Ziare.com

Daniel Funeriu: Fortele de dreapta sa se aseze la masa ca sa-l convinga pe Emil Boc sa candideze Interviu

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 12:49

   

Daniel Funeriu: Fortele de dreapta sa se aseze la masa ca sa-l convinga pe Emil Boc sa candideze Interviu
Unificarea dreptei ar trebui sa porneasca de la asezarea in jurul mesei cu unicul obiectiv de a-l convinge pe Emil Boc sa candideze la prezidentiale pe baza programului de modernizare a statului inceput de Traian Basescu, afirma consilierul prezidential Daniel Funeriu.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Daniel Funeriu a anuntat ca va deveni membru al Partidului Miscarea Populara, imediat ce aceasta se va inscrie oficial. El a lansat un atac dur impotriva PDL pe care il acuza ca a renegat guvernarea Boc: "Asta este linia de fractura, si nu asa cum, cu dibacie, s-a speculat de catre actuala conducere, persoana Elenei Udrea."

Daniel Funeriu spune ca il va vota pe Crin Antonescu in turul al doilea al prezidentialelor, daca va avea de ales intre liderul PNL si Victor Ponta.

In interviul acordat Ziare.com, Daniel Funeriu a vorbit si despre fuziunea dintre Miscarea Populara si Forta Civica, dar si despre proiectul de unificare a dreptei lansat de Mihai Razvan Ungureanu.

Ati dat semnale vizibile ca doriti sa reintrati in viata politica. Va inscrieti in Miscarea Populara?

Membrii fondatori ai Fundatiei MP sunt si acum voci cu autoritate mare in Partidul Miscarea Populara, deci suntem implicati. Voi intra formal in partid in momentul inscrierii acestuia.

Exista vreo incompatibilitate intre functia de consilier prezidential si aceea de membru al unui partid politic?

Niciuna. Consilierii prezidentiali au statut de ministri.

Legal. Dar nu va e teama ca ati putea fi acuzat de adversari ca utilizati mijloacele si facilitatile adminsitratiei prezidentiale in scopuri de partid? Sa zicem masina de serviciu.

Nu sunt un pesedist care capuseaza statul pentru interesele partidului. Eu respect legea.

De ce va intoarceti in politica? Cu ce proiect?

Esenta modernizarii Romaniei este restabilirea scalei valorilor care a fost pervertita in anii de dominatie PSD. Rezultatul este triumful incompetentei vizibil azi. Trebuie sa dam putere si sa alocam resurse oamenilor de calitate. Asta am facut la minister, asta voi face in politica. Astazi fortele vii si active ale Romaniei, oamenii vrednici care tin Romania in spinare, nu au un avocat de calitate in viata publica iar asta trebuie sa se schimbe. Miscarea Populara este vocea acestor forte vii.

Cum vedeti dvs. posibila unificarea dreptei, despre care vorbeste toata lumea, dar care pare mai departe ca niciodata.

Prin asumarea integrala si imediata a proiectului de modernizare a Romaniei cu care Traian Basescu a castigat in 2009 si prin angajamentul tuturor fortelor de dreapta in sustinerea unui candidat unic. MP exact asta face. Daca si el vrea, cred ca Emil Boc este cel mai bun candidat.

Si daca Emil Boc nu vrea?

Fotografia momentului este ca: 1) obligatoriu candidat unic care va castiga doar cu sprijinul lui Traian Basescu 2) cel mai bun candidat este Emil Boc 3) PDL a inceput campania interna, care poate fi criticata, dar nu si ignorata. 4) Celelalte partide de pe dreapta au un scor cumulat de 9-10% si si-au exprimat intentia de a-l sustine pe MRU la prezidentale.

Ar trebui ca toate fortele de dreapta sa se aseze la masa pentru a-l convinge pe Emil Boc sa candideze la prezidentiale.

Alternativa este utilizarea campaniei pentru PE pentru gasirea candidatului ideal. Trebuie testati Predoiu, MRU, Udrea, un potential candidat al PMP, pe care il am in minte, dar nu va dau un nume. Cel mai bine profilat din campanie si sprijinit de Traian Basescu trebuie sa fie candidatul unic al dreptei incepand cu 26 mai.

Astazi MRU e cel mai bine plasat, insa depinde doar de el sa si ramana cel mai bine plasat. Asta este solutia corecta pentru Romania: toate fortele trebuie concentrate pe sustinerea candidatului unic la prezidentiale, in jurul proiectului de modernizare a Romaniei inceput de Traian Basescu.

