PNL: Papusile pe care vrea sa le cumpere Funeriu vor umple buzunarele PD-L

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 18:00
1242 citiri
PNL: Papusile pe care vrea sa le cumpere Funeriu vor umple buzunarele PD-L
Foto: Arhiva

Deputatul PNL Cristina Ancuta Pocora condamna initiativa ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, de a achizitiona papusi cu dizabilitati si alte jucarii in valoare de 2,75 milioane de euro si ii recomanda acestuia sa investeasca banii in programele sociale pentru copiii aflati in dificultate.

"Este ca si cum toate problemele grave cu care se confrunta invatamantul ar fi fost rezolvate (prin cumpararea acestor jucarii, n.r.). Or, realitatea este alta, sub guvernarea pedelista viata copiilor, a scolarilor si a persoanelor cu dizabilitati s-a degradat considerabil. Subfinantarea, taierea drepturilor sau neacordarea acestora au impins persoanele vulnerabile la limita suportabilitatii si a demnitatii umane. Aceste persoane, fie ca sunt copii sau adulti, sufera zilnic din cauza lipsurilor materiale si din cauza marginalizarii la care au fost impinse prin masurile luate de Guvernul PD-L.

Papusile cu dizabilitati nu vor ajuta nici copiii din gradinite sa respecte persoanele aflate in nevoi, nici nu vor imbunatati viata celor din urma, ci vor umple buzunarele lui Funeriu si ale oamenilor de casa ai PD-L", declara Cristina Pocora, intr-un comunicat.

Presedinta Comisiei de egalitate de sanse pentru femei si barbati din Camera Deputatilor considera ca nu prin cumpararea unor papusi cu dizabilitati copilul prescolar poate fi invatat sa-si respecte semenii aflati in dificultate.

"Cred ca intai trebuie sa putem sa ne crestem si sa ne educam copiii in normalitate. Explicatiile ministrului sunt cu atat mai hilare cu cat si psihologii au atras atentia asupra efectelor nocive asupra psihicului micutilor daca li se vor da sa se joace cu papusile cu dizabilitati. Daniel Funeriu vorbeste despre respectarea drepturilor copilului, promovarea incluziunii sociale si respectarea diversitatii, dar acestea sunt doar cuvinte pompoase, lipsite de substanta, mai ales ca vin din partea unei persoane partase la programul de infometare a poporului roman", avertizeaza Pocora.

Ea ii recomanda lui Funeriu sa investeasca in programe de integrare a copiilor cu dizabilitati.

Ministerul Educatiei intentioneaza sa doteze gradinitele, in urma unei licitatii, cu papusi care prezinta dizabilitati sau reprezinta diferite rase, suma totala pusa la bataie fiind de circa 2,75 milioane de euro cu TVA, potrivit site-ului de licitatii publice.

#Funeriu papusi dizabilitati, #Cristina Pocora PNL, #papusi dizabilitati gradinite , #ministrul Educatiei