Un fost ministru al Educatiei ii da replica lui Iohannis: Ma simt jignit

Luni, 10 Septembrie 2018, ora 15:25
7457 citiri
Un fost ministru al Educatiei ii da replica lui Iohannis: Ma simt jignit
Foto: Facebook/Daniel P.Funeriu

Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, se considera jignit de discursul presedintelui Klaus Iohannis, sustinut la debutul noului an scolar, in care a spus ca reformele din educatie au stat mai degraba sub deviza "un pas inainte si doi inapoi" si ca avem si o meteahna, "reformita".

"Domnule presedinte Iohannis: ma simt jignit de discursul dumneavoastra prin care bagati toate schimbarile din educatie sub umbrela bolii pe care o numiti "reformita". Domnule presedinte, realitatea e alta si, daca in patru ani nimeni nu v-a spus-o, o spun eu acum, cu tot respectul: a existat o modernizare de mare calitate, cu efecte masurabile (de exemplu, singura crestere spectaculoasa la rezultatele PISA a fost observata fix atunci) ", a scris Daniel Funeriu pe contul sau de Facebook.

El spune ca modernizarea a avut loc in perioada 2009 - 2012, iar masura a fost "masacrata" de PSD si ii cere presedintelui sa faca distinctia aceasta, altfel va considera ca pune semnul egal intre ce a facut el ca ministru al Educatiei si "mafiile pesediste".

"Acea modernizare (2009-2012) a fost proiectata prin Raportul Comisiei Prezidentiale (facut sub conducerea lui Mircea Miclea intr-un an!) si realizata prin Legea educatiei nr. 1/2011 derivata din raport, data in mandatul meu.

Modernizarea aceea, fara precedent, a fost masacrata de PSD din 2012 incoace. Asadar, domnule presedinte, va invit cu tot respectul sa faceti aceasta distinctie, altminteri voi considera ca dumneavoastra puneti semnul egal intre mine si mafiile pesediste.

Nu e corect si, in general, nu e bine sa va ostilizati oamenii destepti care va sprijina. PS: Sa fie clar si sa nu gresim tinta: Iohannis e partea buna a lucrurilor. Mafioti sunt pesedistii. Dar daca dl presedinte vrea sa-i invinga, mai bine sa se inconjoare de tipi buni si tari, nu de loaze. Sau macar sa nu ne deranjeze", se mai arata in mesajul lui Funeriu.

Ulterior, acesta a revenit cu un alt mesaj, afirmand ca: "Totusi, dl presedinte are dreptate: e adevarat ca si eu am bulversat ceva in educatie. Mafiile educationale".

Presedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la deschiderea noului an scolar de la Colegiul National "Horea, Closca si Crisan" din Alba Iulia, ca, dupa Marea Unire de la 1918, autoritatile si oamenii de cultura s-au mobilizat pentru a organiza un sistem educational adecvat, dar in ultimii ani, reformele au stat mai degraba sub deviza "un pas inainte si doi inapoi", spunand ca avem si o meteahna, "reformita".

Cât de posibil este un USL 2.0 după alegerile din iunie. Analist: ”Dacă alianța nu-și va maximiza scorul electoral, va apărea ruptura”
Cât de posibil este un USL 2.0 după alegerile din iunie. Analist: ”Dacă alianța nu-și va maximiza scorul electoral, va apărea ruptura”
Ion M. Ioniță, analist politic și jurnalist, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre importanța alegerilor europarlamentare din luna iunie, probabil cele mai...
”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
Candidatul PSD-PNL pentru Primăria Generală a Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, afirmă că le-a cumpărat, de la un târg din curtea Ministerului Agriculturii, câte o sticlă de tărie...
#Funeriu replica Iohannis jignit educatie , #ministrul Educatiei