De ce Emil Boc ar fi cel mai bun candidat?

Pentru ca, langa Traian Basescu, el este simbolul reformelor importante din Romania. Are cele mai mari realizari si are cel mai mare potential. El si-a descatusat acest potential in toate luptele pe care le-a dus si castigat.

Realizari recunoscute de electorat?

Din ce in ce mai mult. Asta spun oamenii de pe strada. Potentialul sau electoral s-a vazut in faptul ca nu a pierdut niciun scrutin la care a participat.

Nu va e teama ca o candidatura a lui Emil Boc ar reactiva traumele din 2010. Ca ar deveni o campanie despre masurile de austeritate si despre cresterea TVA in loc sa fie una despre esecurile guvernarii Ponta?

Nu. Emil Boc a dus lupta cea dreapta: cu criza si pentru viitorul Romaniei. Simpla punere a lui in paralel cu cei de azi este relevanta pentru ceea ce inseamna un om de stat pe langa niste semecherasi cu veleitati de politruci. Trauma a fost indusa prin minciuna electoratului care oricum nu ar vota dreapta. Pasivul lui Emil Boc a fost consumat in spatiul public.

Ar avea de facut o campanie despre adevar: dar daca li s-ar spune pensionarilor CAP ca Emil Boc le-a dat pensia de 300 de lei? Daca li s-ar spune celor 300.000 de elevi care au luat Bacul pe bune ca diploma lor valoreaza ceva gratie Guvernului Boc? Daca li s-ar spune celor 30.000 de elevi de la profesional ca ei vor avea un bun loc de munca gratie Guvernului Boc? Daca li s-ar spune celor 600.000 de parinti care au copiii la clasa pregatitoare (95% o apreciaza!) ca ea s-a facut gratie Guvernului Boc? Guvernul Boc i-a rasplatit pe cei buni, i-a ajutat pe cei care chiar aveau nevoie si a scos tara din criza. Emil Boc a fost sansa premierului ideal intr-o perioada foarte grea din istoria Romaniei.

Candidatura lui Emil Boc ar fi o incercare de creare a tandemului, insa inversat, Boc presedinte - Basescu premier?

Traian Basescu este cel mai bun premier, pe care Romania inca nu l-a avut. Eu sper ca si el sa-si doreasca asta.

PMP si FC mai fuzioneaza?

Acordul exista. Brandurile MRU si PMP, impreuna, ar putea aduce peste 10% din prima zi si o excelenta dinamica reformista. Dar fuziunea trebuie facuta repede, fara ezitari si fara frica. Trebuie pastrat brandul Miscarea Populara.

Asta presupune ca fuziunea sa distruga brandul Forta Civica, partid deja constitutit si chiar parlamentar?

Nu se distruge nimic. Se maximizeaza cel mai bun produs al brandului FC: MRU si oamenii lor buni din teritoriu.

Miscarea populara are o relatie complicata cu PDL. Pare uneori ca liderii PMP sunt mai inversunati impotriva PDL decat a puterii si mai preocupati de mesajul cate electroatul PDL decat de cel spre electoratul nehotarat.

Nu e complicat, e simplu: fractura majora este renegarea de catre PDL a guvernarii Boc. Asta este linia de fractura, si nu asa cum, cu dibacie, s-a speculat de catre actuala conducere, persoana Elenei Udrea. Udrea si Macovei si-au asumat in PDL, fiecare in felul ei, agenda reformatoare a lui Traian Basescu.

Mesajul MP pentru toti este ca noi ne asumam reformele lui Traian Basescu si ale lui Emil Boc. Pe asta ne focalizam, dar exista un decalaj urias intre ceea ce PMP face si ceea ce presa relateaza. La Cluj am facut Pactul pentru Transilvania, doar lucruri de constructie, nu am vazut un cuvant despre asta. Va asteptati ca televiziunile aservite USL sa arate asta?

Spatiul public este poluat zilnic cu tot felul de teme pentru ca lumea sa nu fie atenta la esenta. USL e dibace in teme false. Miscarea Populara este casa celor dinamici care cred in reformele de dreapta initiate de Traian Basescu. PMP este altenativa si oamenii care au ceva de spus s-ar regasi mai bine in modul de functionare a PMP, decat al PDL. Acesti oameni ar deveni o forta redutabila daca ar intra intr-o structura politica cu procese sanatoase. Sunt oameni exceptionali la MP.

