Funeriu: Andronescu il sapa pe Pricopie. Ponta face shopping. Crin tace

Miercuri, 03 Iulie 2013, ora 17:01
1251 citiri
Funeriu: Andronescu il sapa pe Pricopie. Ponta face shopping. Crin tace
Foto: Guvernul Romaniei

Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu comenteaza problemele cu care se confrunta sistemul de educatie in guvernarea USL, criticand politicienii, atat de la putere cat si din opozitie, pentru modul in care trateaza acest subiect.

"Din pacate niciun politician nu a trecut bacalaureatul decentei in acest an, de aceea politicienii de astazi sunt vulnerabili", isi incepe Daniel Funeriu postarea pe blog.

Dupa ce reaminteste ca "Ponta face shopping in Macao" si ca "l-a injurat pe Funeriu pentru camerele de luat vederi, dar acum il someaza pe Pricopie sa le mentina", fostul ministru il critica pe premier pentru faptul ca a sustinut in Germania ca vrea sa introduca invatamantul profesional, desi acesta exista deja in Romania.

"Eu l-am introdus. Si are succes, firmele germane din Romania sunt principalul partener. Daca spuneai ca avem deja acest invatamant, si stiu ca cineva te-a informat despre asta inainte de a pleca in Germania, Romania era mai atractiva pentru firmele germane. Dar ai preferat sa lasi impresia romanilor ca tu l-ai introdus. Bravo", il ironizeaza Daniel Funeriu pe Victor Ponta.

Consilierul prezidential o critica aspru si pe Ecaterina Andronescu.

"Andronescu lupta de o viata pentru a impune mediocritatea, motiv pentru care, o saptamana pe an, este mama ranitilor care pica bacalaureatul. Si dupa ce a fost de trei ori ministru fara sa faca nimic concret pentru corectitudinea la bacalaureat, face ceea ce stie mai bine: propuneri fanteziste. Dar pe care, cand ajunge minstru, nu le pune in aplicare.

Pricopie, sapat de Andronescu pentru ca nu-i raspunde la comenzi asa cum credea aceasta, sta sub asediu si rezista greu la presiune. Dar rezisa", scrie Daniel Funeriu in postarea sa pe blog.

Sfat pentru Pricopie: Relaaax man!

Dupa ce ii invita pe jurnalisti sa numere si greselile gramaticale ale lui Ponta, nu doar pe ale lui Pricopie, Daniel Funeriu are un mesaj pentru succesorul sau.

"Relaaax man, oricum cat vei fi ministru vor avea prietenii grija sa se afle inclusiv ca ai zgriat mobila la 3 ani si, ca atare, esti un oribil vandal. Si inca nu am pus eu toate tunurile pe el. Vreo 4-5 au simtit ce inseamna asta anul trecut. Nu pentru ca-mi place, a facut destule greseli, dar am promis ca nu voi critica ministrii in functie cat timp nu sunt plagiatori sau hoti", explica el.

Blaga a facut tot ce a putut sa ma inlature

Daniel Funeriu o critica pe Raluca Turcan pentru ca a cerut repetarea probei la limba romana a bacalaureatului si conducerea PDL ca vrea sa lanseze o strategie pe educatie fara o pregatire prealabila, dupa care il ataca dur pe Vasile Blaga.

"Uita sa spuna ca am reintrodus invatamantul profesional (in guvernarea PDL) dar spune chiar ca am fost un ministru bun. Dupa ce, impreuna cu prietenii, a facut tot ce a putut sa ma dea jos de la minister. In noaptea cand s-a decis Guvernul Ungureanu a spus, pret de cateva ore, ca este esential sa plec pentru ca Guvernul Ungureanu sa treaca in Parlament. (...) Sa stii Vasile ca oricat de inconsecvent ai fi, eu nu pot sa uit ce-am trait impreuna in noaptea in care am batut PSD-ul in noiembrie 2008. Si mai eram vreo 2-3 in sediul PDL dupa ce sondajele ne dadeau perdanti", afirma el.

Mai mult, Daniel Funeriu dezvaluie ca a fost sunat de fostii colegi de partid inainte de a intra in emisiuni pentru a-l intreba ce sa spuna despre bacalaureat.

"Simplu: ureaza-le succes copiilor si promite ca inainte de urmatoarea emisiune te vei pregati, sa stii ce ai de spus. Te ajut daca vrei si daca este despre educatie. Dar cu o zi inainte, sa ai timp sa inveti, nu asa, la plesneala, cu 2 minute inainte. A, am uitat. Asa era si cand eram la guvernare. Vezi, de aceea am pierdut guvernarea. Pentru ca tu si altii ca tine, mergeati la televizor nepregatiti. Dupa care acuzati guvernul ca nu comunica bine. Dar macar tu ai sunat, altii nici macar. Vai de ei", le reproseaza el pedelistilor.

O minte bolnava

Nici jurnalistii nu scapa de ironiile consilierului prezidential. Dupa ce ii multumeste lui Catalin Tolontan pentru articolul "Respect Funeriu" si demasca minciunile Antenei3, Daniel Funeriu ii da replica lui Marius Pieleanu, care l-a acuzat ca a sabotat bacalaureatul din acest an.

"Doar o minte bolnava poate crede ca un fost ministru al educatiei ar sabota sistemul pe care l-a condus. E vorba despre copii, domnule Pieleanu. Stiti ce arata ceea ce spuneti? Ca in locul meu chiar ai fi facut asta! Si mai e ceva: inteleg ca faci strategii pentru politicienii de la putere. Sa inteleg ca le propui astfel de strategii de parjolire a pamantului doar pentru a acapara mai multa putere? Daca un calcul reptilian spune ca trebuie sa faci o marsavie pentru a castiga adepti faci acea marsavie? Tu si ai tai-da. Eu si ai mei-nu", spune Daniel Funeriu.

Cat despre Crin Antonescu, acesta "tace". "Nu-l intereseaza educatia. De fapt nu-l intereseaza nimic. Cred ca nici presedintia. Gasca si-a facut plinul, poate acum sa se odihneasca la soare. Crin face Constitutii, educatia e mizilic pentru el. Teme mari. Gasca sa fie multumita, fotoliul confortabil, discursul spumos", comenteaza Funeriu atitudinea liderului PNL.

In schimb, Daniel Funeriu remarca faptul ca s-a reusit pentru moment unificarea dreptei, cata vreme atat Mihai Razvan Ungureanu cat si Noua Republica sustin bacalaureatul corect.

"Se pare ca 'dreapta' e toata pentru un bacalaureat corect si stanga pentru unul fraudat. Ati vazut ce simplu e sa unifici dreapta? Gata, am unit-o in 30 de secunde. Cu bacul", conchide Daniel Funeriu.

C.B.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Funeriu bacalaureat Pricopie, #Funeriu Blaga, #Funeriu Andronescu Pricopie , #ministrul Educatiei