Funeriu da raportul in Parlament privind dezastrul de la Bac

Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 09:24
1302 citiri
Funeriu da raportul in Parlament privind dezastrul de la Bac
Foto: Arhiva

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a fost invitat miercuri, la ora 14.00, sa prezinte in fata comisiilor de specialitate, de la Camera Deputatilor, o informare cu privire la activitatea institutiei pe care o conduce, de pregatire si desfasurare a examenului de bacalaureat in cele doua sesiuni din 2011.

"Comisiile pentru invatamant, stiinta, tineret si sport ale Camerei Deputatilor si Senatului, la fel ca si intreaga societate romaneasca, sunt profund preocupate de modul in care a fost organizat si s-a desfasurat examenul de bacalaureat, sesiunile 2011, de rezultatele acestui examen si, mai ales, de masurile ce au fost sau ar fi trebuit intreprinse pentru a preintampina finalul catastrofal al acestui examen", se arata intr-un comunicat remis marti Ziare.com.

Deputatii ii solicita lui Daniel Funeriu sa spuna conditiile in care a fost pregatit bacalaureatul din 2011, in ce stadiu se gaseste regulamentul pentru urmatoarea sesiune de examinare si ce modificari vor fi introduse.

"In ce conditii a fost elaborat si aprobat Regulamentul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului privind organizarea si desfasurarea examenul de Bacalaureat, sesiunile 2011? Ce prevederi ale Regulamentului au influentat negativ rezultatele examenului? In ce stadiu se gaseste Regulamentul privind organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat in anul scolar 2011-2012? Ce masuri de continut are in vedere Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului pentru a imbunatati rezultatele viitoarelor examene de Bacalaureat? Ce modificari vor fi introduse in programa examenului de Bacalaureat?", se mai arata in comunicat.

De asemenea, ministrul Educatiei trebuie sa le spuna parlamentarilor ce masuri va aplica in 2012 ca sa nu se repete esecul din 2011 si cum au fost afectati elevii de camerele video.

"Ce masuri a stabilit si aplicat Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului pentru ca la sesiunea de bacalaureat din toamna sa nu se repete rezultatele dezastruoase ale examenului din vara 2011? Ce responsabilitate isi asuma Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului privitor la rezultatele examenului de bacalaureat? Cum este apreciata "etica" dupa care s-a desfasurat examenul de bacalaureat? a) Cum a influentat prezenta camerelor video rezultatele examenului? Dar absenta lor?

b) Cum au fost elaborare subiectele pentru examenul de bacalaureat si cum este apreciat gradul lor de dificultate?

Ce masuri de insertie profesionala propune Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului pentru cei circa 100.000 de absolventi de liceu care nu au promovat examenul de bacalaureat?", se mai arata in comunicat.

I.U.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Daniel Funeriu invitat Parlament, #informare situatie bacalaureat , #ministrul Educatiei
Comentarii
Poza maxi
maxi
rank 5
Proba scrisa, urmeaza oralul!
Poza ghighi
ghighi
rank 5
Organizarea sesiunilor de BAFC anul acesta a intrat in normalitate !