Funeriu: Bacalaureatul nu se amana - prea mult timp i-am incurajat pe smecheri

Joi, 27 Mai 2010, ora 17:27
4160 citiri
Funeriu: Bacalaureatul nu se amana - prea mult timp i-am incurajat pe smecheri

Proba de limbi straine a Bacalaureatului, care va avea loc in perioada 31 mai-4 iunie, se va desfasura in conditii normale, 77% dintre profesori sustinand ca nu vor participa la greva bugetarilor, a anuntat, joi, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

"In urma masurilor si eforturilor organizatorice si a datelor din sistem, putem spune ca proba de limbi straine se va organiza conform graficului initial. 77% din cadrele implicate au reconfirmat optiunea de a face parte din comisia de examen.

Pentru asigurarea Bacalaureatului si in scolile unde se va face greva, comisia mi-a propus si eu am acceptat urmatoarele masuri: elevii din centrele cu dificultati vor fi arondati centrelor unde Bacalaureatul are loc, supravegherea se va face de persoane care au o functie de educator, evaluarea se va face de profesorii de la clase, secondati de unul cu aceleasi competente", a anuntat Daniel Funeriu.

Ministerul Educatiei a decis, totodata, sa-i plateasca pe cei care participa la examenul de Bacalaureat cu sume intre 275 de lei si 600 de lei.

"Munca suplimentara trebuie platita suplimentar, mai ales pentru cei care tin locul profesorilor in greva. (...) Prea mult timp i-am incurajat pe cei guralivi, pe smecheri si pe lenesi. Cred ca elevii care au muncit pentru acest Bacalaureat, ca parintii care au dat bani grei pentru pregatire suplimentara, dar si profesorii, toti merita sa isi vada rezultatul efortului de multi ani", a declarat ministrul.

Daniel Funeriu si-a exprimat solidaritatea fata de elevi, sustinand ca sunt, fara sa vrea, o victima a contextului economic actual si a proastei guvernari.

"Din pacate nu am incurajat in aceasta tara ceea ce merita incurajat. Doar impreuna putem face ceva. Nu este vina copiilor ca Europa si lumea intrega trece printr-o criza fara precent, nu e vina lor ca Romania nu a fost guvernata asa cum trebuie", a completat ministrul Funeriu.

Acesta a anuntat si ca, joi dimineata, a avut o videoconferinta cu toti inspectorii generali, prin care i-a anuntat ceea ce ministerul vrea sa faca, si ca vor avea videoconferinte zilnice, pana la organizarea Bacalaureatului.

"Le-am spus sa nu depaseasca graficul legal si sa nu recurgem la niciun fel de actiune care ar putea sa tensionze si mai mult situatia. Profesorii care participa la greva o vor face conform legislatiei in vigoare, adica nu vor fi platiti", a precizat ministrul Educatiei.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, 29 mai, că foşti miniştri de justiţie ai PSD au discutat „în mod discret” cu profesionişti din domeniu pe tema unei eventuale...
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....