Spuneti ca oameni precum Monica Macovei, Catalin Predoiu, Anca Boagiu, Teodor Stolojan, Adriean Videanu, de exemplu, s-au dezis de reformele Guvernului Boc?

Ma mir ca ei mai sunt in PDL. Poate ca sunt atrasi de confortul unor locuri pe liste sau unii nu realizeaza ca ar putea fi folositi in vitrina.

Cum de mai e Emil Boc intr-un partid despre care spuneti ca i-a renegat reformele?

Cred ca Emil Boc mai spera in redresarea liniei PDL si participa la accelerarea redresarii din interior. Eu nu aveam putere sa fac asta din interior avand in vedere ostilitatea partii nonreformiste si de aceea am preferat libertatea unei constructii de la zero.

Este posibila unificarea dreptei cat timp aveti un mesaj de captare a membrilor PDL? Mai ales in conditiile in care PMP a fost creat pentru dustructurarea PDL. Orice partid s-ar simit agresat de o asemenea incercare.

Mi-e greu sa cred in virtutile reformatoare ale actualei conduceri a PDL. Multi oameni din PDL sunt frecventabili, dar ca structura va putea exista bun dialog cand PDL isi va asuma reformele Guvernului Boc. Eu fac un apel catre toti oamenii vrednici de dreapta care vor sa functioneze intr-o structura in care valoarea e rasplatita sa vina in proiectul Miscarea Populara.

Unificarea dreptei nu ar trebui trebuie sa porneasca de la un pact de neagresiune intre fortele dreptei?

Ar trebui sa porneasca de la asezarea in jurul mesei cu unicul obiectiv de a-l convinge pe Emil Boc sa candideze la prezidentiale pe baza programului de modernizare a statului inceput de Traian Basescu.

Cum comentati ideea lui Mihai Razvan Ungueanu privind constituirea Blocului Unitatii Nationale a fortelor de dreapta, BUN?

BUN, dar cu o procedura intortocheata. Ar fi bine sa se faca imediat. Vad ca PDL a spus un "nu" ferm si cam umilitor pentru MRU. Solutia este simpla: PDL sa-si asume guvernarea Boc si reformele lui Traian Basescu precum si un candidat unic la prezidentiale. Asta cred ar deschide usile pentru o solutie imediata.

Sper ca nu e amanata pentru ca PDL nu crede in ele. Prefer sa cred ca politicienii prefera lucrurile complicate celor simple. Cand lucrurile sunt simple si lizibile nu e loc pentru jocuri de culise, or tocmai de aceea multi politicieni prefera lucruri intortocheate, doar doar mai prind si ei cate vreo firimitura de la masa negocierilor, un guvern din umbra, ceva.

Uitati-va la disperarea unora care risca sa nu mai prinda locuri la europarlamentare, nici ei nu mai stiu in ce fractiune, de la ce partid sunt fac orice pentru un loc pe liste. E preferabil sa se faca acum, de voie decat de nevoie, cand pe dreapta vor exista doua blocuri: MP peste PDL.

L-ati vota pe Crin Antonescu in turul al doilea al prezidentialelor?

Da, daca ca as avea de ales intre Ponta si Antonescu. Dar cu Emil Boc candidat asta nu se va produce.

Vara trecuta era considerat pucistul sef, a fost cel care a sustinut atat amputarea atributiilor CCR cat si modificarea listelor electorale. "Paiata de la Cotroceni", dupa cum il numea presedintele, a sustinut revocarea judecatorilor CCR, se autodefinea drept dusman al Departamentului de Stat, a insultat-o grav pe d-na Merkel. Istoric vorbin, Victor Ponta a facut vara trecut pasul inapoi inainte ca Romania sa fie aruncata de pe orbita europeana. De ce e mai bun Crin Antonescu?

Crin Antonescu este rau pentru Romania. Oricine de pe dreapta e mai bun decat ei. Daca - Doamne fereste! - s-ar ajunge la o finala Ponta-Antonescu, victoria lui Ponta ar insemna puterea discretionara pentru PSD. Asa, cu Antonescu, exista sansa unei temperari reciproce a tendintelor totalitare specifice fiecaruia dintre ei. Diferenta dintre dintre el si Ponta este ca Antonescu spune exact pe ce calapod e si e consecvent.

