Funeriu da bani pentru universitatea la care e profesor tatal sau

Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 12:15
2022 citiri
Funeriu da bani pentru universitatea la care e profesor tatal sau
Foto: Arhiva

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, este acuzat ca, in perioada de criza, a directionat fonduri importante catre Universitatea "Aurel Vlaicu", unde tatal sau, Ionel Funeriu, este profesor si bun prieten cu rectorul Lizica Mihut.

Se pare ca ministerul condus de Daniel Funeriu a alocat mai multe milioane de lei ca finantare bugetara pentru investitii la universitatea respectiva.

Potrivit Jurnalul National, 1,8 milioane de lei au fost date pentru un 'Laborator de mecatronica si autoturisme rutiere', bani care s-au dus de fapt este pentru un service auto construit langa corpul fostei Facultati de Inginerie (aflat in conservare de ani de zile), laborator finalizat anul trecut de cand sta nefolosit.

Conform anchetei realizate de dcnews.ro, alt obiectiv de investitii finantat de minister este un camin studentesc cu 180 locuri si conditii de confort de trei stele, investitia fiind de 8,3 milioane de lei, la care se adauga peste 155.000 lei pentru mutarea unui post trafo. In realitate insa, cladirea caminului se ridica in Cimitirul 'Eternitatea' din Arad, un loc nu tocmai bun pentru a sta studentii.

Pe lista se adauga o finantare bugetara de 8,9 milioane de lei pentru supraetajarea corpului de cladire din Complexul universitar M (Micalaca), care a fost necesara pentru mutarea Facultatii de Inginerie in complexul universitar.

Si asta in timp ce, un alt corp de cladire, de parter plus doua etaje, cu sali de curs, seminar si laboratoare, din Calea Aurel Vlaicu, fosta cladire a Facultatii de Inginerie, proaspat renovat, a fost bagat in conservare, stand incuiat de ani de zile.

O alta achizitie pusa sub semnul intrebarii o reprezinta atelierele fostei fabrici de ceasuri, aflate in ruina, dar care figureaza pe hartiile Universitatii aradene de stat, preferata ministrului Funeriu, drept spatii de invatamant. Nici acestea nu sunt folosite, fiind pe rolul instantelor peste 20 de procese numai in acest caz.

Acuzatiile se mai refera si la "asa-zisul 'centru de practica', Hotel Akademos, care trebuie reabilitat, precizandu-se ca ministerul a alocat pentru respectivul centru "alte milioane, iar bataia pentru a prinde proiectarea si executia lucrarii este in plina desfasurare", si in acest caz fiind vorba despre bani publici "aruncati fara rost, in ani de criza".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Daniel Funeriu, #tatl Funeriu, #profesor universitate Funeriu , #ministrul Educatiei
Comentarii