Si Daniel Funeriu a primit aviz negativ in Parlament

Joi, 29 Octombrie 2009, ora 13:48
2262 citiri
Si Daniel Funeriu a primit aviz negativ in Parlament

Candidatul pentru postul de Ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, a primit, joi, aviz negativ din partea Comisiilor parlamentare de Invatamant.

Dupa o ora de audieri membrii comisiei i-au dat aviz negativ lui Daniel Funeriu, anunta Antena 3. 21 de membri au votat 'impotriva', 15 'pentru' si doi membri s-au abtinut.

Daniel Funeriu a declarat in urma audierilor ca a primit aviz negativ ca nu a fost garantat Vanghelie.

"Am tinut o prelegere, am raspuns tuturor celor 50 de intrebari. Pana in prezent in cariere mea mm fost suficient de apreciat pentru ca am reprezentat tara la olimpiade internationale, pentru a lucra cu guvernul japonez si pentru a obtine un grant de v

cercetare in Europa, SUA si Japonia. Poate nu a fost garantat Vanghelie, cred ca asta este ratiunea pentru acest vot", a declarat acesta.

Daniel Funeriu a precizat ca s-a asteptat ca oamenii din Educatie sa dea un alt semnal si sa isi rezolve conflictul de loialitate care il au de 20 de ani.

"Ar trebui sa isi rezolve conflictul de loialitate. Fie loialitate fata de scoala, fie loialitate fata de partid. Eu mi-am rezolvat acest conflict. Azi (joi n.red.) am incercat sa stabilesc anumite standarde la care sper sa ne putem raporta in viitor. Sunt multumit de ceea ce am reusit sa prezint in fata comisiilor si mergem mai departe sa vedem ce se intampla in fata Parlamentului", a mai declarat Funeriu.

Tot joi Sulfina Barbu a primit aviz negativ, 21 de parlamentari votand impotriva si 15 pentru.

"Nu sunt deloc surprinsa de votul din Comisie", a declarat Sulfina Barbu dupa anuntarea verdictului, precizand ca rezultatul a fost stabilit in prealabil de partidele din Opozitie si ca pentru membrii Comisiei nu a contat decat "ce au dictat partidele".

Nici Radu Berceanu, propus de premierul desemnat, Lucian Croitoru, in functia de ministrul Transporturilor, nu a primit aviz pozitiv din partea comisiilor parlamentare de specialitate.

33 de parlamentari au votat 'pentru' Radu Berceanu si 42 s-au pronuntat 'impotriva'. Reprezentantii minoritatilor s-au abtinut de la vot.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Daniel Funeriu aviz negativ, #ministrul Educatiei Lucian Croitoru , #ministrul Educatiei