Deci e OK sa vrei revocarea judecatorilor CCR cat timp recunosti ca in gura mare ca asta vrei?

Nici vorba! Dar Ponta are reflexe mai grave decat Antonescu, pe care nu le enunta. Ponta s-a hranit la ugerul ideologic al lui Nastase si Iliescu si se vede ce-a iesit! PNL-Antonescu este in eroare, dar ADN-ul PNL nu e profund toxic, e doar virusat de Antonescu et co. Cel al PSD e gresit construit.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3397 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
54 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Daniel Funeriu

Interesant interviul cu Funeriu. Intotdeauna l-am privit cu o oarecare doza de simpatie fiindca mi s-a parut un politician destul de onest, care nu ascunde prea multe, lucru valabil pentru relativ putini politicieni din ambele spectre politice (stanga si dreapta). Chiar mi-ar place sa-l vad intr-un viitor guvern.

 

Orice variantă ar fi bună numai dacă Ponta aduce aici justiția din

China măcar 5 ani. Altfel, nu există soluție pentru Romania.
In speranța că vine justiția din China, propun o taxă uriașă pentru construcția de stadioane și gropi comune. Merită cu prisosință!

 

Ca sa-l convinga pe...sa candideze , fara sa stim ce sanse are

domnul care, v-ati grabit cu totii , nu de mult, sa-i incarcati samarul mai mult decit poate duce ...

 

@Dan795-ca sa-l convinga.....

Samarele lui sunt incarcate cu atata nesimtire ca nici nu
mai conteaza daca poate sa le duca in spate.Bietul de el!

Cata cantitate de fraieri in tara aia....

Ma intreb daca fraierul Roman mai musca toate momelile si prostiile politicienilor de doi bani care nu fac altceva decat sa imprastie perdele de fum menite sa deruteze alegatorii fara creier, alegatori care nu sunt in stare sa gandeasca si au nevoie doar de instructiuni si comenzi care sa le spuna ce sa faca. Eu unul sunt fanul candidaturii lui Boc, Udrea, MRU si altii ca ei, tocmai pt faptul ca nu au nici o sansa. Sunt sigur insa ca sforarul sef in operatiunea asta de camuflaj a adevaratului plan, avanseaza aceste nume doar de ochii fraierilor. Planul adevarat care ar putea da o oarecare sansa clanului Basescu, este unul singur, si anume divizarea USL-ului. Atata vreme cat USL-ul va sprijini un candidat unic la prezidentiale, clanul Basescu nu are absolut nici o sansa si ei stiu foarte bine asta. Din aceasta cauza ei lanseaza tot felul de povesti frumoase cu candidatul dreptei, tocmai pt a strecura chestia ca ei vor vota pe Antonescu in cazul in care la al doilea tur vor ramane in cursa Ponta si Antonescu. Clanul Basescu nu pierde absolut nici o ocazie de a otravi mentalul colectiv cu informatia ca Ponta va candida impotriva lui Antonescu, iar daca si partidele din USL vor musca momeala si vor marsa la toxinele Basiste, atunci USL-ul va pierde iar Basescu isi va freca mainile de multumire, pt ca jocurile vor fi din nou deschise unor aliante si aranjamente tipic Basiste in care sforarul sef Basescu va fi parte prin marionetele sale interpuse.

O idee nefericita

Boc este in fondul lui,ca om,ca ardelean relativ cinstit,corect(cat se poate in Romania de azi)dar din pacate usor de manipulat ceea ce nu-l recomanda ca presedinte.
Ori ai personalitate,vointa si puterea de a nu da inapoi la luarea deciziilor ori stai in banca ta.

Domnule Funeriu,

nu inteleg de ce se discuta de posibilitatea alegerii unuia dintre celi care nu-s decat doua capete ale aceluias balaur. Solutia este cat de poate de simpla : sa iasa la vot majoritatea romanilor, acei peste 10 milioane care stau acasa si atunci, cu siguranta jocurile tarii nu vor fi facute de unul din cei doi pucisti antiromani si antieuropeni.
Daca se gandesc la tara lor si la sxoarta copiilor lor, romanii care gandesc si care produc trebuie sa se decida sa-si ia soarta in mana. ACUM.

Depinde ce trebuie sa duca

Ar fi o idee sa trecem de la guvernarea Basescu-Boc la presedintinia Boc-Basescu.

Doamne fereste !

Ar fi cel mai negru cosmar pentru Romania.

