Funeriu cere din nou Guvernului sa plateasca bursele din invatamantul profesional

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 16:22
1889 citiri
Funeriu cere din nou Guvernului sa plateasca bursele din invatamantul profesional
Foto: debanat.ro

Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu solicita inca o data Guvernului Ponta sa aprobe hotararea prin care sa se plateasca de urgenta cele 13.000 de burse ale elevilor din invatamantul profesional.

"Reiau apelul pe care l-am facut catre Guvern pentru a da urgent bursele de 200 de lei celor 13.000 de elevi care au inceput in acest an invatamantul profesional. Eu am prevazut 176 de milioane de lei in buget, Guvernul nu are decat de aprobat hotararea de guvern", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

O solicitare similara i-a fost adresata Guvernului Ponta de catre consilierul prezidential Daniel Funeriu si in urma cu doua saptamani, acesta aratand atunci ca "elevii din invatamantul profesional nu au primit vreun leu din ceea ce li se cuvine prin lege, pentru ca Guvernul nu a aprobat hotararea de guvern respectiva".

"In urma reinfiintarii invatamantului profesional prin OM 3168 din februarie 2012 un numar de peste 13.000 de elevi au ales aceasta cale, in colaborare cu firme de calitate din Romania. (...) Am prevazut in bugetul anului 2012 bani pentru ca toti elevii de la invatamant profesional sa primeasca o bursa de 200 de lei din partea statului, incepand cu luna septembrie.

Pentru ca Ponta sa nu aiba dubii, sunt 176 de milioane de lei puse deoparte pentru bursele elevilor, ii pot spune si capitolul si titlul din buget unde se afla banii", arata Daniel Funeriu in comunicatul remis presei.

Fostul ministru a mai apreciat ca, prin neacordarea acestor burse, Guvernul Ponta urmareste desfiintarea invatamantului profesional in vederea promovarii initiativei "nastrusnice" a "bacalaureatului second-hand", adica a bacalaureatului profesional.

In replica, actualul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, a explicat atunci ca bursele pentru scolile profesionale vor fi acordate dupa modificarea Legii Educatiei, deoarece, potrivit prevederilor actuale, statul subventioneaza toate costurile aferente frecventarii liceului si pentru elevii din rural.

"Nu putem subventiona costurile aferente frecventarii liceului pentru elevii ai caror parinti au vile la Izvorani, chiar daca aceste case sunt in medicul rural, a spus ministrul Educatiei, anuntand ca Guvernul va emite o ordonanta de urgenta, prin care va impune un anumit plafon pentru acordarea subventiei", a explicat Andronescu.

C.B.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Funeriu burse invatamant profesional, #guvern Ponta plata burse , #ministrul Educatiei
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5