Scandal in direct la TV intre ministrul Funeriu si Ecaterina Andronescu

Marti, 04 Ianuarie 2011, ora 21:11
7844 citiri
Scandal in direct la TV intre ministrul Funeriu si Ecaterina Andronescu

Acuzatiile pe care Traian Basescu i le-a adus, marti, Ecaterinei Andronescu si lui Andrei Marga, cum ca ar fi cei care au reformat sistemul educational dupa principii ale caror rezultate au condus la scaderea performantelor scolare ale elevilor, au dus la un adevarat scandal in direct la TV intre fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, si actualul ministru, Daniel Funeriu.

Pe o parte a baricadei, Daniel Funeriu, reprezentantul Guvernului si implicit aparatorul lui Traian Basescu, i-a acuzat pe cei doi fosti ministri ca au alocat sume semnificativ mai mari universitatilor pe care le conduc, pe vremea cand se aflau la minister. De cealalta parte, Ecaterina Andronescu a cerut sa i aduca scuze publice, sustinand ca cel care detine actualul portofoliu al Educatiei nu spune lucruri care au fundament.

Schimbul dur de replici a avut loc in cadrul unor interventii telefonice la Antena 3, unde actualul ministru a declarat ca tatal sau, care este prodecan la o universitate romaneasca, face parte din "gasca expertilor", in timp ce Andrei Marga si Ecaterina Andronescu apartin "gastii celor care atunci cand au fost ministri au alocat sume semnificativ mai mari universitatilor pe care le conduc".

"Tatal meu este profesor universitar cu mult inainte sa fiu eu ministru. A fost ales prodecan la o universitate din Romania, cu mult inainte sa fiu eu ministru. Tatal meu are exact salariul legal, nu este unul extraordinar. Face parte din gasca expertilor.

Marga si Andronescu fac parte din gasca celor care atunci cand au fost ministri au alocat sume semnificativ mai mari universitatilor pe care le conduc. Asta numesc eu conflict de interese. Au facut ceva imoral. Este imoral sa finantezi propria universitate. Este gresit ca un ministru sa poata aloca arbitrar sume de bani universitatii din care provine. Impotriva acestui arbitrar am luptat si finantarea se va face de acum pe criterii de performanta", a declarat Daniel Funeriu.

Andrei Marga ii acuza pe Basescu si Funeriu ca i-au plagiat reforma

In replica, Ecaterina Andronescu a tinut sa precizeze ca pe vremea cat a fost ministru nu era rector la Universitatea Politehnica si l-a acuzat pe Daniel Funeriu ca a taiat voit din banii ce trebuiau acordati acestei institutii in acest an.

"Cat am fost ministru, nu am fost rector si nu am facut parte din nicio gasca si il rog (n.red.-pe Daniel Funeriu) sa isi ceara scuze! Universitatea Politehnica primeste 8% din banii de la Educatie pentru ca aceasta este ponderea ei. Ce faceti acum este o mizerie, incercati sa manipulati colegii din invatamantul superior! Anul acesta ati redus finantarea. Este un neadevar care nu va face cinste", a acuzat Ecaterina Andronescu.

Basescu ataca discursul nationalist pe Legea Educatiei

La randul sau, Daniel Funeriu a declarat ca Andronescu si Marga "ar trebui sa ceara scuze universitatilor care nu au fost finantate in perioada in care acestia au fost ministri".

"Gresiti si mintiti cu buna stiinta", a continuat Funeriu, sustinand ca Universitatea Politehnica trebuie incurajata, insa nu intr-un mod netrasparent.

Citeste si:
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că nu există în PNRR prevederea conform căreia românii vor primi eșalonat banii din Pilonul II de pensii....
Vlad Voiculescu a devenit tată. Prima fotografie a fetiței născute de Laura Ștefănuț: ”Bun venit, Clara Maria! Să fii bine și să faci bine în jurul tău!”
Vlad Voiculescu a devenit tată. Prima fotografie a fetiței născute de Laura Ștefănuț: ”Bun venit, Clara Maria! Să fii bine și să faci bine în jurul tău!”
Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu și Laura Ștefănuț au devenit părinții unei fetițe, pe 14 ianurie 2022. Anunțul a fost făcut de proaspăta mămică vineri, 21 ianuarie....