Info , Emil Boc presedinte si Basescu premier, este o idee ideala!

Dar este foarte greu de realizat in aceasta lume mafiota si corupta infiintata de uselisti.Dragnea,Ponta si sustinatorii lor vor scoate din nou *** din mormant si vor castiga nu numai viitoarele alegeri parlamentare si prezidentiale, dar vor subjuga Romania cel putin 50 de ani.Se stie bine ca mafiotii aproape intodeauna au reusit sa prosteasca pe romani. Shalom

Oare au inteles romanii ce se intampla ?

Ca daca nu au inteles .... degeaba isi fac unii sau altii planuri .

PS - obsev pe strazi politisti in tinuta de vara . Si nimeni nu are curajul sa spuna ceva ...
Ordine si disciplina ca la mama ei !
Sa va traiasca diktatura !

Fortele de dreapta sa se aseze....

sa convinga pe Boc si Udrea sa iasa din viata politica! Boc este compromis si terminat politic. Nu a fost decat un yes-man, un executant, o extensie a presedintelui Basescu. Daca dreapta doreste o recredibilizare, trebuie sa gaseasca o personalitate marcanta a societatii civile romanesti, un intelectual rasat, un Vaclav Havel roman. Altfel neocomunistii vor conduce tara asta pana se transforma soarele in pitica alba!

@Kalle

- romania , nu-i doar a ta !

Funeriule, inchide gura !

Funeriule, da tu nu esti cumva din Botswana ? Da, de-acolo, de-al cui esti, ma ? Ma, neispravitule fara Bac, ce vrei tu de fapt cu Boc ? Ai cerut sigur si parerea celorlalti, ma, uratule ? De ce vii tu fara sa-ti dea voie " bossul " pentru a spune cretinitati ? Daca mai faci o gafa de-asta, stii ca esti un om terminat !

Fara Boc si Blaga,dreapta e pe nicaeri.

Pe domnul Emil Boc a incercat Udreanka si Basescu sa-l convinga si a refuzat.
Obrazanic, Basescu asta,
Dupa ce-i cere demisia lui Boc, mai are tupeul sa-l contacteze pentru al trece in PMP-l sau, ca sa aiba o nuca tare contra lui Blaga si PDL,propunandu-l candidatul PMP si altor partidulete, la presedintie.
Basescu nu cunoaste caracterul de om demn al lui BOC, al motilor.
Lui Basescdu i-a ramas TARLAUA.

Dreapta trebuie sa se curete de baroni

Iar primul este Blaga.Electoratul nedecis asteapta unificarea dreptei si promovarea elitelor.Adevarat,este nevoie de bani pentru a rezista ca partid dar pentru multi dintre noi importante sunt calitatile morale si intelectuale.Electoratul inteligent trebuie convins cu argumente serioase sa iasa la vot sa invinga dominatia burgheziei comuniste si a infractorilor.

 

@nusual-dreapta trebuie sa se curete de baroni..

Si ce mai ramane?

Bine ar fi

daca bde curata de baroni, pentru ca aia sunt toti si am scapa de belea.

@ mcgogosica, mai ramane Funeriu care poate ...

... deveni Presedinte cu o conditie: sa o angajeze pe doamna Oana Badea "consiler pentru suflat".

Primăvara Romanească !!!

Aici vor "germina" oamenii cu adevărat de dreapta, ce vor da țării conducerea bună de care are atata nevoie, formand o adevărată echipă ca alternativă la actuala CLASA POLITICĂ, ce se agață de putere și nu mai este in stare să readucă speranța in societate și să-și recapete increderea pentru a putea coagula și mobiliza toate resursele umane și materiale, care să repornească toate motoarele societății, astfel incat fiecare cetățean să simtă că aici este țara lui și are șansa la o viață bună cu adevărat, prin munca lui și a familiei lui. Numai o astfel de alternativă va putea da jos de la putere această clasă politică ce ne afundă și mai mult in prăpastia vieții, romanii o vor alege și sprijini pentru a pune Romania pe calea gandurilor, acțiunilor și faptelor bune, CALEA DREAPTĂ, ca una una dintre cele mai importante țări europene și actor important al economiei globale, avand ca obiectiv suprem, ARMONIA SOCIALĂ, INTR-O LUME CIVILIZATĂ.

Noi, cu noi !!!

"Pentru ca dusmanii sa invinga, este suficient ca oamenii de

buna credinta sa nu faca nimic!"
Ma repet, dar este de meditat.

