Funeriu a lansat programul "Ai copil. Invata sa fii parinte!"

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 20:55
1810 citiri
Funeriu a lansat programul "Ai copil. Invata sa fii parinte!"
Foto: antena 3

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat marti, cu prilejul lansarii primului program de conferinte "Ai copil. Invata sa fii parinte!", ca prin efectele noii Legi a Educatiei nationale parintii incep sa aiba un rol foarte important in viata scolii.

Potrivit ministrului, parintii vor fi reprezentanti intr-un mod semnificativ in Consiliul de Administratie al scolii, iar ca un element de noutate al legislatiei este ca faptul ca acest CA va organiza concursuri pentru directorii de scoli.

Funeriu a adaugat ca, in acest sens, ministrul de resort a lansat deja o campanie - "In educatie tu faci legea de nota 10"-, o campanie in care aplicarea Legii educatiei se discuta in teritoriu cu cadrele didactice si cu parinti.

Funeriu: Nu imi dau demisia. Avem o reforma de facut

Mesajul ministrului pentru parinti a fost acela ca in seria de conferinte "Ai copil. Invata sa fii parinte!", organizate de Asociatia Parinti Isteti si Fundatia Varlaam Mitropolitul, ar putea deprinde "sa respecte timpul de invatare si dezvoltare al fiecarui copil", pentru ca este important sa stim ca fiecare copil are propriul sau ritm de dezvoltare, propria personalitate.

"Am facut promisiuni si am reusit sa le respect. Una dintre ele este cea de depolitizare", a sustinut ministrul.

Acesta a mentionat ca unul dintre efectele noii legi a educatiei, "un prim pas concret", este ca peste 450 de directori de scoli din Romania au ales intre functia politica si cea din educatie, doar trei directori optand pentru cariera politica.

In opinia sa, "principalele neajunsuri in relatia parinte - dascal" sunt fluxurile financiare intre parinti si scoala care nu sunt facute intr-un cadru structurat.

Ministrul a adaugat ca relatia parinti-elev este una separata, ministerul fiind interesat de relatia parinti - scoala.

"Este un mare castig pentru asezarea structurala a invatamantului din Romania. Fiecare asociatie se va organiza cum crede de cuviinta pentru a-si desfasura corect activitatea. Daca se doreste formarea unei asociatii legale la nivelul scolii, va recunoaste si incuraja formele structurate de asociere si da reprezentativitate parintilor", a completat Daniel Funeriu.

Ministrul Educatiei si-a reprosat, in calitate de parinte, faptul ca nu petrece mai mult timp cu familia.

Fundatia Varlaam Mitropolitul si Asociatia Parintilor Isteti, in parteneriat cu MECTS, organizeaza sambata, 16 aprilie, conferinta dedicata parintilor "Ai copil. Invata sa fii parinte!", care face parte dintr-o serie de evenimente bianuale organizate la Iasi si Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Funeriu ministrul Educatiei, #Daniel Funeriu ministru, #Invata sa fii parinte , #ministrul Educatiei