Funeriu: Unirea dreptei acum este o dorinta a oamenilor slabi

Duminica, 21 Iulie 2013, ora 12:23
2107 citiri
Funeriu: Unirea dreptei acum este o dorinta a oamenilor slabi

Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, fost membru PDL, afirma ca "unirea dreptei", in acest moment, este o dorinta a oamenilor slabi, care au dubii ca ar putea atinge pragul la europarlamentare.

Pornind de la cateva afirmatii ale unui comentator roman, care il acuza de cinism, pentru ca a scris ca unii isi doresc sa figureze pe listele cu candidati pentru Parlamentul European, Funeriu scrie, pe blog, ca "este firesc ca un om politic sa doreasca puterea".

"Ceea ce este esential pentru Romania insa, este ca MECANISMELE care duc la cucerirea puterii intr-un partid sa fie mecanisme bazate pe merit si pe selectarea celor care pot face bine Romaniei in momentul in care vor accede la 'putere'.

Ce ar trebui sa fie, pana la urma, partidele? Nimic altceva decat masinarii de selectie a proiectelor si oamenilor de calitate. Asadar, este firesc pentru oamenii politici sa-si exprime dorinta de putere, dar este rolul organizatiilor politice sa promoveze oamenii pe baza valorii lor", isi continua rationamentul Funeriu.

Fostul consilier prezidential comenteaza si intrarea lui Catalin Predoiu in PDL, pornind de la intrebarea "ce facem mai departe?".

"Sunt doua raspunsuri posibile:

a) incercam sa modernizam un partid existent sau

b) facem un partid nou, care sa fie de la bun inceput cladit pe mecanisme corecte.

Domnul Predoiu, un om de mare valoare, a ales prima varianta. Multi actuali si fosti colegi de-ai mei, carora m-am alaturat si eu, am ales-o pe a doua. (...) Principala problema a PDL nu este lipsa oamenilor de calitate in sanul PDL, ci lipsa mecanismelor care sa le dea puterea acestor oameni de calitate".

In opinia lui Funeriu, Predoiu are doua cai posibile: "fie este pus in vitrina PDL si plimbat din televiziune in televiziune ca "noua fata a PDL" dar fara influenta reala asupra mersului lucrurilor in PDL; fie incearca sa puna in practica exact acele mecanisme clare, caz in care se va izbi de o mare rezistenta". In primul caz "va fi o deceptie iar PDL va ramane cu aceleasi tare", in al doilea, "exista sansa modernizarii" PDL.

In ceea ce priveste Partidul Miscarea Populara, Funeriu crede "ca are o mare sansa, dar cu conditia, sine qua non, sa dea incredere membrilor sai ca mecanismele de resurse umane din partid rasplatesc valoarea".

Funeriu continua aratand ca "'unirea dreptei' ACUM eu cred ca este o dorinta a oamenilor slabi, care au dubii ca ar putea atinge pragul la europarlamentare. Forta politica reala ai atunci cand unesti structuri corect construite, populate cu oameni de calitate si cu obiective clare. Ce sa unesti din dreapta acum? Un partid de 13% cu mecanisme viciate si in chinurile unei incerte reasezari interne luat impreuna cu doua-trei partidulete care, din pacate, in loc sa mearga in sus au facut fas la sol? Ar fi o bataie de joc la adresa inteligentei oamenilor 'de dreapta'".

Fostul ministru al Educatiei incheie precizand ca Partidul Miscarea Populara "poate sa fie un model de succes" si "VA FI dreapta din Romania".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Funeriu viitor Dreapta, #Funeriu Miscarea Populara , #PDL