Funeriu: Ponta atenteaza la onorabilitatea Romaniei, teleghidat de Voiculescu

Luni, 09 Iulie 2012, ora 21:41
3896 citiri
Funeriu: Ponta atenteaza la onorabilitatea Romaniei, teleghidat de Voiculescu
Foto: B1TV

Cosilierul prezidential Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei, spune ca declaratiile premierului Ponta la adresa Angelei Merkel reprezinta un "atentat la onorabilitatea Romaniei", ce ne intoarce cu 10 ani in urma, in ceea ce priveste credibilitatea tarii noastre.

Invitat luni seara la B1 TV, Daniel Funeriu a spus ca intr-o tara cu o democratie consolidata ar fi fost "exclus" sa se intample ce s-a intamplat in ultimele zile in Romania.

"In 2009, cuplul Geoana-Vintu a incercat sa denatureze democratia din Romania la alegerile prezidentiale. Nu au izbandit pe muchie. Acum sunt 3. Cuplul Antonescu-Ponta, teleghidat de Dan Voiculescu, spera ca, acum, in 3 vor reusi ceea ce cei 2 nu au reusit", a declarat Funeriu, adaugand ca Dan Voiculescu urmareste suspendarea lui Traian Basescu pentru a scapa de dosarele din justitie.

"Tot cea ce s-a intamplat in ultima vreme e rezultatul unui sir de minciuni cert", a mai punctat Funeriu, condamnand acuzele aduse de Victor Ponta cancelarului german Angela Merkel, pe care le-a considerat "un atentat la onorabilitatea Romaniei".

"Cum sa spui 'Nu Merkel voteaza in Romania' ? Intoarce Romania cu 10 ani in urma", a mai subliniat Funeriu.

Ponta o acuza pe Merkel: Poporul roman decide! Si inainte de '89 ziceau ca n-avem voie... (Video)

Ponta: Niciun crestin-democrat german nu o sa-i mai jigneasca pe romani

Daniel Funeriu i-a acuzat pe jurnalistii care mint si ii dezinformeaza pe romani, dand exemplul personal al diplomei sale de bacalaureat in legatura cu care inca mai exista indoieli ca ar exista. Pentru a lamuri definitiv situatia, el si-a prezentat razand diploma in fata camerelor.

Pe de alta parte, vorbind despre costurile referendumului pentru suspendarea lui Traian Basescu, peste 95 de milioane de lei, Daniel Funeriu a spus ca suma reprezinta "50 de scoli impecabil facute".

Plagiatul lui Ponta: "Strainatatea nu va mai da doi bani pe Ponta, iar pata se va extinde pe obrazul intregii Romanii"

Fostul ministru al Educatiei a mai declarat ca nu si-a putut imagina ca vreunul dintre politicienii romani "ar putea indrazni sa aiba un doctorat plagiat".

Daniel Funeriu considera ca in cazul lui Victor Ponta plagiatul era evident, de aici si verdictul Consiliului National de Atestare. "Atunci cand ti se fura o gaina nu trebuie sa fii neaparat veterinar ca sa constati ca ti s-a furat o gaina", a comentat Funeriu fuga de raspundere a universitarilor care au refuzat sa se pronunte in legatura cu acest caz.

Mai mult, fostul ministru a dat un exemplu edificator in legatura cu unii intelectuali de renume, spunand ca se afla la un moment dat pe un aeroport si s-a intalnit cu un rector care il criticase in mai multe emisiuni si care s-a oferit sa ii care geanta la propriu.

"M-am simti jenat (...) Altora poate le place, mie nu", a spus ministrul, subliniind totodata: "Solidaritatea unor intelectuali de marca cu mediocritatea m-a surprins (...) Lucrand cu unii rectori am sesizat ca unii dintre ei sunt de o lasitate incredibila".

In privinta scandalului de plagiat al lui Victor Ponta, Daniel Funeriu spune ca lucrurile nu pot ramane in aer, asa cum s-ar dori. CNATDCU a dat vertict de plagiat, potrivit legii el a cerut ministrului Educatiei sa ii retraga premierului titlul de doctor, iar ministrul este obligat de lege sa faca acest lucru.

"Daca nu o face, va pune in primejdie teribila credibilitatea universitatilor romanesti(...) Nimeni din strainatate nu va mai da doi bani pe Ponta, iar pata se va extinde pe obrazul intregii Romanii", a mai avertizat Daniel Funeriu, exprimandu-si convingerea ca Liviu Pop a fost pus ministru ca sa ia "deciziile murdare" pentru musamalizarea acestui scandal, pentru ca Ecaterina Andronescu nu ar fi putut sa il priveasca in ochi pe presedintele Academiei si sa il dea afara, in schimb Liviu Pop probabil ca "nici nu stie ce este aceea Academie".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Funeriu Ponta Merkel, #Funeriu plagiat Ponta, #Funeriu retragere doctor Ponta , #ministrul Educatiei