Ziare.com

Funeriu: Schimbarile Legii educatiei sunt de sorginte mafiota. Oamenii de valoare tac de frica

Joi, 07 Martie 2013, ora 15:39

   

Funeriu: Schimbarile Legii educatiei sunt de sorginte mafiota. Oamenii de valoare tac de frica
Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu scrie pe blogul personal ca modificarea Legii educatiei referitoare la trecerea clasei a IX-a inapoi la liceu este o "perdea de fum" menita sa ascunda alte schimbari, de "sorginte mafiota", fara legatura cu interesele elevilor.

"Cand copilul dumneavoastra va va intreba data viitoare 'eu am muncit, de ce am nota si diploma identica cu colegul care a copiat referate de pe Internet?' de-acum aveti raspunsul: pentru ca familia noastra a votat USL. Cred ca trebuie sa constientizam acest lucru si sa nu mai dati, la infinit, vina pe "sistem". Sistemul este exact ceea ce votati", scrie Daniel Funeriu pe blog.

Consilierul prezidential atrage atentia asupra faptului ca presa a relatat despre una dintre modificarile "profund gresite" aduse de USL la Legea educatiei, si anume trecerea clasei a IX-a inapoi la liceu, dar atrage atentia ca este doar "o perdea de fum" in speranta ca alte schimbari, "de sorginte mafiota" vor trece neobservate".

Printre aceste schimbari, Daniel Funeriu mentioneaza "eliminarea dreptului de a retrage o diploma obtinuta fraudulos (plagiat, spaga) pe cale administrativa de catre rector (insanta emitenta) si pasarea acestui drept 'instantei competente'".

"Gasiti un motiv valabil sa facem mai dificila retragerea diplomelor frauduloase? Eu gasesc unul singur. Test de perspicacitate: care? Cui serveste inca o (mare) bariera in calea retragerii diplomelor frauduloase? Care o fi acea instanta competenta? Prevederea potrivit careia diplomele obtinute fraudulos se pot anula de catre rector dupa decizia Senatului universitatii a facut ca diplomele din Romania sa mai fie (inca) recunoscute in UE.", atrage atentia Daniel Funeriu.

Rectorii nu mai pot anula diplomele de doctor, chiar daca e vorba despre plagiat

O alta modificare a legii Educatiei tot de "sorginte mafiota" ar fi "anularea prevederilor care nu permiteau universitatilor sa participe la capitalul social al unor firme cu bunuri patrimoniale".

Acestora li se adauga "prevederi care pot duce la mafiotizarea ARACIS prin racordarea sa la interesele financiare ilegitime din universitati".

"Ar fi interesant de monitorizat ce grupuri de influenta isi plaseaza mediocritatile de serviciu in ARACIS. Cred totusi ca dupa campaniile de presa anti-plagiat, multi nu se vor implica pentru ca le va fi frica de o eventuala monitorizare a 'operei' lor", mai scrie consilierul prezidential.

In plus, USL sustine "degrevarea totala de norma a sindicalistilor".

"Vedeti de ce nu imi retrag afirmatia conform careia 'USL isi bazeaza toate majoritatile pe cei carora le dau bani sub diferite forme'? Aveam sau nu dreptate?", intreaba retoric Daniel Funeriu.

Funeriu, despre mentinerea clasei a IX-a la liceu: USL se bazeaza pe minciuna si bani

Oamenii de valoare in universitatile romanesti tac de frica. Mediocritatii nu ii e frica!

Fostul ministru este convins ca "presa aservita USL nu va relata despre implicatiile acestor schimbari".

"Asa ca puteti dormi mai linistiti, copiii dumneavoastra vor obtine diplomele mult mai usor, spaga la examene va continua si nu vor mai trebui sa se teama, pentru ca lucrarea de licenta sau doctorat dovedita ca plagiata nu va mai duce la anularea diplomei. Si pentru asta puteti multumi, zilnic, USL. Merita!", le transmite fostul ministru votantilor USL.

In acest context, Daniel Funeriu spune ca vor fi din ce in ce mai putine motive pentru care un elev serios, care ia bacalaureatul, ar alege o universitate din Romania.

"Si imi pare rau pentru ca am cunoscut multi oameni de valoare in universitatile romanesti. Care au tacut atunci cand le-am dat puterea si care tac si azi, dar acum tac de frica. Mediocritatii, in schimb, nu-i este frica", subliniaza fostul ministru al Educatiei.

Daniel Funeriu crede ca noul ministru al Educatiei, Remus Pricopie, nu ar fi implicat, ci doar "s-a supus unei comenzi politice".

"Ii transmit, public, solicitarea ca atunci cand eu spun adevaruri despre USL sa nu reactioneze in numele ministerului (asa cum a facut-o) neargumentat, aici (pe blog, n.red.). Eu nu am atacat si nu voi ataca Ministerul Educatiei. Sa mearga la partid si sa dea comunicate in numele partidului, nu al Ministerului", ii solicita Daniel Funeriu succesorului sau la functia de ministru al Educatiei.

C.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2255 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Adevaratii proprietari ai lumii

nu vor o populatie educata, in stare sa puna intrebari pertinente, incomode, elitei. Au nevoie numai de muncitori supusi. Asa ca, adio invatamant!

 

"adevărații stăpani ai lumii" nu au nici o implicare

in capetele idi.oate, lipsite de idei și pline de furțișaguri ale im.be.cililor usl. nu, aici vorba de limitele unor semia.nal.fabeți, atat.

Aceeasi Nomenklatura ca acum 50 de ani! In curind vor avea, ca pe

vremuri, magazinele lor, hotelurile si circuitele lor inchise! Asta vreti romanilor? Inca nu v-ati saturat sa fiti furati, mintiti, desconsiderati, disponibilizati din voata publica, sociala si economica? Cit mai puteti indura? Cit mai suportati minciunile unui Ponta sau discursurile dictatoriale ale unui chiulangiu ne-educat?

 

Propun Consiliului UE dezbaterea privind recunoasterea diplomelor

Obtinute in Romania.
Exista riscul instalarii impostorilor gen Ponta in structuri UE.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor