Funeriu: Vrem o Romanie cu fruntea sus, nu o Romanie cu mana intinsa! (Video)

Luni, 04 Iulie 2011, ora 10:59
5449 citiri
Funeriu: Vrem o Romanie cu fruntea sus, nu o Romanie cu mana intinsa! (Video)
Foto: B1TV

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a sustinut, luni dimineata, o scurta declaratie de presa pe tema rezultatelor bacalaureatului din acest an, la finalul careia a citit numele celor 65 de absolventi care au obtinut media 10, anuntand totodata ca ei vor fi premiati in cadrul unei ceremonii ce se va desfasura la Bucuresti.

Daniel Funeriu a subliniat inca de la inceput ca este pentru prima data cand societatea romaneasca stie ca diploma de bacalaureat are o valoare castigata prin munca si perseverenta, nu prin frauda.

Ministrul i-a felicitat pe cei 65 de absolventi de nota 10 si a precizat ca "ei si profesorii lor demonstreaza ca se poate".

"Rezultatele ne arata ca Romania este la rascruce", a mai afirmat ministrul Funeriu, in opinia caruia notele de la bacalaureatul din acest an oglindesc situatia reala a invatamantului romanesc.

Ministrul a sustinut ca natiunea trebuie sa aleaga daca merge pe mana celor onesti si muncitori, sau vrea sa incurajeze in continuare nemunca si eludarea regulilor.

A venit momentul sa schimbam atitudini, comportamente, mentalitati

"Noi am demonstrat care este optiunea noastra(...)Suntem in echipa care doreste o Romanie fara complexe, sigura pe ea, care isi ia destinul in propriile maini(...)Suntem de partea Romaniei cu fruntea in sus si nu cu mana intinsa. Miza, astazi, este Romania!", a mai declarat ministrul Educatiei, precizand ca aceasta miza este mai mare decat interesele partizane ale politicienilor.

In acest sens, ministrul Educatiei i-a invitat public pe presedintii partidelor din Opozitie la o "discutie serioasa", despre stabilitatea sistemului de invatamant romanesc si despre evolutia lui in viitor, in conditiile in care liderii USL au declarat in repetate randuri ca odata ajunsi la putere vor schimba din nou legea Educatiei.

"Cei care se intrebau de ce aveam nevoie de o lege stabila au primit astazi raspunsul", a subliniat ministrul, referindu-se la numarul mare de elevi cu rezultate proaste la finalul celor 12 ani de scoala.

Pe de alta parte acesta a afirmat ca nu se asteapta la nicio scadere a standardelor, nici la rezolvarea contestatiilor, nici la sesiunea din toamna a bacalaureatului.

"Ar fi o greseala capitala din partea cuiva sa isi imagineze ca am da un pas inapoi", a punctat ministrul Funeriu, transmitandu-le liceenilor care au picat examenul de bacalaureat in aceasta sesiune ca il vor putea lua data viitoare, cu conditia sa munceasca.

Ministrul Daniel Funeriu le-a multumit celor din minister care au contribuit la buna desfasurare a acestei sesiuni de bacalaureat si a adresat un "cuvant special" pentru acei inspectori scolari generali care "au rezistat influentelor de tot soiul, inclusiv politice, si nu au scazut standardele".

De asemenea, el le-a multumit cadrelor didactice din sistemul preuniversitar care "nu doresc sa faca niciun rabat de la onestitate" permitand astfel ca notele de la bacalaureat sa fie oglinda cunostintelor elevilor.

"Astazi a venit momentul sa schimbam atitudini, comportamente, mentalitati sedimentate in 20 de ani. Ii invit pe cei mai buni profesori sa ni se alature", a incheiat ministrul Educatiei, nu inainte insa de a citi personal numele tuturor celor 65 de copii din intreaga tara care au obtinut media 10 la bacalaureatul din acest an, bacalaureat la care mai mult de jumatate dintre colegii lor au picat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#bacalaureat 2011, #Daniel Funeriu Bacalaureat, #rezultate bacalaureat 2011 , #ministrul Educatiei
Comentarii