Funeriu: Ponta minte cu buna stiinta. Nu am obligat niciun invatator sa mearga la facultate

Miercuri, 16 Ianuarie 2013, ora 22:29
2556 citiri
Funeriu: Ponta minte cu buna stiinta. Nu am obligat niciun invatator sa mearga la facultate
Foto: Arhiva

Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu declara ca Legea Educatiei nu obliga educatoarele si invatatoarele sau invatatorii cu experienta sa mearga la facultate, fiind prevazuta insa echivalarea competentelor obtinute de acestia de-a lungul carierei.

"Observ, cu regret, ca domnul Ponta ma ataca nejustificat invocand masuri ce decurg din Legea Educatiei. Nu pot sa las informatii false sa polueze discutiile legate de educatie. Domnul Ponta a mintit cu buna stiinta in sedinta de guvern. Articolul 247 pe care il invoca nu obliga niciun invatator sa mearga la facultate.

Mai mult, pentru a rezolva injustitia care a fost facuta multi ani invatatoarelor si educatoarelor de calitate, absolvente de liceu pedagogic, care au experienta in sistem si care de multe ori sunt mai bine pregatite decat unele colege cu facultate, am prevazut la Articolul 248 procedura de echivalare a acestor competente", a afirmat Funeriu, miercuri.

De asemenea, el a aratat ca a operationalizat aceasta procedura de echivalare prin Ordinul MECTS nr. 5484/2011, iar prin Ordinul MECTS nr. 6563/2011 s-a stabilit un calendar al echivalarilor pentru anul 2012, concretizat pe etape pana in noiembrie 2012 pana la etapa care tinea de semnatura fostului ministru Ecaterina Andronescu.

"22.000 de cadre din invatamant au parcurs deja etapele procedurii deja derulate", a subliniat Funeriu.

Daniel Funeriu: Modificarea Legii Educatiei se face doar in interesul fabricilor de diplome

Consilierul prezidential a apreciat ca prin OUG 92 din 18 decembrie 2012 "s-a dorit popularea fabricilor de diplome pe seama invatatorilor de calitate", "in loc sa se aiba in vedere interesul elevilor si al invatatorilor/educatorilor". "Pana si sindicatele afiliate PSD au afirmat acest lucru", a sustinut Funeriu.

El a criticat faptul ca Legea Educatiei, care a fost apreciata si de Comisia Europeana intr-un raspuns oficial transmis lui Victor Ponta in decembrie 2011, este modificata acum prin ordonante de urgenta.

Funeriu: Ponta are un doctorat plagiat, eu am un doctorat cu un laureat Nobel

"Stiu ca domnul Ponta nu ma are la suflet. Are si de ce. Eu am promovat un tip de performanta pe care el nu o poate atinge sau intelege. El are un doctorat plagiat, eu am un doctorat cu un laureat Nobel. Dar, asa cum e el, domnul Ponta are acum raspunderea acordata de 60% dintre votanti. Vreau sa-i spun, cu toata deschiderea, ca modificand bezmetic Legea Educatiei, doar pentru a-si racori frustrarile fata de mine, nu imi face un rau mie. Face rau copiilor Romaniei. Aceasta lege nu este legea lui Funeriu, ci este legea noastra, a tuturor", a declarat Funeriu.

Fostul ministru al Educatiei si-a exprimat si speranta ca premierul Ponta sa treaca peste erorile afirmate.

"Dialogul institutional este permanent deschis din punctul meu de vedere pentru ca nu vad rostul tensiunii in discutiile din zona educatiei. (...) Sper ca o data campania electorala consumata sa se linisteasca apele si sa prevaleze ratiunea. Are ministri tineri carora le doresc mult succes si cred ca e mai util sa se consulte cu ei decat cu gerontocratia din PSD care s-a ocupat numai cu clientelismul", a mai sustinut Funeriu.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, afirma ca cea mai mare cantitate de demagogie este in educatie, deoarece "ticalosia groaznica" legata de licentierea educatoarelor si invatatoarelor pe care PDL ii cere sa o indrepte a fost prevazuta chiar in Legea Educatiei promovata de fostul ministru Funeriu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Daniel Funeriu declaratii Victor Ponta, #Daniel Funeriu educatori invatatori, #Daniel Funeriu Ponta doctorat plagiat, #Daniel Funeriu legea Educatiei , #ministrul Educatiei