Reclama

Mai stiti reclama aia cu "A inebunit lupul"?Cam asta ar fi fost titlul care se potrivea acestui interviu.Ce aflam din spusele acestui licentiat fara diploma?Ca in PDL se toaca seminte si se scuipa miezul.Adica membrii cei mai de baza au pus de-o ciorba de burta(pentru ca trebuie sa fiarba mult si bine) si se pregatesc si de niste sarmale
la care este nevoie de oarescare tehnica ca sa-ti iasa bune.Adica,mai pe romaneste zis,micutul Boc nu si-a
facut tot numarul in tandemul cu Basescu si mai vrea
niste costita afumata,iar greii sifonati de acuzatiile
de malpraxis la Master Sef se pregatesc sa treaca cu
cutite si satare la Top Sef,ca de,asa este considerata
Miscarea.Cine si cum va face pasul de trecere a frontierei nu se stie inca.Deocamdata isi pregatesc
bagajele si in lipsa de bani de cosnita isi ascut cutitele.Se apropie Ignatul,oameni buni si sacrificarea
se va face cat mai neaos,dar fara sa se puna si de o mamaliga,ceea ce uimeste,pentru ca mamaligarii daca nu
sunt pregatiti cum trebuie ar strica tot sarmul unor
sarmalute specifice romanilor.In tot cazul,eu unul prefer
pentru sarbatorile astea o ciorba de varza ca e mai cu duchis decat orice.

 

@mister pedros

- intzeleg ca usl-u' are contzi !!!

Au si astia destui conti si baroni.

Problema este ca inaintasii lui Ponta, au facut prea mult rau.

Gogosica, o licenta obtinuta in Franta de la o universitate..

...de prestigiu, inseamna "fara licenta"?!!
Pentr aceasta stupiditate ti-am dat 1 (unu) fara a citi mai dearte!

Va inchipuiti?

Unul cu funia si unul bok cu mot! Frumoasa asociere! Succes!

 
 

Daca zici tu apoulica, nu te pot contazice!

Continua sa ne lamuresti, avem nevoie de unii ca tine!Altfel cum ne-am afirma noi??! :-))

De ce Boc? De ce nu Macovei, de ce nu Funeriu?

Cred ca Boc are foarte multe dintre calitatile necesare unui presedinte, dar una este persoana Boc si alta imaginea lui Boc.
Ca prim ministru, Boc si-a atras multe critici, multa antipatie - unele meritate, altele nemeritate. Ii este necesar ceva timp, o prestatie buna ca primar al Clujului si ceva dibacie ca sa-si reabiliteze imaginea in asa masura incat sa castige alegeri prezidentiale.
E adevarat ca nici Monica Macovei nu are sanse, totusi ea reprezinta un simbol pe care natiunea ar trebui sa inceapa sa-l inteleaga si sa-l respecte.
Si Daniel Funeriu a demonstrat cand era ministru ca are acele calitati rare ce definesc un adevarat om de stat. Din pacate, se pare ca nu are aceeasi tarie de caracter si ca incepe sa calce pe urmele lui Boc.

 

@valll-de ce boc/de ce nu macovei......

Fii si tu mai subtil!Daca nu astia atunci cine?Crinutu?
Nici daca ma impusti.Presimt ca vom avea niste alegeri
cu borhot,pardon am vrut sa spun boicot.

@gogosica

Am o deosebita apreciere pentru obiectivitatea dvs, din alte comentarii dar, de aceasta data aveti o ruptura de logica. Nu va intelg trecerea nejustificata dntr-o parte in alta. In legatura cu Crin, aveti cantarul dereglat.

buna intrebare valll; sunt multe necunoscute recunoscute, din

care enumar cateva:
- nu avem dreapta cum nu avem nici stanga, avem o forma de putere medievala
- nu avem constiinta/respect de sine, noi raportam totul la burdihan si avere
- nu mai avem morala, discernamant; raportul catre morala urmeaza acelasi traseu al interesului plus acumulatura de firimituri
- ne lipseste cultura de a intelege democratia reala; de cea originala suntem deja imbacsiti
Orice schimbare induce reactie, in primul rand; apoi genereaza efectele frictiunii dintre ce s-a dorit si ce rezulta.
Un asemenea scenariu aplicat ar insemna o maturizare a politicii, cat de cat, impotriva drujbei psd; ar fi o evolutie la pas mic in care politicienii, de toate culorile, ar renunta tacit la privilegiie pe persoana fizica, de gashka, partid.
Si, inainte de toate, ar exprima o victorie a ratiunii impotriva sentimentului ca asa nu se mai poate; dar nici cu reforma care nu schimba nimik, doar prezuma ca.....

