, Uniunea Social Democrata cere demisia ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, pe care il considera vinovat si il acuza ca a politizat examenul pentru a arata in viitor ca reforma lui a dat roade.

"Ce s-a intamplat ieri (duminica - n.red.) este una dintre cele mai grave situatii pe care acest guvern iresponsabil le-a generat. Aproape 100.000 de tineri, familiile lor si cei apropiati au fost pusi intr-o situatie care, asa cum ati vazut, pentru unii a luat turnuri tragice. Acum ei sunt intr-un moment de deruta.

Noi solicitam ca ar fi normal ca ministrul Funeriu sa demisioneze, macar pentru acest rezultat care este produsul muncii lui de doi ani. Probabil nu o sa o faca, dar asta ar trebui sa se intample intr-o societate civilizata", a declarat luni copresedintele USL Crin Antonescu.

Cei din USL sustin ca nu accepta raspunsul pe care l-a dat Funeriu si colegii lui din Coalitie, ca vina apartine elevilor, pentru ca este unul "stupid".

"Prima problema pe care ne-o punem noi: cine e de vina. Nu cred ca putem sa ne multumim si sa acceptam raspunsul simplu si stupid pe care Funeriu si colegii sai din Guvern incearca sa ni-l dea: tinerii Romaniei sunt sub nivelul cerut de acest parcurs scolar. Sigur si daca ne-am multumi cu aceasta explicatie: singurul care ar trebui sa isi dea demisia este ministrul", a mai precizat Antonescu.

Copresedintele USL mai cere ca toti directorii de licee, care sunt numiti politic, sa fie si ei demisi.

"Ar trebui ca sute de directori pedelisti numiti pe criterii partnice sa plece din aceste functii, numai ca asta nu compenseaza situatia in care elevii se afla. Nu cred ca raspunsul sta doar aici. Noi cei din USL suntem partizanii unui invatamant serios si vrem evaluari exigente si le spunem tinerilor ca ar trebui sa invete, dar dincolo de asta raman cateva intrebari la care Funeriu nu poate da un raspuns", a mai apreciat liderul PNL.

Crin Antonescu vrea o dezbatere serioasa pe tema bacalaureatului, dar nu doar cu politicienii, ci si cu parintii si societatea civila.

"Trebui sa avem o dezbatere foarte serioasa pe acest subiect, care sa nu se poarte in primul rand intre politicieni, pentru ca noi adoptam pozitie politica. E nevoie de o discutie ampla la care sa participe cadrele didactice, parintii si reprezentantii comunitatii", a concluzionat Antonescu.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Citeste si:
Drulă despre schimbarea sistemului de impozitare: ”Dacă o singură taxă crește, guvernul securisto-socialist trebuie să-și dea demisia”
Drulă despre schimbarea sistemului de impozitare: ”Dacă o singură taxă crește, guvernul securisto-socialist trebuie să-și dea demisia”
Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, spune pe rețelele sociale că azi are loc o întâlnire despre schimbarea sistemului de impozitare. ”Coaliția sărăciei se întâlnește...
Cifre înspăimântătoare privind consumul de droguri în România. Peste un milion de consumatori ocazionali
Cifre înspăimântătoare privind consumul de droguri în România. Peste un milion de consumatori ocazionali
Ministrul Familiei, Gabriela Firea a prezentat, luni, într-o postare pe Facebook, cifrele privind consumul de droguri în rândul tinerilor, arătând că în România, cifrele oficiale sunt...