Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Funeriu: Clasa pregatitoare nu e un experiment, o minte bolnava poate gandi asa

Vineri, 02 Martie 2012, ora 08:51
1964 citiri
Funeriu: Clasa pregatitoare nu e un experiment, o minte bolnava poate gandi asa
Foto: Arhiva

Fost ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, a comentat protestele recente ale parintilor nemultumiti de procedurile de inscriere in clasa pregatitoare, acuzandu-i pe politicieni de invrajbirea lor.

"Cred ca unele relatari inexacte, uneori si rauvoitoare, si scoase din contextul unei anumite conferinte de presa au dus la o tentativa, nereusita, de instrumentalizare a parintilor impotriva ministerului de catre politicieni. Nu pot altfel sa explic de ce aceste turbulente apar la mai mult de o luna de la publicarea in Monitorul Oficial a ordinului", a declarat fostul ministru intr-un interviu pentru Adevarul.

Potrivit acestuia, adevarata miza a protestelor a fost instrumentalizarea politica.

"Va dau doua exemple: cu toate ca in 2007 PNL sustinea prin propunere legislativa clasa pregatitoare, dar nu a avut curajul sa mearga pana la capat, acum organizatiile PNL locale fac campanie impotriva acestei masuri care, in mod evident, este benefica. PSD si televiziunile aservite de exemplu nu folosesc sintagma legala 'clasa pregatitoare' ci, pentru a decredibiliza aceasta masura, folosesc 'clasa zero'. Ii invit pe politicieni sa-si vada de obligatiile lor si sa nu-si faca niciun capital politic pe spinarea copiilor", a argumentat Daniel Funeriu.

Fostul ministru respinge ideea ca noua clasa ar fi un experiment.

"Doar o minte bolnava poate gandi ca cineva ar face experimente de acest gen! Fundamentarea acestei masuri, care exista peste tot in Europa, e facuta si discutata din anul 2000, dar nimeni nu a avut curajul si determinarea sa o puna in practica. Cine se opune acestei masuri, se opune aducerii la scoala a 20.000 de copii de 6 ani care astazi nu sunt cuprinsi in invatamant, nu sunt urmariti medical, psihosomatic etc., si care alminteri incepeau direct cu esec scolar.

Daca in 2000 exista interesul sincer al ministerului pentru acesta masura, astazi am fi avut vreo 200.000 de copii mai bine pregatiti si un abandon scolar mult mai mic. Cine se opune procedurii gandite de minister doreste sa se continue mizeria inscrierilor pe pile, spaga pe care chiar dumneavoastra, presa, ati relevat-o de multe ori. Nu poti si sa critici coruptia din Romania, si sa te revolti atunci cand copilul tau a picat Bacul sau nu ai reusit sa sari peste rand cu pile si spaga pentru ca un ministru a luat taurul de coarne", justifica Daniel Funeriu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Daniel Funeriu clasa pregatitoare, #Funeriu proteste clasa pregatitoare , #stiri Daniel Funeriu