Funeriu: Doamna Andronescu il remaniaza pe Ponta sau isi distruge reputatia?

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 10:54
2750 citiri
Funeriu: Doamna Andronescu il remaniaza pe Ponta sau isi distruge reputatia?

Consilierul prezidential Daniel Funeriu afirma ca la motiunea simpla pe Educatie, care se voteaza marti in Camera Deputatilor, actualul ministru, Ecaterina Andronescu, are un singur raspuns de dat: ii retrage titlul de doctor lui Victor Ponta sau isi distruge reputatia?

"Doamna Andronescu are, la aceasta motiune, un singur raspuns de dat: il 'remaniaza' pe Ponta, retragandu-i diploma de doctor obtinuta prin furt, asa cum cere Universitatea din Bucuresti, sau isi distruge reputatia ignorand ceea ce a vazut o lume intreaga: faptul ca are un premier, Victor Ponta, vinovat de furt intelectual?", arata fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu intr-un comunicat remis Ziare.com.

Acesta spune ca, desi pare "ciudat", are "o reala strangere de inima pentru doamna Andronescu" pentru ca ea este pusa "in cea mai jenanta postura in care poate fi pus un ministru al Educatiei".

"Motiunea actuala e imputabila 100% lui Victor Ponta iar propriul ei premier o face de ras in lume. Ponta a plagiat, Ponta a schimbat 4 ministri la educatie in 2 luni. Ponta e cel care a declarat ca vrea sa-i impiedice pe micutii de trei ani sa se inscrie la gradinita in 2013, trimitand clasa pregatitoare la gradinita, ceea ce ar fi unic in Europa. Doamna Andronescu incerca si ea sa dreaga busuiocul, spunand ca va evalua situatia", comenteaza Daniel Funeriu.

Fostul ministru nu iarta insa nici masurile pe care le considera "total gresite" luate de actualul sef al Ministerului Educatiei.

"In loc de invatamant profesional temeinic, dupa modelul dual german, asa cum l-am introdus in mandatul meu, propune un bacalaureat second hand. In loc de finantarea universitatilor pe baza de performanta, finanteaza universitatile fara niciun raport cu calitatea. In loc de selectie serioasa pentru cadre didactice si directori face numiri de partid. Da afara tineri de valoare internationala in comisiile ministerului si numeste gerontocratia mediocra de partid", enumera Daniel Funeriu, adaugand totodata ca toate acestea la un loc, "nu sunt nici pe departe atat de distrugatoare pentru Romania precum este Victor Ponta".

Camera Deputatilor dezbate si voteaza marti motiunea simpla pe Educatie propusa de PDL intitulata "Brambureala din educatie duce la plagiat si esec scolar". Votul final va avea loc la ora 12.00. Democrat-liberalii critica o parte dintre masurile luate de ministrul Andronescu si ii cer acesteia retragerea titlului de doctor acordat lui Victor Ponta, ca urmare a verdictului de plagiat dat de Universitatea Bucuresti.

Citeste si:
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
Că românii sunt dezamăgiți, pe cine să mire? Că n-au încredere în potentați, pe cine să uimească? Fericită e, totuși, o țară cu magistrați gen Camelia Bogdan. Hidra o hărțuiește....
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor, că a fost o solicitare din partea acestora ca cetăţenii să aibă libertatea de a participa la slujbe...