Funeriu: Cei care nu au inteles reformele lui Boc au dus PDL la groapa

Sambata, 16 Martie 2013, ora 20:54
2894 citiri
Funeriu: Cei care nu au inteles reformele lui Boc au dus PDL la groapa

Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu sustine ca parlamentarii PDL din timpul Guvernului Boc "s-au ascuns" si s-au "disociat" de masurile luate de Executiv, in loc sa le apare in fata "minciunilor USL".

"Principalul motiv pentru care PDL a pierdut trebuie spus clar, fara sa taiem firul in patru: lideri PDL, inclusiv majoritatea parlamentarilor PDL din perioada Guvernului Boc s-au ascuns si s-au disociat de reformele benefice ale Guvernului Boc in loc sa le apere in fata minciunilor USL", scrie Daniel Funeriu pe blog.

Fostul ministru acuza ca "multi s-au aliat celor care stateau cu mana intinsa, in loc sa mizeze pe cei care aveau curajul sa stea cu fruntea sus".

"PDL a inghitit (si asta e un real merit, unic in Romania) reformele Guvernului Boc. PDL nu le-a generat. Prea putini membri le-au promovat. Nici reforma educatiei, nici cea, majora, a justitiei, nici reforma in zona muncii, nici cea din zona sanatatii, nu au fost rezultatul muncii din laboratoarele PDL si in consecinta nu au fost aparate asa cum trebuiau sa fie aparate de activul PDL", mai noteaza consilierul prezidential.

Daniel Funeriu puncteaza insa ca "vina nu este deloc a Guvernului Boc".

"Vina este a celor care l-au minat din interiorul partidului, neaparandu-i cu forta actiunile reformatoare. Daca PDL vrea sa aiba o sansa el trebuie sa se stranga, cu toate resursele, indiferent in care motiune sunt acele forte, in jurul celor care si-au asumat modernizarea Romaniei, indiferent de cat de atacati eram de fortele securistoide care stiau ca nu pot trai decat intr-o Romanie oligarhica", adauga fostul ministru al Educatiei.

Acesta sustine ca toti cei care nu au inteles la acea vreme masurile luate de Executivul condus de Emil Boc au dus partidul "catre groapa".

"Prin inconstienta lor, mediocritatea lor, lipsa lor de anvergura, cei care nu au inteles, atunci, sansa pe care reformele Guvernului Boc o dadea Romaniei si implicit PDL, au inceput un nou drum al PDL: drumul catre groapa", mai scrie Funeriu.

Acesta subliniaza ca PDL nu poate progresa cu acei oameni in prim-plan, indifernt i jurul carei motiuni se invart (a Monicai Macovei, a Elenei Udrea sau a lui Vasile Blaga - n.red.).

"Faptul ca ei exista este cert: stiu direct nenumarate exemple de oameni de prim-plan care au pactizat atunci, au jucat la remiza cu fortele securistoide, care ne tineau in loc. Solutia era, si este in continuare, demolarea fara mila a acestor forte securistoide", adauga consilierul prezidential pe probleme de educatie.

"Nimeni din Guvern nu a facut acest pact. Meritul principal aici este al lui Emil Boc. De aceea eu voi fi toata viata mandru ca am facut parte din aceasta echipa.

Doar cu lideri pur-sange poate PDL sa-si schimbe destinul si in acelasi timp, destinul Romaniei. Restul sunt discursuri bune de pus pe blog sau de recitat la Realitatea TV", conchide Daniel Funeriu.

D.R.

Citeste si:
MAE solicită clarificări din partea autorităților britanice în privința controalelor de frontieră care ar viza cu precădere românii
MAE solicită clarificări din partea autorităților britanice în privința controalelor de frontieră care ar viza cu precădere românii
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a solicitat, joi, 16 septembrie, prin Ambasada României la Londra, clarificări privind statisticile conform cărora controalele autorităţilor de frontieră...
Orban, despre Alina Gorghiu: „Era atât de fericită că au pierdut oameni de valoare ai PNL și că au ajuns în funcție oameni cu moralitate dubioasă”
Orban, despre Alina Gorghiu: „Era atât de fericită că au pierdut oameni de valoare ai PNL și că au ajuns în funcție oameni cu moralitate dubioasă”
Președintele PNL Ludovic Orban a criticat joi, 16 septembrie, mai mulți membri din tabăra lui Florin Cîțu, printre care și vicepreședintele Senatului Alina Gorghiu, care ar fi ocupat...
Sursa: Ziare.com