Funeriu: Copiii Romaniei nu au culoare politica in mandatul meu (Video)

Duminica, 12 Septembrie 2010, ora 20:12
1895 citiri
Funeriu: Copiii Romaniei nu au culoare politica in mandatul meu (Video)

90,5% dintre copiii care vor incepe luni scoala vor merge in cladiri care sunt autorizate din punct de vedere sanitar, sustine ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

Ministrul mizeaza, in acelasi timp, pe intelegerea venita din partea cadrelor didactice ca este un an greu din punct de vedere financiar si ca munca nu le va putea fi rasplatita pe masura.

"Finalul anului scolar trecut a fost greu financiar, iar daruirea cadrelor didactitice a fost acolo. Societatea romaneasca se poate baza pe profesori. Atunci cand Romania intra in parametrii normali, profesorii care se comporta normal vor fi primii care vor intra in parametrii normali.

Ministerul Educatiei sprijina tot ce inseamna reparatiile si constructiile de scoli. Au fost alocati 181 de milioane de lei pentru reparatii si se vor mai aloca inca 100 de milioane de lei. Banii vor fi alocati exact acolo unde este nevoie de ei. Copiii Romaniei nu au culoare politica in mandatul meu", a declarat Daniel Funeriu, la Realitatea Tv.

Potrivit ministrului, orice sistem are nevoie de o resursa umana cu trei caracteristi: bine formata, corect selectata, corect rasplatita. "In Romania, nicio caracteristica nu este rasplatita", a precizat Funeriu.

In ceea ce priveste programul privind cumpararea de papusi cu handicap, Daniel Funariu a precizat ca este finantat de Banca de Dezvoltaere, este demarat de fostul ministru Cristian Adomitei in 2007 si salutat de UNICEF. "A fost gandit si analizat de psihologi. Este un lot de jucarii care include copii de diferite rase si cu grad de handicap", a adaugat ministrul Educatiei.

Daniel Funeriu considera, totodata, ca o buna colaborare intre autoritatile locale, parinti si scoala este o dimensiune fundamentala.

"Am modificat structura consiliilor de administratie ca sa fie mai multi parinti. (...) Toti copiii Romaniei pana in clasa a 10-a au manuale gratuite. 670.000 de copii primesc rechizite gratuite in Romania", sunt cateva dintre statisticile lui Funeriu.

Citește și:
Nicolae Ciucă și-a dat OK-ul pentru demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”România are nevoie de stabilitate şi coerenţă”
Nicolae Ciucă și-a dat OK-ul pentru demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”România are nevoie de stabilitate şi coerenţă”
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat joi seară, 29 septembrie, că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei. ”Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin...
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost președinte al PNL, consideră că Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei ”din iniţiativa...