Funeriu are doar 11 clase, conform legii invatamantului din Romania

Sambata, 02 Octombrie 2010, ora 21:00
6541 citiri
Funeriu are doar 11 clase, conform legii invatamantului din Romania
Foto: stiri.rol.ro

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, are doar unsprezece clase, conform legii invatamantului din Romania.

Ministrul nu si-a echivalat diplomele pe care le-a obtinut in strainatate, nici macar dupa ce a preluat portofoliul Educatiei, pentru ca, spune el, nu a avut nevoie de recunoasterea "acordata" de ministerul pe care-l conduce, informeaza Realitatea TV.

"Nu mi-am echivalat niciodata studiile facute in strainatate in Romania. Eu nu am avut nevoie de o astfel de echivalare. Inteleg foarte bine unde bateti. Aceata problema a echivalarii este o problema pur formala, ea trebuie facuta pentru cei care au nevoie sa-si echivaleze studiile", a declarat Daniel Funeriu.

Funeriu a terminat clasa a XII-a la Lycee International des Pontonniers, din Strasbourg. In acelasi oras, si-a luat si diploma de inginer in chimie, dar si titlul de doctor. In total, ministrul are cnci tipuri de studii, pentru care nu s-a facut echivalarea in Romania.

"Exista un cadru legal pentru echivalarea studiilor din strainatate. Noi facem mari eforturi acum pentru ca echivalarea sa fie mult mai rapida sau chiar automata pentru cei care au studii la universitati de top, sa poti on-line sa faci aceasta echivalare, sa nu fie necesar sa te deplasezi la minister, cu hartii, sa platesti tot felul de taxe", a adaugat ministrul.

Pentru recunoasterea diplomei de bacalaureat, ministrul ar fi trebuit sa depuna la Centrul National de Recunoastere si Echivalare a diplomelor, un dosa care contine o cerere scrisa, situatia scolara si diploma de bacalaureat cu o stampila speciala, numita Apostila de la Haga. Daca ar fi facut acest lucru, studiile i-ar fi fost echivalate in 30 de zile.

"Sunt primul nemultumit. De aceea am lansat la nivelul ministerului o strategie de echivalare a studiilor din strainatate.

Daca as dori sa activez in cadrul unei universitati din Romania, lucru pe care nu il voi face atat timp cat sunt intr-o functie publica, mi-as echivala aceste studii. Pe de alta parte vreau sa spun ca imi voi echivala studiile in momentul in care voi fi reusit sa pun in functiune acele mecanisme care sa fie multumitoare pentru toti cetatenii Romaniei", a replicat Funeriu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Daniel Funeriu ministru Educatiei, #Funeriu echivalare diplome , #ministrul Educatiei