Lectii pentru elevii din clasele V-XII predate zilnic la Discovery (Video)

Duminica, 08 Ianuarie 2012, ora 22:18
4873 citiri
Lectii pentru elevii din clasele V-XII predate zilnic la Discovery (Video)

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a anuntat ca institutia pe care o conduce a incheiat un parteneriat cu canalul de televiziune Discovery, care va prezenta zilnic programe educationale menite sa diversifice resursele de invatare pentru profesori si elevi, incepand cu data de 16 ianuarie.

"La randul meu, sunt bucuros sa anunt astazi (duminica - n.red.) acest parteneriat cu Discovery. Fiind eu insumi un om de stiinta, stiu foarte bine din experienta predarii si prezentarilor stiintifice din universitati si institute de inalt nivel din Franta, SUA, Japonia si Germania cat de important este sa prezinti intr-un mod atractiv lucruri care puse pe tabla pot sa para foarte aride.

Stim cu totii ca Discovery a reusit, ca nimeni altcineva, sa ne starneasca curiozitatea si sa ne explice intr-un mod deosebit lucruri despre lumea si tehnologia din jurul nostru. Scopul parteneriatului pe care il anuntam este diversificare resurselor de invatare pentru profesori si elevi", a declarat duminica ministrul Educatiei, potrivit unui document remis Ziare.com.

Daniel Funeriu a tinut sa precizeze ca resursele care vor fi promovate nu se vor substitui mijloacelor traditionale ale invatarii.

"Subliniez ca aceasta diversificare a resurselor este menita sa intareasca efectul mijloacelor traditionale ale invatarii si nicidecum sa se substituie lor.

Prin forta imaginilor si calitatea deosebita a continuturilor prezentate pe Discovery ii sprijinim pe elevi sa invete mai bine, sa-si faca lectiile mai usor. Cu acest program venim in completarea resurselor de invatare utilizand calculator care sunt astazi in toate liceele din Romania.

Acest proiect, AEL, este un alt program major al ministerului, subsumat aceluiasi obiectiv de diversificare a resurselor invatarii. Astazi (duminica - n.red.)este prima data cand Ministerul Educatiei intra in parteneriat cu o retea globala de televiziune dispusa sa isi ofere resursele pentru atingerea unui obiectiv comun: sustinerea educatiei stiintifice si utilizarea resurselor de tip nou in scoli. Acest parteneriat nu implica niciun cost pentru Ministerul Educatiei", a mai explicat ministrul Educatiei.

Astfel ca, incepand cu data de 16 ianuarie, Scoala Discovery va prezenta de la ora 14:00 o ora de programe educationale.

Luni vor fi prezentate programe care au legatura cu matematica, marti - chimie, miercuri - biologie, joi - fizica, vineri alte stiinte.

Fiecare program va fi reluat a doua zi de la ora 08:00, precum si sambata si duminica, tot de la ora 08:00.

La inceputul programului se va specifica foarte clar pentru ce clasa este adaptata fiecare emisiune, acestea fiind pregatite pentru elevii claselor V-XII.

Scoala Discovery from knopad software on Vimeo.

I.U.

Citeste si:
Nicușor Dan acuzat că nu a solicitat subvenționarea gigacaloriei pentru București. Ministrul Finanțelor: ”Face meciuri, ping-pong pe Facebook”
Nicușor Dan acuzat că nu a solicitat subvenționarea gigacaloriei pentru București. Ministrul Finanțelor: ”Face meciuri, ping-pong pe Facebook”
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat, marţi seară, 30 noiembrie, că nu a făcut nicio solicitare din partea primarului general Nicușor Dan privind subvenţia la gigacalorie....
Reacția PNL la anunțul lui Marcel Ciolacu privind eliminarea cotei unice: ”Am arunca mediul de afaceri în aer”
Reacția PNL la anunțul lui Marcel Ciolacu privind eliminarea cotei unice: ”Am arunca mediul de afaceri în aer”
Deputatul liberal Cristian Băcanu a transmis marți, 30 noiembrie, că eliminarea cotei unice de impozitare este imposibilă cât timp PNL este la guvernare. Măsura ar încuraja munca la negru...