Funeriu a gafat, din nou, in fata absolventilor de la UMF Cluj

Sambata, 02 Iulie 2011, ora 22:25
7260 citiri
Funeriu a gafat, din nou, in fata absolventilor de la UMF Cluj

Convins, probabil, ca discursul sau nu va strani atentia auditoriului, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, s-a gandit sa mai spuna o perla.

Prezent, sambata seara, la ceremonia de absolvire a studentilor de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Iuliu Hatieganu din Cluj Napoca, Funeriu a spus ca, uitandu-se la absolventi, "orice confuzie de gen este imposibila", acestia "facand parte genului excelent".

"Stiu ca cele mai plicticoase discursuri la astfel de ceremonii sunt discursurile ministrilor. Si eu am avut parte de aceste discursuri si va spun sincer ca nu am retinut mare lucru. Mi-as permite sa ma adresez direct viitorilor medici (...) Pentru ca suntem intr-o atmosfera de sarbatoare si pentru ca zilele astea se discuta foarte mult public, as dori sa va spun ca, privindu-va, uitandu-ma la voi, orice confuzie de gen este imposibila. Voi faceti parte genului excelent", a spus ministrul Educatiei, informeaza Mediafax.

Cu aceasta ocazie, Daniel Funeriu i-a mai indemnat pe proaspetii absolventi sa nu uite sa fie "generosi cu Romania".

"Prin munca pe care o sa o desfasurati, unii dintre dumneavoastra in Romania, unii, poate, in alte tari, sa nu uitati ca Romania v-a oferit posibilitatea sa deveniti ceea ce sunteti. Sa fiti intotdeauna increzatori in opiniile voastre! Aveti intotdeauna dreptate in opiniile pe care le aveti si sa stiti ca visele voastre se pot realiza", a spus Funeriu.

La UMF Cluj-Napoca au absolvit 1.180 de studenti de la 11 specializari.

Funeriu: Eliminarea de la bacalaureat a peste 600 de candidati nu e deloc fericire

Tot la Cluj-Napoca, Daniel Funeriu a mai declarat ca eliminarea de la bacalaureat a peste 600 de candidati nu este "deloc fericire" si ca in mandatul sau lucrurile se fac serios si sistematic, asta pentru ca el este un om care nu accepta frauda.

"La examenul de bacalaureat si-au facut treaba cadrele didactice, si-au facut treaba corectorii, si-a facut treaba Ministerul Educatiei. Nu trebuie sa facem confuzie intre mijloacele pe care le utilizam si scopul in care utilizam aceste mijloace. Eliminarea de la bacalaureat a 661 de candidati, dublu fata de anul trecut, nu este deloc fericire. Ceea ce este important e ca Romania nu se poate insanatosi decat prin adevar, decat daca sistemul educational furnizeaza an de an oameni care stiu ca rezultatele se obtin prin perseverenta, prin munca, prin onestitate si ca frauda nu este o solutie. In mandatul meu, lucrurile se fac serios, sistematic. Nu sunt un om care sa accepte frauda, nu sunt un om obisnuit cu frauda", a spus Funeriu.

Funeriu, ironizat in Senat pentru o greseala gramaticala

Ministrul Educatiei a starnit iritarea, dar si amuzamentul senatorilor dupa ce a sustinut ca substantivul "coleg" este neutru.

"Putem sa dam foarte multe lectii de gramatica, puteti da foarte multe lectii de foarte multe lucruri, eu nu o sa-mi permit acest lucru, imi voi permite doar sa spun ca in limba romana, conform DEX, cuvantul 'coleg' este neutru, nu este de fel feminin", a spus ministrul Educatiei in timpul unui interventii in plenul Senatului.

Funeriu a fost repede corectat de senatorul PSD, Georgica Severin, care a intervenit pentru a sublinia greseala.

"Totusi, suntem in Senatul Romaniei si avem pretentii, 'coleg' este de genul masculin, un coleg, doi colegi, totusi ...", a spus Severin.

Citește și:
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă că, având în vedere că toate etapele care presupuneau implicarea autorităţilor europene în realizarea spitalelor regionale din...
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...