Corect spus

Toata dreapta sa ia exemplu de la basescu care a renuntat total la privilegiile de persoana fizica si de gasca. El a renuntat la toate vilele de protocol, a renuntat la vila Dante,a renuntat la PDL iar in viitorul apropiat se urca pe tractor ,pentru a da paine tarii.
Pui un bob ,sa iasa zece
Ba o suta ,ba o mie
Sa traim in bucurie
Un tractor acuma trece
Cum stau cainii la zaplaz
Stau chiburii nas in nas......Asa canta basescu in clasa a-III-a.

@vall

Cand vorbești de "MM" ca Președinte, eu am văzut-o, am cunoscut-o și chiar că aș duce o adevărată campanie "SĂ NU!".

Noi, cu noi !!!

Cuuuuuuuum ?

Chiar atat a reusit creatura asta sa mediteze si sa articuleze ?
Ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha.....Si iar, ha,ha,ha,ha,ha.....

 

george CA -postarea de la 8,08

Nu este niciun plan.Este pur si simplu frica.Cat despre PSD
oricine stie ca isi doreste absolutul,pentru ca si ei au aceeasi teama.Povestea aia cu "Frica pazeste pepenii"este
foarte adevarata.Si la unii si la altii samarale sunt
incarcate cu aceeasi marfa care-i caracterizeaza,in
detrimentul omului obisnuit,care are totusi o doza de
bun simt.

 

Observ cu surprindere !

-simpla aparitie in presa a acestor personaje devenite comice( Boc, Funeriu,Udrea Blaga,Macovei,Paula Vass si multi alti profesional impotenti ) starneste rasul alaturi de hahaituri ;
-au avut 3,5 ani sa arate ce vor si ce pot ( adica nimic notabil pt Romania si populatia ei );
-vorbele lor nu au efect deoarece nu au fost transformate niciodata in fapte. Daca inca nu si-au dat seama ce au facut pana acum, sunt demni de mila !Referitor la "postacii" care prea-slavesc PDL-ular trebui sa caute sa-si schimbe cainele ( Basescu ) pe care traiesc pt ca nu sunt decat niste puricei......ha ha ha !!!!!!!!!

 

Tocmai pt ca sunt de tot rasul.....

Tocmai de aceea, daca ai putina minte realizezi ca numele vehiculate de tine nu sunt decta perdele de fum si nu candidati potentiali adevarati. Eu daca as fi Basescu exact asta as face, un plan in 3 puncte majore si anume.

1. Ruperea USL - Cu cat mai multi candidati cu atat mai mult se divid voturile iar candidatul mei ar reprezenta mai mult procentual. Daca ar fi doar 2 candidati, iar al meu ar lua sa zicem 20%, iar celalat ar lua 80%, atunci sunt terminat. Daca ar fi 5 candidati, si presupunand ca fiecare ar lua egal atunci fiecare ar lua 20% si brusc, candidatul meu cu 20% ar reprezenta ceva.

2. Discreditarea si erodarea cat mai accentuata a USL prin tot felul de contre si minimalizari ale oricaror realizari pt a demonstra incompetenta si neputinta actualei guvernari. Cu cat erodarea si decredibilizarea USL ar fi mai mare, cu atat candidatii separati proveniti din aceasta coalitie vor avea voturi mai putine si astfel maximizez sansele candidatului meu. Pentru indeplinirea acestui obiectiv este foarte important ca USL-ul sa se rupa si sa aibe candidati separati, cat mai multi, 3 daca se poate. Fara ruperea USL, cu toata erodarea increderii candidatul unic USL tot ar castiga.

3. Candidat surpriza de ultim moment, impotriva caruia sa nu mai existe timpul necesar de investigare si decredibilizare, pana la votare. Candidatul, obligatoriu trebuie sa fie un nume nou, necompromis, fara istoric de sluga Basista, si care sa fie un nume cat de cat de rasunet pt mentalul colectiv al alegatorilor. Pana atunci insa le-as flutura Romanilor tot felul de nume de tot rasul, exact cum face acum propaganda Basista.

Orice ai alege,

sunt toti facuti din acelasi aluat. Ce putem noi sa facem, sa alegem pe cel mai putin rau , atat!

@Eugenica

Vreti sa vedeti un "comic"grotesc?
Priviti-va in oglinda!Teo

Ma uit in oglinda si ma vad !

Frumos, destept si cu bani, ce sa mai fac ?

Daca procurorii,

si-ar face datoria si ar deschide sertarele cu dosarele inaintate de catre guvern, aceste nume oribile, ar fi foarte bine pastrate la mititica.

@ mister pedros-daca procurorii....

Ar da drumul la dosare am ramane fara parlament.In ceea ce
priveste alegerea celui mai mic rau,cred ca trebuie si este momentul sa renuntam la acest concept.Cel ce va fi ales trebuie sa fie o PERSONALITATE cu realizari notabile.Nu am trecut niciodata dintr-o parte in alta si am avut aceeasi nota critica si pentru unii si pentru altii.In ceea ce priveste Crinutul,am mari indoieli in
privinta corectitudinii lui politice.

Dl.Boc a fost cel mai onest,muncitor,competent si coerent premier

Candidatura sa la prezidentiale ar fi mana cereasca pentru Romania!
Acest lucru nu ar fi posibil fara unificarea dreptei
fapt nerealizabil cat timp tradatorul Blaga este la conducerea PDL!
Prin masluirea alegerilor in interiorul partidului Blaga a reusit s-o invinga pe dna Udrea la limita!
Dreapta are toate sansele sa castige prezidentialele cu conditia unirii fortelor,prezentarii unui candidat unic cu atuuri puternice si cu colaborarea absolut necesara a presedintelui Basescu!Teo

 

de departe Boc este cea mai buna solutie....

....pentru ca orice prim ministru pe atitea ani are un capital electoral remanent separat de forta politica pe care o reprezinta....Boc a cistigat 2 rinduri de alegeri intr-un oras cu o mare importanta economica...Boc are una din cele mai bune imagini dintre toti basistii...dar ...exista un dar...lasati-o moarta cu 'reformele' si guvernarea de tot kk...vrei sa aveti cit de cit o sansa? 'ciocu mic,mic....mic' despre acestea.

 

Nuuuuu ! Nu trebuie sa stea la masa ,,fortele de dreapta'' ! Nu..

Trebuie doar 2 telefoane, pe sest, ca de obicei de la basescu :

1. - Emile, treci si candideaza la prezidentiale !

2. - Emile, ti-am gasit primul-minstru : EU !! Ha, ha, ha, aha, ha..

Pocnitul din calcaie si plecaciunea lui boc o puneti voi in context !

 

ASTIA NU PRICEP NIMIC!

Dragii mosului, din toate gastile securisto-comuniste, NU intelegeti ca romanii au nevoie de alti oameni in fruntea lor? La astia nu le-a ajuns ca au calarit totul in picioare, in 24 de ani? Se pare ca nu! Mai vor! Ei, au o problema: NOI, ROMANII, nu-i mai vrem! P.S. Cand il veti invita pe Calin Georgescu si Bogdan Aurescu sa conduca Romania, va voi crede ca doriti VIITORUL DEMN al Romaniei!

 

Primar si ....atit

BOC este un om bun de Primar,dar atit.Chiar nu va dati seama ca nu are sanse pentru acest post???Am facut campanie la un partid si am vazut cum merge treaba pe acolo si sincer,NU are nici o sansa.Daca intr-adevar Ponta ar candida ar avea mari sanse,si Razvan Ungureanu, dar Boc nu are sanse.poate cici Natonescu nu ar avea sanse, dar nu,nu,Boc.
Din toata cariera lui politica mi-a ramas in minte un singur lucru:cind si-a vizitat parintii tatal lui a spus :sa mearga tineretul sa"lucre"nu sa stea acasa.Dar unde sa mai"lucre"ca industrie Nu mai este,iar agricultura este data pe mina altora,iar duna 1 ianuarie va fi data pe mina STAINILOR...asa ca unde sa ""lucre"",ca tare mult m-as bucura sa-i vad pe tineri ca ramin in Romania,acasa la ei.In Pitesti daca nu ar mai exista "Dacia" am fi un oras MORT,deci daca nu se face si acel tronson de autostrada .."Dacia" se inchide ,asa a spus 'francezul'...asa ca...unde sa mai 'lucre' tineretul ???

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor